Vibeke Dorph
Foto: Getty Modelfoto.

Vibeke Dorph om utroskab

Kære brevkasse: Skal jeg fortælle min datter om hendes mands utroskab?

Jeg har hørt rygter om, at min datters mand har en affære. Skal jeg fortælle hende om det, spørger en læser i denne uges brevkasse.

Jeg er 57 år og fraskilt. Vores eneste barn er en voksen datter på 32 år, som jeg har et meget stærkt bånd til. Vi taler med hinanden om alt, og hun var der for mig under en svær skilsmisse fra hendes far, hvor hun tog parti til min side, hvilket jeg aldrig vil glemme hende for.

Alt hvad jeg ikke selv magtede dengang, klarede hun, og hun var meget ærlig og åben over for os begge. Hun sagde nogle ting ligeud til sin far, som jeg godt ved, at jeg selv skulle have sagt, og hun lærte mig en masse om, hvor vigtigt det er at være ærlig og sige tingene ligeud.

Min datter er selv gift med en mand, der arbejder meget og har ret mange rejsedage på jobbet. Derfor er det også hende, der mest står for pasning og opdragelse af deres lille datter på snart fire år.

Problemet er, at jeg efterhånden har hørt fra forskellige, at hendes mand har en affære med en kollega på sit job. Det er jo kun sladder, men når man hører det fra flere på én gang, begynder man jo at tænke, at der jo aldrig går røg af en brand, uden at der er ild. Ingen har set noget, men nogen kender nogen, der kender nogen...

Og nu ved jeg ikke, om jeg er den ærlige, der går til min datter med, hvad jeg har hørt, eller jeg rent faktisk render med sladder og måske derfor gør hende unødigt vred eller ked af det. Jeg kan vældig godt lide min svigersøn, men han er ikke typen, der lukker op for folk, så vi har ingen nære bånd – jeg ser ham nok mest som „min datters mand". Min datter virker også lykkelig og tilfreds i ægteskabet og har intet nævnt. Hvad tænker du er bedst? Skal jeg tie eller tale? I.L.

Vibekes svar

Det er dejligt at høre om dit tætte bånd til din datter, og om hvordan hun i sin tid lærte dig om vigtigheden af at være ærlig og sige tingene ligeud. Jeg går ud fra, at du fortæller mig den historie, fordi du godt vil illustrere, at du nu føler, at du „skylder" din datter samme bramfrie ærlighed i forhold til rygterne om din svigersøns affære med en anden kvinde.

Det synes jeg bestemt ikke, at du gør, for der er efter min mening tale om to helt forskellige situationer. I tilfældet med din eksmand var din datter ærlig og fortalte sin far nogle sandheder om ham og kendsgerninger om hans opførsel, som du skulle have fortalt ham for længe siden.

I denne her situation er der intet håndgribeligt at holde fast i, her er kun ondsindede rygter og tarvelig sladder om en affære, som ingen aner om, der er hold i. Så længe ingen ved det, er det altså kun rygter og sladder, og hvorfor skulle du, du, din datters mor, være budbringer af den slags tarveligheder, der kun vil gøre din datter unødvendigt ked af det og ulykkelig?

Du skriver selv, at din svigersøn er en sød mand, og ikke mindst, at din datter virker lykkelig i sit ægteskab. Det er for mig den væsentligste information i din mail, så hold dig til den kendsgerning. Skulle der så senere vise sig at være noget om snakken mht. en affære, ja, så skal din datter nok finde ud af det (hvis hun vil), men lad os dog håbe, at det ikke kommer så vidt.

Skriv til Vibeke

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholds-problemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46,

2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Utroskab