Katinka

Foto: Daniel Buchwald Kvadretten Katinka er klar med ny single. Se videoen her på ALT.dk.

Se Katinkas nye musikvideo: ”At møde min mand er det mest skræmmende, jeg har prøvet”

Lad dig lulle ind i forelskelsen og få modet til at springe ud i kærligheden med Katinkas nye video til sangen ”2000 meter i frit fald”. Se den som den første her på ALT.dk.

Katinka Bjerregaard er ikke bange for at slippe grebet om tilværelsen.

Det fastslår hun med sin nye single ”2000 meter i frit fald”, som hun har komponeret og produceret i samarbejde med resten af medlemmerne i det prisvindende band Katinka.

En sang, der handler om at turde trodse den trygge tilværelse og springe ud i det, når den rigtige kærlighed endelig byder sig.

– Man kan have så mange grunde til at krampagtigt holde fast i den tilværelse, man nu kender. Men nogle gange kommer livet bragende igennem én med 100 kilometer i timen, og så er man nødt til at beslutte, om man tør at tage springet, forklarer sanger og sangskriver Katinka Bjerregaard til ALT.dk.

Bag videoen til sangen står fotograf Daniel Buchwald. Og det er egentlig meget nærtliggende, fristes man til at tænke, da han netop er manden bag sangerens mest skælsættende frie fald. De to danner nemlig par privat.

– Jeg har aldrig haft en kæreste før ham - kun en masse knuste hjerter i bagagen. Men så kom han bare og ville have mig, og han kunne lide alle min mærkelige neuroser og labyrinttanker, og det havde jeg aldrig prøvet før, lyder det fra Katinka Bjerregaard, der beskriver oplevelsen som lige dele skræmmende og fantastisk.

– Han ventede på mig, mens jeg gik i panik over, at en person, der faktisk ikke var psykopat, ville have mig. Bare mig. Og så blev vi kærester, konstaterer hun.

Nostalgien er også med

Nok handler Katinka-kvartettens nye single om at være nyforelsket og om at turde trodse fremtiden. Men for Katinka selv er det nostalgien, der for alvor giver gåsehud.

Særligt er der én passage i sangen, som vækker gode minder.

– Jeg kommer fra Christianshavn, og jeg elsker at gå over Knippelsbro, som er indgangen til mit barndomskvarter. Hver gang jeg synger: “Jeg ser på mågerne og kranerne, og måske er vi alle, hvor vi skal være,” så forestiller jeg mig, at jeg går over kanalen mod mit gamle hjem, forklarer hun.

Og det er netop her, i hjemmet på Christianshavn, at de fleste af Katinkas sange er blevet nedfældet. Med sange som ”Vi er Ikke Kønne Nok til at Danse” og ”Idioter” er hun kendt for at skrive tekster, der er fulde af levet liv.

Af dumme folkeskolelærere, hjertesorg og svære dansetrin.

Men med ”2000 meter i frit fald” bevæger hun sig ud på endnu ukendt grund. Den handler nemlig ikke om det forbandede svære, men om håb og forventningens glæde.

Og det skal videoen afspejle, forklarer hun.

– Det er en sang, det handler om at være forhåbningsfuld, og det er ikke min stærke side. Så vi ville gerne have, at musikvideoen blev let, luftig og farverig. For sådan føles det at drømme og være nyforelsket. 

ALT.dk har som de første fået lov at dele Katinkas nye single ”2000 meter i frit fald”, som er førstesingle på kvartettens nye album ’Vokseværk’. Lad dig lulle ind i forelskelsen i videoen herunder.

Katinka

Bandet Katinka har eksisteret siden 2012 og består af Katinka Bjerregaard (vokal, ukulele), Simon Ask Ladekarl (guitar, produktion), Marie Hageltorn Christiansen (keys, kor) og Tobias Pedersen (tromer).

I 2015 vandt bandet KarriereKanonen og kunne samme år tage prisen som ’Årets Håb’ med hjem efter uddelingen af Steppeulven. I år har kvartetten vundet Carl Prisen i kategorien ’Årets komponist – pop’.

Katinkas andet album ”Vokseværk” udkommer til oktober.

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik

610x200_woordy_knap2.jpeg