Jeg har et svært forhold til min søster, som er ret dominerende
Foto: Getty Images Jeg føler, at min søster blander sig i mit liv, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg har et svært forhold til min søster, som er ret dominerende

Jeg føler, at min søster blander sig, i noget, der ikke vedkommer hende, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om søster, der blander sig

Jeg er en kvinde i 40’erne, der efter et turbulent forhold blev alene med mine to børn for små tre år siden. Jeg har det godt med at bo alene, og mine to store børn er også faldet til ro.

Min søster er meget forskellig fra mig. Hvor jeg er stille af natur, er min søster meget social og ret dominerende. Hun er dog også den, der tager folk under deres vinger; det gjaldt også mig, da jeg blev skilt. Der var hun der for mig, men hun havde stærke meninger om, hvordan jeg skulle takle mit liv. Af den grund har jeg i det seneste års tid lagt lidt afstand til hende for at finde mine egne ben at stå på. Det har hun nok kunnet mærke, men jeg har haft brug for det.

LÆS OGSÅ: Skal jeg tilgive min mands utroskab?

Til en familiefest for nylig bemærkede jeg, at min søster talte længe med min ældste datter. Begge børn har et anstrengt forhold til deres far pt., fordi han har været vred og har haft svært ved at overholde sine aftaler med dem efter skilsmissen. Det går dog meget bedre nu.

Ved festen talte min søster med min datter om deres far og fortalte ting om min eksmand, jeg ikke selv har fortalt dem. Bl.a., at min eksmand fik et alkoholproblem, før vi blev skilt, noget han siden har fået styr på. Nu forstår jeg på min datter, at min søster sidenhen har skrevet til hende – igen om min eksmand, som hun ikke mener, at børnene kan/skal stole på. Det har min datter betroet mig, og jeg fornemmer på hende, at hun føler sig presset af min søster, og igen er kommet i tvivl om sin far.
Jeg føler, at min søster blander sig, i noget, der ikke vedkommer hende. Skal jeg lade det fare, eller skal jeg blande mig. Hvad tænker du?

LÆS OGSÅ: Min svigerfamilie afviser mig. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph om at lytte til sin vrede

Uha. Din søster lyder godt nok som en, der ikke kender sin medmenneskelige besøgstid, men som i stedet tramper ind over andre menneskers grænser og mener at have ret til at fortælle disse, hvordan de skal leve deres liv.

Jeg blev derfor glad for dine ord om, at du selv har lagt afstand til din søster og alle hendes meninger. Klogt.

Det lader så desværre ikke til, at din søster helt har forstået eller accepteret det valg, når hun nu så hæmningsløst stikker sin lidt for lange næse i din datters forhold til sin far – og så endda under en familiefest. For din søster kan da mene, hvad hun vil, men så længe ingen har udvist interesse for at høre hendes meninger, så burde hun holde dem for sig selv.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Vi føler os invaderet af vores flinke, nye naboer

Derfor synes jeg, at du bør lytte til den rimelige vrede, jeg fornemmer, ligger og ulmer lige under dit ellers så elskværdige og beskedne væsen. Det er dit moderdyr, der rører på sig, og hende skal man ikke sidde overhørig. Giv hende tværtimod taletid og fortæl din søster, at både du og dine børn har brug for, at hun holder afstand og blander sig helt uden om jeres liv.

Fortæl endelig også din datter, at du har gjort det. Så lærer hun nemlig, at klar og tydelig tale er det eneste, der virker over for grænseoverskridende typer som din søster, og at du er kvinde for at give din søster den besked, når det kræves.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Familieliv og Skilsmisse