Hjemmets brevkasse

Foto: Getty Images Vores nabo har „lånt“ af madklubbens pengekasse, hvad gør vi? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Vores nabo har stjålet fra madklub-kassen - hvad gør vi?

Vores nabo har åbenbart stjålet penge fra vejens madklub, og vi vil gerne tilbage til det gode naboskab, hvad gør vi? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om det gode naboskab

Min mand og jeg bor på en villavej, hvor alle kender hinanden, og det har vi gjort i snart 25 år. Vi er med i en madklub sammen med to andre par fra vejen, og vi er værter på skift. Maden betaler værten for, men vi betaler også 100 kroner pr. gang pr. par til indkøb af vin. Der har samlet sig mange penge i kassen, men vi er blevet ved med at betale, fordi vi har talt om at bruge pengene til at lave noget hyggeligt sammen. Det er så for sent nu, for pengene viser sig at være væk.

LÆS OGSÅ: Brevkasse: Jeg frygter, at min søn stjæler fra mig

Kassebestyrerens egen kone afslørede ufrivilligt dette, da vi en aften talte om at tage på en weekendtur sammen delvist finansieret af de penge, vi har samlet sammen. Hun hev kassen frem, og her opdagede vi, at der kun lå småpenge. Først, da hun spurgte sin mand, hvor pengene var blevet af, gik det op for hende og os, hvad der var sket. Han havde ganske enkelt „lånt“ af kassen. Og pludselig stod det klart, at manden har haft et generelt problem med penge og vist nok også spil.

Da vi gik, var den ellers så flinke mand helt brudt sammen. Min mand og jeg har siden talt meget om, hvad vi gør nu. Det handler slet ikke om pengene, men om, hvordan vi finder ud af denne pinlige situation og tilbage til det gode naboskab. Det føles jo pludselig underligt at skulle ud på fortovet.

Hvad gør vi? 

Vibeke Dorph råder til kold vand i blodet

Jeg kan virkelig godt forstå, at det er en ubehagelig og svær situation, I står i. Jeg kan også godt sætte mig ind i jeres behov for at få genoprettet det gode naboskab.

Men slå koldt vand i blodet. Jeres langfingrede nabo har siddet til bords med jer, hygget sig med jer, alt imens han har tømt jeres fælles kasse for penge. Det kan godt være, at han angrer nu, men det kræver altså et vist mål af kynisme at agere på den facon. Og når så ikke er første gang, han har lavet den slags, så vil et vist mål af reservation fra jeres side da være på sin plads. Han kunne jo begynde med at give jer alle en undskyldning som tegn på, at han fortryder sin handling og dermed erkender, at han har lavet noget galt.

LÆS OGSÅ: Brevkasse: Er min kæreste den rigtige for mig?

Derimod har jeg virkelig ondt af hans kone, for hun er jo ganske uskyldig. Det ville derfor også være hende, jeg ville gribe fat i, hvis jeg var dig. Spørg hende, om I to ikke skulle gå ud og drikke en kop kaffe på neutral grund. Her kan du vise hende den omsorg og opmærksomhed, hun helt sikkert har brug for nu. Dernæst kunne I tale sammen om, hvordan I alle bedst kommer videre. Hun kender sin mand bedst og har åbenbart også erfaring med hans små numre fra tidligere.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Venner og Livsstil