Michael Robak

Michael Robak om mænd, der ikke siger fra over for deres mødre

Kære Robak: “Min mand kan ikke sige fra overfor sin mor”

Min mand lefler for sin mor, og det gør ham usexet. Hvad gør jeg? Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,
Jeg føler af og til, at min mand er mere gift med sin mor end med mig. Han er SÅ bange for at såre hendes følelser, selv om han normalt er en fandens karl, der ikke går op i, hvad andre tænker om ham. Men når det kommer til Moar – ja, så er han blød som smør. Også selv om det i visse situationer går ud over mig. Nu vil hans forældre have, at vi tager to uger til Grækenland med dem, hvor vi skal bo under samme tag – i et stort hus, ganske vist. Jeg orker det ærligt talt ikke og føler faktisk, at det er min ret at sige nej. Men jeg ved bare, at det vil skabe dårlig stemning – hun vil blive skuffet og såret, min mand vil have det meget svært med at skulle afvise hendes ønske, og ENDNU engang vil jeg blive skruebrækkeren. Det værste ved det er, at jeg synes, han bliver så usexet, når han lefler for sin mor og ikke kan sige klart nej. Hvordan kommer jeg ud af den onde cirkel?
Venlig hilsen Lærke

Kære Lærke,
Velkommen i en af de klubber, der har fleste medlemmer i verden: Kvinder, der er fanget mellem deres mand og svigermor.
Det ER en svær situation, du står i. For du er sat i en situation, som gør dig til skurken. Og faktisk er det din mand, der ikke opfører sig ordentligt. Selvfølgelig kan han ikke planlægge en ferie med sine forældre uden at aftale det med dig. Og vis mig den kvinde – eller mand – der har lyst til at feriere to hele uger med sine svigerforældre. Der er ikke mange med på dét fly...
Mit råd er at tage en snak med din mand. Hvis han vil være der begge uger, så fin. Men du er der kun den ene uge. Det kan du forhåbentlig overskue, så du kan nyde det mest muligt og bidrage til fællesskabet på bedst mulig vis. Og derudover er du nok nødt til at tage Den Store Snak Om Mor med din mand. Den er svær, for ligesom du føler dig fanget mellem ham og hende, føler han sig formodentlig spændt ud mellem dig og hende. Så forbered dig godt til samtalen – evt. sammen med en klog og pragmatisk veninde – og find ud af, hvad du er træt af? Hvad kan du leve med? Og hvad vil du gerne have på en anden måde? Vær ærlig og præcis. Og husk også at sige noget pænt om hans mor. I skal ikke optrappe konflikten men finde løsninger. Og husk for guds skyld IKKE at sige, at hans leflen for Moar er usexet, den formulering glemmer han aldrig, og den kommer til at skygge for jeres snak. Held og lykke med det.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Hvor møder man en kæreste, når man er 50?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal jeg lægge min humørsyge veninde på is?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Jeg har prøvet ALT for at få liv i vores sexliv”

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk

Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go'morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak og Parforhold