TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Khloé Kardashian i nyt tv-program
Foto: All over press

Khloé Kardashian i nyt TV-program

Khloé Kardashian: Brug din krop som hævn

Khloé Kardashians nye program ”Hævnkrop” har netop haft sin debut i fjernsynet, men allerede før det fik premiere, skabte det stor debat på grund af sin titel. Programmet handler nemlig om, at deltagerne skal tabe sig for at tage hævn over dem, der har gjort dem ondt.

Hvis du vil spise sundere, kan du finde et madprogram eller en blog, hvor du får serveret opskrifter på et sølvfad. Skal kroppen strammes op, findes der utallige fitnessvideoer både på YouTube, Instagram eller i tv'et til inspiration. Det er ingen nyhed, og mange af os har efterhånden vænnet os til det store fitness-fokus – uanset om det er noget for os eller ej.

LÆS OGSÅ: Lena Dunham: Tak fordi I ikke fotoshoppede mine lår

Alligevel har et amerikansk tv-program fået massiv mediedækning. Og ikke den gode af slagsen. Allerede før det blev sendt d. 12. januar 2017 var flere nyhedsmedier - blandt andet Bustle.com, The Daily Beast, bloggen Scary Mommy og Toronto Sun - ude at kritisere programmet, fordi de mener, at det skader mere, end det gavner.

I første afsnit ser vi en ung mand, der er blevet forladt af sin kæreste, fordi han har taget knap 20 kilo på i løbet af deres forhold. Vi møder også en ung kvinde, der af sine veninder bliver kaldt DUFF, hvilket står for "Designated Ugly Fat Friend" som betyder "Udpræget Grim, Tyk Ven".

Khloe Kardashian har selv tabt sig rigtig meget, og forvandlingen havde sin spæde start i begyndelsen af hendes skilsmisse fra eksmanden Lamar Odom, siger hun i en artikel til khloewithak.com. Khloé hævder dog selv, at det er de mange kommentarer i barndommen fra både venner og familie, der fik hende til at kæmpe for at opnå hævnkroppen. Derfor vejleder hun nu andre til at opnå det samme.

Og det er ikke fordi, at diverse journalister og medier ikke ser fidusen i, at deltagerne får et sundere liv, men de kritiserer motivationen for, at de skal tabe sig.

– Der er en grund til, at ordet "hævn" er negativt - der er altid indirekte skade forbundet med det, og det er ofte på bekostning af os selv, skriver journalist Caitlin Flynn i et langt debatindlæg til nyhedsmediet Bustle.com.

Hun skriver også, at hævn aldrig skal være motivationen for at ændre på sig selv, og at ordet "hævnkrop" egentlig betyder, at vi bruger vores udseende som et våben mod folk, der har gjort os ondt. Hun kritiserer også det faktum, at deltagerne i programmet først må konfrontere dem, der har gjort dem ondt, efter de har tabt sig. Det viser, at de ikke var værdige, før de havde tabt sig og fået en makeover.

Journalist Amanda Richards har også deltaget i debatten på Bustle.com , hvor hun fortæller, at hun sagtens kan nikke genkende til både Khloé Kardashians egen historie som "den tykke søster" men også til den unge kvindelige deltager, der bliver kaldt tyk af sine veninder. Hun er dog dybt uenig i programmets metode og mener, at deltagerne skal finde styrke i dem selv og dem, de er. Dét er nemlig hendes opskrift på en hævnkrop.

– Jeg er Amanda Richards. Under min opvækst fortalte alle mig, at jeg var den tykke, sjove pige – indtil den dag jeg stoppede med at lytte til dem og begyndte at vende mig mod folk, der fortalte mig, at jeg var klog, barmhjertig, gavmild, eventyrlysten og (gisp) smuk. Og ved du hvad? Jeg har aldrig haft det bedre. Nu bruger jeg min platform til at hjælpe andre til at forvandle sig ved at give dem den viden - at uanset, hvordan de ser ud, så kan deres liv sparke røv – jeg hjælper dem med at vende deres tankegang og lukke af for "the haters". Fordi et skønt liv er den bedste hævn.

LÆS OGSÅ: Skolen fra SKAM lukker for danske turister: Vi prøver at have normal hverdag!

LÆS OGSÅ: Musikvideoer fra 00'erne, som du dansede til på teenageværelset

LÆS OGSÅ: Victoria Beckham fortryder inderligt denne skønhedsoperation

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Kultur