GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Michael Robak

Kære Robak: “Skal jeg vente på, at min kolonihave-flirt tager det næste skridt?”

Hvordan tager jeg næste skridt med min kolinihave-flirt, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge ­tager stilling til ­livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,
Jeg blev skilt efter 12 års ægteskab i 2014. Havde en kort relation i 2015, men jeg var slet ikke klar. For nylig har jeg købt en stor kolonihave, og lige smaskoverfor bor en enlig far. Da jeg første gang mødte ham ved havelågen, kom han hen med et kæmpe smil og præsenterede sig. Smilet er der, hver gang vi støder på hinanden ude på vejen, og jeg savner ham, når han ikke er her.
En uge, hvor han ikke var hjemme, kunne jeg ikke lade være med at skrive til ham. Jeg sendte et billede af mine chilier, da han havde drillet mig med mit langsomme drivhus. Han skrev tilbage med det samme. Senere på dagen skrev han og spurgte, om jeg var årgang 75. Jeg svarede, og han skrev, at det havde han godt nok ikke skudt mig til.
Lige nu er han på ferie med sin datter i Asien. Jeg skrev forleden en neutral ­hilsen om, at han bare skulle sige til, hvis jeg skulle vande noget, mens de var væk. Han svarede straks, at det var sødt af mig at skrive. Hvad gør jeg? JEG har nu to gange taget initiativet. Skal jeg bare have tålmodighed og se, hvad der sker?
KH fra Jylland

Kære Jyde,
Den lange skilsmissevinter er forbi, og du er igen klar til at løfte blikket, og tilmed er du så heldig, at du bare skal ­kigge hen over bøgehækken for at finde en ­dejlig mand. Det er da fantastisk. ­Hvis din kolonihave-flirt kun ­opfattede dig som en haveinteresseret nabo, ville han formentlig have spurgt til dine kartofler og knoldselleri. I stedet så han dig for sit indre blik og tænkte noget i stil med: "Meget lækker ungdommelig sag, jeg har fået som nabo..."
Hvis jeg havde fået en besked på min ferie fra min singlenabo, som jeg altid smiler til, når jeg møder hende, så ville jeg tænke, at hun også gerne ville tage sig af andet end mine porrer og agurker. Han er næppe i tvivl om din interesse. Du sender de helt rigtige signaler, og havde du været en af mine kammerater, havde jeg uden omsvøb sagt: "Den er halvt inde."
Inviter du ham roligt på en fremvisning af drivhusets grøntsager. Han siger helt sikkert ikke nej.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Hvordan skaber jeg et fælles hjem uden at bestemme det hele?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Hvordan får jeg min mand til at stoppe med at ryge?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: ”Jeg føler mig ensom i mit parforhold”

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go'morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak