Par kigger på hinanden i nyhavn

Foto: Getty Images København rangerer hele 22 pladser over Olso og fire over Stockholm på listen over verdens bedste byer at bo i.

København kåret som verdens bedste by at bo i

Stort internationalt livsstilsmagasin udnævner for femte gang København som den by i verden, der er bedst at bo og leve i.

København er for femte gang blevet kåret som den bedste by at bo og leve i af det internationale magasin Monocle.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Det globale livsstilsmagasin Monocle har siden 2007 hvert år udgivet en liste, hvor de kårer de 25 byer i verden, der er bedst at bo og leve i – og her har Danmarks hovedstad igen gjort sig fortjent til en plads allerøverst, endda for andet år i træk.

I forbindelse med kåringen fremhæver magasinet bl.a. byens håndtering af coronakrisen samt dens levende kulturliv og voksende økonomi. Der bliver ligeledes lagt vægt på byens sikkerhed, gode offentlige transport samt velfungerende velfærdssystem – og som noget nyt også Københavns ambitiøse mål om at være en CO2-neutral hovedstad.

”Jeg er en stolt københavner og overborgmester i dag. Kåringen er et kæmpe skulderklap til København, som endnu engang får den flotte hæder af at være verdens bedste by at bo og leve i. Det er en anerkendelse af københavnerne og vores fantastiske by,” siger Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i pressemeddelelsen.

Foruden København, så ligger schweiziske Zürich og portugisiske Lissabon i top tre på listen, mens vores nordiske nabohovedstader Stockholm ligger nummer fem, og Oslo nummer 23.

Se, hvad vi ellers skriver om: København, Lister og Samfund

610x200_woordy_knap2.jpeg