Michael Robak

Kære Robak: “Min veninde holder sin flirt for nar”

Hvor længe kan man tillade sig at se en fyr, selvom man egentlig ikke vil noget med det, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,
En veninde er for nylig (eller nej, faktisk ikke for nylig, hun kan bare ikke rigtig slippe det) blevet forladt af en fyr, hun var rigtig glad for. Hun er nu begyndt at se en ny, som ­virker rigtig sød og interessant, men hun ved godt med sig selv, at hun hverken er klar – eller har lyst til – at have en kæreste igen ­lige med det samme. Hvor længe kan man tillade sig at blive ­hængende, fordi det er hyggeligt, selvom man egentlig ikke vil noget med det?
Kærlig hilsen Mathilde

Kære Mathilde,
I min familie var der en smuk og selvstændig kvinde, der gennem 47 år havde en affære med en høj, galant og veltalende handelsrejsende. I gennem alle årene så de hinanden hver torsdag. Da jeg var barn, hed det sig, at han kom på besøg for at få hendes gode ungarske koteletter – efter jeg er blevet voksen, er det gået op for mig, at han sikkert også fik lidt andet. Den Handelsrejsende krøb ­flere gange ned på sine romantiske knæ, men han fik hver gang beskeden, at han roligt kunne rejse sig igen. Med hendes egne ord var hun kun interesseret i "de lyse timer," og for hende var det rigeligt at skulle opvarte en mand en gang om ugen. Affæren varede i øvrigt, til han var langt over firs. Her kommer – langt om længe – svaret på dit spørgsmål: Den slags hyggelige og uforpligtende forhold kan strække sig i måneder eller år, ja endda i årtier. Det afgørende er, at man er ærlig, spiller med åbne kort og ikke lover noget, man ikke kan holde.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min far tromler hen over sin nye kæreste”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand komplimenterer sine kvindelige kollegaer på Facebook”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Jeg er blevet forelsket i min kørelærer, men vi er begge gift”

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk

Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go'morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak