Michael Robak

Kære Robak: "Min datter vil flytte til København, men har hverken job eller studie"

Min datter vil flytte til København, men har hverken job eller uddannelse i sigte - bør jeg være bekymret, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,
Vi har en næsten 19-årig datter, der bliver student til sommer. Hun er en sød pige, som stadig bor hjemme. Vi bor i en lille by i Nordjylland. ­Efter ­eksamen vil hun flytte til København, hvor hun har en veninde fra sin ­efterskoletid. Veninden har en lejlighed, hvor vores datter kan få et værelse. Hun har ingen konkrete planer udover at flytte til København. Hvis vi spørger, om hun ikke skal søge ind på en uddannelse, siger hun, at hun ikke ved, hvad hun vil læse. Hvis vi spørger, hvad hun skal leve af i København, svarer hun, at hun nok skal finde et job. Skal vi bare lukke øjnene og håbe på, at det går?
Hun får brug for noget startkapital, skal vi stille krav om, at hun skal finde et job, før vi vil hjælpe hende?
Med venlig hilsen KB

Kære KB,
Din datter går fantastiske tider i møde. Hun flytter til København om sommeren, hvor byen er allersmukkest, og hvor indtrykkene står stærkt og intenst: Hvinene fra den gamle rutsjebane i Tivoli, kanonerne på Batteriet Sixtus, øl i aftensolen på Dronning Louises Bro. Oven i det kommer alle førstegangsoplevelserne, hun har i vente: første københavnske koncert, kanalrundfart og kæreste. I skal simpelthen ikke bekymre jer, men tværtimod glæde jer over, at der allerede er styr på det basale. Hun har både et sted at bo og en god veninde i hovedstaden. Jeg synes ikke, at I skal stille en hel masse krav til hende på forhånd. Det kommer til at farve hendes flytning grå, det er der ingen grund til.
Min søn er jævnaldrende med din datter, så jeg kender en smule til arbejdsmarkedet for unge i København. Med lidt gåpåmod og en venlig og åben attitude, er det ikke svært at få et job. Det skal nok gå. Desuden er København ret røvsyg, hvis man er helt flad. Hun finder helt sikkert på noget. I skal deltage aktivt og positivt i hendes flytning. Det bliver alle gladest for. Og efter et år eller tre på det ufaglærte arbejdsmarked skal hun nok også få lyst til at få en uddannelse. I har al mulig grund til at se lyst på hendes fremtid. Det skal nok gå alt sammen.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min kæreste kører alt for stærkt"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal man invitere mennesker indenfor i sit liv, selvom man synes, de er irriterende?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min eks endte vores forhold på grund af sin søster"

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

46 år. Har en datter på 11 og en søn på 19 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er journalist, forfatter og foredragsholder og har tidligere været på TV2. Han er desuden klummeskribent her på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid bliver delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak og Job