Michael Robak

Kære Robak: “Skal man dele udgifterne lige, selvom den ene part tjener mere?”

Hvordan skal min partner og jeg dele vores udgifter op mellem os, spørger en læser. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til ­livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,
Skal man betale lige meget til husholdningen, hvis den ene ­tjener dobbelt så meget som den anden?
Mange hilsner Anna

Kære Anna,
Interessant spørgsmål som sætter mange tanker i gang.
Jeg har svært ved at give dig et entydigt ja eller nej, så jeg skriver mig lige lidt langsomt ind på svaret.
Jeg synes ikke regneark, nidkærhed og små sko gør noget godt for et parforhold. Det er altid bedst, hvis der er plads til ­storsind og løse rammer (uanset om det handler om penge ­eller andet). ­Nærighed er usexet.
Samtidigt synes jeg selvfølgelig, at der skal være en hvis ­rimelighed i de økonomiske forhold mellem to mennesker, der bor ­sammen.
Hvordan man har indrettet sig spiller også en rolle: Hvis den ene arbejder 60 timer om ugen i et velbetalt karrierejob, og den anden er på halv tid, og i øvrigt står for børnene og alt i hjemmet, så skal de prioriteter vel også på en eller anden ­måde regnes ind, når man sidder med elregningen og huslejen sidst på måneden. Sat på spidsen er det svært at forestille sig et ­ægteskab, hvor direktørmanden spiser kaviar, mens pædag­ogkonen på den anden side af bordet er i gang med spaghetti og ­ketchup. Billedligt talt.
Hmm. Det er ikke et let spørgsmål, og du skriver heller ­ikke meget om din konkrete situation. Men her kommer et forsøg på et svar: Ligesom med meget andet i et parforhold, så handler det om følelser. Uanset hvor rimeligt det ser ud i regnearket, så dur ordningen ikke, hvis den ene part føler sig snydt, udnyttet eller urimeligt behandlet.
Alene det, at du stiller spørgsmålet, tyder på, at du befinder dig i en af de ovenstående kategorier.
Måske skulle du tale med din mand om det én gang til.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand kommenterer min vægt”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal man takke ja til parmiddag, selvom man ikke har lyst?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min veninde er dårlig til at holde vores venskab ved lige"

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go’morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak