Katrine Foged Thomsen
Foto: Lars E. Andreasen Bagedyst-dommeren Katrine Foged Thomsen er Årets nytårskvinde 2017 i denne uges HER&NU.

Katrine Foged Thomsen i nytårsstemning

Katrine Foged Thomsen i nytårsstemning: ”Jeg bliver aldrig træt af kransekage”

Bagedyst-dommeren Katrine Foged Thomsen er vild med nytår. Artiklen er fra HER&NUs store nytårsnummer, der er på gaden 27. december, hvor man kan se mange flere billeder af Årets nytårskvinde 2017.

Jordbærtærter og hindbærsnitter, romkugler, kagemænd og koner. Året rundt har Katrine Foged Thomsen, der er dommer i "Den store bagedyst"- og indehaver af Grannys House-bagerierne, fingrene nede i kagedåsen. Men der er en bestemt tid på året, hvor hun for alvor folder sig ud: Nytåret.

– Intet nytår uden kransekage, det er hele dna'et for mit nytår. Kransekage er en af mine yndlingskager, og mens vi producerer dem, så kan jeg sagtens spise et par stykker i løbet af sådan en dag, selvom jeg har været med til at lave dem. Jeg bliver aldrig træt af kransekage, afslører Katrine Foged Thomsen, som har taget en række af sine pragtfulde kager med til Bernstorff Slot, hvor hun fortæller om sit nytår.

– Jeg er udlært i Kransekagehuset i København, hvor filosofien var at uddele kransekage til de udenlandske turister. Kransekage er en dansk opfindelse, som man ikke kender til i udlandet. Når udlændinge smager kransekage, så bliver de helt vilde med det, fordi det er så rent i smagen. Kransekage er noget, som alle kan lide, siger Katrine, 39, som privat holder nytåraften hjemme med familie og venner.

Du kan se mange flere flotte billeder af Årets nytårskvinde 2017 i HER&NUs store nytårsnummer, som står hos din bladforhandler i dag.

Katrine Foged Thomsen, 39

Gift med ­Rasmus, mor til Ida på 14 og ­Agnes på 11 år.

Uddannet konditor og medejer af Grannys House, der har butikker i Søborg, Dragør, Gladsaxe og i Torvehallerne i København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Den Store Bagedyst