GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Det har været stort at blive far, fortæller Kasper Holten.
Foto: Lars H. Det har været stort at blive far, fortæller Kasper Holten.

Kasper Holten

Kasper Holten: Hvorfor gøre sig umage, hvis det hele forsvinder?

ALT for damerne har mødt chefen for Covent Garden Operaen i London, Kasper Holten, til en snak om tvivl, angst, kærlighed og meningen med livet. Læs hele interviewet i denne uges blad nr. 13/2014.

– Min søgen efter mening er helt klart et omdrejningspunkt for mig. Jeg er ikke religiøs, jeg ville sådan set gerne være det – og var det også engang – og jeg kan godt misunde de mennesker, der oprigtigt er i stand til at tro på, at der er en gud, siger Kasper Holten, som netop har sat forestillingen "Don Giovanni" op, som slutter med, at Don Juan bliver sendt i Helvede.

Nogle af kritikerne af forestillingen har brokket sig over, at der ikke er flammer på scenen, når man ser Helvede, fortæller han. Men det er ikke helvedet, der er skræmmende, mener Kasper Holten.

– Hvis jeg vågner klokken tre om natten og er bange, så er det altså ikke flammer, jeg er bange for. Så er jeg bange for, at det hele var lige meget. At det hele bare forsvinder. Hvorfor gøre sig umage med at lære italiensk eller læse bøger, hvis det bare forsvinder alligevel? Et svar kan være, at man jo ikke bare er sig selv, man er en del af noget større, og hvis vi alle sammen gør os umage, beriger vi hinanden. Så hver gang, jeg gør mig umage med mit liv, smitter det måske af på andre mennesker, og når de gør sig umage, smitter det af på mig. Det er en tanke, jeg grundlæggende godt kan lide, siger Kasper Holten, som ud over sit kunstneriske arbejde også finder mening i rollen som far.

– Helt privat har det været en verdensomvæltende begivenhed at blive far. Det sætter arbejdet en lille smule i perspektiv og har givet mig et nyt omdrejningspunkt. Med alt andet i livet kan man altid have undskyldninger og udskyde ting, men der er jo noget meget umiddelbart i et barns behov. Når min datter er syg, så er hun syg NU. Ikke i morgen. Det vender op og ned på alt det med at forsøge at kontrollere alting, siger Kasper Holten.

Læs også Kasper Holten fortælle om at få kæresteforholdet og forældrerollen til at fungere, selvom man bor i hver sit land i denne uges ALT for damerne nr. 13/2014.

Kasper Holten

41 år den 29. marts

Operachef i The Royal Opera House Covent Garden i London siden august 2011. Operachef for Det Kgl. Teater 2000-2011. Debuterede i 2010 som filminstruktør med filmen "Juan".

Aktuel med opsætningen af "Don Giovanni" i London. Har for nylig skrevet bogen "Forførelsen", der handler om kunsten at få mennesker til at yde deres bedste.

Kæreste med koreograf Signe Fabricius. Sammen har de datteren Anna på knap 2 år.

Tidligere gift med tv-værten Kamilla Bech Holten, som han mødte i forbindelse med et interview i ALT for damerne i 2001. Kamilla døde i september 2008 af cancer i en alder af bare 36 år efter at have kæmpet mod sygdommen siden 2004. Kasper gik fra Kamilla i august 2007, og det fik stor bevågenhed i medierne, at han forlod hende.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview