Kathrine Lilleør

Foto: Les Kaner Mere kan ingen dansker ønske sig af en Kronprins. Læs brevet fra Kathrine Lilleør, sognepræst, forfatter og debattør.

Kathrine Lilleørs brev til kronprinsen: "Der er tårer, man aldrig glemmer"

Lørdag den 26. maj runder hele Danmarks kronprins et skarpt hjørne, og det er en begivenhed, som hele landet fejrer sammen med ham. Helt i kronprinsens ånd involverer fejringen både sports- og kulturbegivenheder sideløbende med de royale middage. ALT for damerne tegner et billede af fødselaren med hjælp fra 10 kendte danskere, der sender et ærligt og hjerteligt tillykke i denne uges magasin. Her kan du læse brevet fra Kathrine Lilleør.

Kære Frederik

Der er tårer, man aldrig glemmer. Fordi tårer er hjertets spejl. Danmark så lige ind i Kronprinsens hjerte, da han så sin elskede Mary gå op ad kirkegulvet i Domkirken ved deres bryllup. De tårer, der trillede, smeltede al stivhed, al rigid form og tradition. Og mere end det. I det øjeblik blev vi alle lige. For Gud og i forhold til hinanden.

Uanset krone eller ingenting. Mennesker, der drømmer om at elske. At finde et andet menneske at være nær med, som Adam og Eva i Paradisets have. Kronprinsen rakte alene ved at være den, han er, ud over alle forskelle og spejlede alle hjerter. Det er det, Kronprinsen i særlig grad kan. Han personificerer det menneskelige. Danskeren. Uanset om han står i løbetøj med stritskæg og skal have århusianske børn til at motionere, eller han kærligt rækker ud efter sin hustru og børn ved officielle lejligheder.

LÆS OGSÅ: Alex Nyborg Madsens brev til kronprinsen: "Du har mod på at stille dig i øjenhøjde med os andre"

Integritet efterspørges i disse år, hvor spindoktorer, pr-konsulenter og trendsettere på baggrund af forskning kan forudse, hvad der hitter i befolkningen. Hvordan skal man klæde sig, handle og sige for at sælge? Men folk lader sig ikke narre i længden. Det er lettere end lettest at gennemskue, når det, der bliver sagt, er tillært. Når det ikke kommer fra hjertet. Kronprinsens stærke særkende er, at han er ærlig. At han til alle tider er den, han er. Som ung usikker. Som 50-årig hvilende i sin rolle som kronprins, ægtemand og far. Og sportsmand. Og soldat. Jeg
er ikke i tvivl om, at rådgiverne har været mange, og
alle med de bedste intentioner, men det er tydeligvis lykkedes Kronprinsen at holde fast i sig selv. Han er hverken sin morfar, sin far eller sin mor eller et tilfældigt modelune, men helt og fuldt sin egen. En mand, der har udfordret sig selv i utallige maskuline discipliner, men som ikke kan tilbageholde en tåre, når hans elskede kommer imod ham på kirkegulvet.

Det er ikke bare smukt, det er også facetteret og ærligt. Mere kan ingen dansker ønske sig af en Kronprins.

Tak for det. Og tillykke.

-----------------------------

Læs meget mere i denne uges ALT for damerne, hvor vi fejrer, at hele Danmarks kronprins fylder 50 år.


I bladet får du eksklusive billeder af kronprinseparret taget af fotograf Franne Voigt + og 10 hjertelige breve fra kendte danskere, der alle har et særligt forhold til H.K.H. Kronprins Frederik.

Læs breve af:

  • Maria Montell
  • Ellen Hillingsø
  • Alex Nyborg Madsen
  • Minik Rosing
  • Kathrine Lilleør
  • Chris Minh Doky
  • Natasja Crone
  • Hella Joof
  • Stine Jørgensen
  • Kathrine Ærtebjerg

Denne uges ALT for damerne er på gaden torsdag 24. maj til en særpris af 25 kroner.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kongelige og Venner