Besat af mænd
Foto: Stockbillede, Getty Images Hvordan finder man en mand, der accepterer en, som den man er? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Besat af mænd

Kære brevkasse: Jeg er besat af mænd

Hvad gør jeg galt i min relation med mænd, spørger en læser Vibeke Dorph i Hjemmets brevkasse.

Hjemmets brevkasse

Jeg skriver til dig, fordi jeg føler mig fortvivlet og fortabt i forhold til kærligheden. Lige nu befinder jeg mig i mit livs dårligste mønster i forhold til mænd.

Jeg er en ung kvinde på 27 år med et dejligt arbejde, god familie og søde veninder, som jeg holder meget af. Egentlig er jeg glad nok for livet og har selvtilliden med mig, men så snart det drejer sig om mænd, jeg bliver vild med, går det galt.

Jeg drømmer om mand og børn, og jeg kan, indrømmet, godt føle mig lidt ensom, hvis jeg ikke har en fast partner. Jeg har siden januar datet tre forskellige mænd. Alle tre var en del år ældre end jeg. To af dem havde børn.
Jeg ser det samme mønster træde frem i alle tre forhold. Det skal siges, at jeg har mødt dem alle på Tinder. Det starter med, at det er dem, der forguder mig og overøser mig med kærlighedserklæringer. Efter nogle måneder daler deres interesse så, og til sidst bliver jeg droppet.

Når jeg har mødt mændene, er jeg i starten cool og kostbar, fordi jeg ikke helt ved hvad jeg vil, men så snart jeg lukker dem ind, sker der noget både med dem og mig. Jeg begynder at miste troen på mig selv og bliver bange for at miste dem, hvilket resulterer i, at jeg vil dem alt, alt for meget, og de fylder hele min hverdag og tanker. Efter jeg har lukket dem ind, trækker de sig igen.

Jeg er så ked af, hvad jeg gør forkert, og ønsker bare at finde en mand, som accepterer mig, som den, jeg er, med alt, hvad det indebærer. Kan du give mig et råd?
I.K.

Vibekes svar

Det lyder da ikke, som om der er noget som helst galt med dig. Tværtimod. At drømme om at møde den store kærlighed, hvad galt kan der dog være i det Nej, det, der er noget galt med, er måden, du forsøger at finde kærligheden på. For er Tinder stedet at møde den store kærlighed? Svarer det ikke til, at du en sen nat gik ind på en tilrøget bar fyldt med halvfulde og forlystelsessyge mænd i håbet om at møde Den Store Kærlighed der?

Det kunne vel i teorien godt lade sig gøre, men chancerne vil vel ikke være store, og du vil skulle kigge dig rigtig godt for. For chancen for at møde en mand, der bare vil have lidt sjov og ballade i sit liv, vil være langt større. Er det ikke lidt, sådan Tinder fungerer? Et sted med mange mennesker med vidt forskellige dagsordner. Det kræver, at du ser dig virkelig godt for, før du giver dit hjerte bort.

Du skal sikre dig, at de mænd, du vælger at møde, vitterligt vil det samme som dig og ikke bare er ude på at få en uforpligtende flirt – for det er det, jeg tror, de mænd, du indtil nu har mødt, er.

Derfor er mit råd til dig, at du prøver at finde nogle andre veje at møde mænd på. Her vil jeg først og fremmest anbefale dig at smække computerlåget i og komme ud i virkeligheden blandt andre fysiske mennesker og se dig omkring. Skal du på nettet, så prøv at finde nogle mere seriøse datingsider, og vil du alligevel stadig beholde din Tinderprofil, så se dig bedre for.

Jeg tænker, at du måske også kan have glæde af at læse bøgerne Kvinder, der elsker for meget samt Heidi Korsgaards Når kærligheden kammer over. Ikke, fordi jeg tror, at det er dig, der er noget galt med, men fordi jeg tænker, at det vil være godt for dig at blive bedre til at passe på dit kærlighedshungrende hjerte og kun give det til den mand, der vitterligt har fortjent det og dig.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Kærlighed, Kærestesorg og Dating