Gyrith Cecilie Ross
SPONSORERET indhold

9 kendte kvinder om den bedste beslutning, de har taget igennem deres karriere

Ditte Giese, Margrethe Vestager, Puk Damsgård, Leonora Christina Skov og fem andre kvinder kigger tilbage og reflekter over deres karriere.

Af: Stinne Kaasgaard Foto: Petra Kleis
10. dec. 2019 | Livsstil | Eurowoman

– At jeg startede mit eget lille arkitektfirma allerede inden, jeg blev færdig på akademiet. Det var på mange måder lidt naivt og usædvanligt, men det gav mig en frihed til at undersøge min egen stemme og vej. Jeg vidste intet om at drive virksomhed og havde ingen erfaring som arbejdende arkitekt. Jeg arbejdede døgnet rundt i mange år for nærmest ingen løn, og det var en stejl læringskurve, men det var ubeskriveligt tilfredsstillende og sjovt.

Signe Bindslev Henriksen, grundlægger af og partner iSpace Copenhagen

LÆS OGSÅ: 21 anerkendte karrierekvinder giver dig deres bedste karriereråd

Puk Damsgård
Puk Damsgård. Foto: Niluka Iversen

– At jeg som nyuddannet journalist ikke lod mig smigre af, at jeg fik et job, da jeg blev færdig på studiet. For jeg drømte om noget andet og sagde op efter et halvt år for at flytte til Pakistan som freelancer. Den beslutning fik afgørende betydning for min vej i livet.

Puk Damsgård, journalist, mellemøst-korrespondent for DR og forfatter

margrethe vestager
Margrethe Vestager. Foto: Oscar Meyer

– Hvis jeg kan leve med det værste, der kan ske, siger jeg ja. Det stammer tilbage fra 2008, hvor jeg var leder af Radikale Venstre. Det stod skidt til i meningsmålingerne, og der var ikke det, der ikke var galt med mig. Jeg har mine egne tæpper på mit kontor, som jeg altid har med mig, og på det tidspunkt gik det op for mig, at jeg bare kunne rulle mine tæpper sammen og gå min vej. Den frihed gjorde mig stærk.

Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU og fra 1. november Executive Vice President for EuropaKommisionen.

Merete Pryds Helle
Merete Pryds Helle. Foto: Robin Skjoldborg

– At blive skilt. Mit tidligere ægteskab tog simpelthen så meget af min energi, tid og koncentration.

Merete Pryds Helle, forfatter

LÆS OGSÅ: Karen Bro: "Mange tror, at livet slutter, når du fylder 50. Men det er faktisk nu, det hele starter"

Ditte-Giese.jpg
Ditte Giese. Foto: Privat

– At turde bruge mig selv i min journalistik. Det var noget, jeg blev kraftigt advaret imod i starten af mit arbejdsliv og er blevet kritiseret for siden, men det er det, jeg kan: Bruge mine erfaringer, min kærlighed, sårbarhed og humor i alt, hvad jeg skriver.

Ditte Giese, redaktionschef på Heartbeats

Cecilie-gyrith.jpg
Gyrith Cecilie Ross. Foto: Petra Kleis

– At tage nogle tænkepauser. Du er mere end blot din karriere, men det kan du blive nødt til minde dig selv om, og det gøres bedst ved at tage en kold tyrker fra karriereræset ind imellem. Du kan ikke gøre karriere, hvis du er ligeglad, men jeg tror, din karriere bliver bedre, hvis den ikke betyder alt.

Gyrith Cecilie Ross, vært på Quizzen på DR2

Nanna-Hjorte.jpg
Nanna Hjortenbjerg. Foto: Petra Kleis

– Da jeg efter lang tids overvejelser sagde et job op, som jeg egentlig elskede, men som jeg kunne mærke, jeg var færdig med. Det fik mig til at se nye perspektiver, gav mig nogle muligheder, jeg ikke troede, jeg havde, og fik en gang for alle kureret frygten for at miste et job.

Nanna Hjortenberg, direktør på Chart Art Fair

LÆS OGSÅ: Fatima AlZahra'a Alatraktchi er på Forbes' top 30-liste over de mest indflydelsesrige forskere i Europa

leonora-christina.jpg
Leonora Christina Skov. Foto: Sophie Amalie Klougart

– At slette min profil på Facebook i 2012, stoppe med at debattere og gå offline i to år. Facebookdebatterne bidrog ikke med noget som helst konstruktivt til mit liv eller min karriere. De splittede mit fokus og gav mine følgere en forestilling om, at jeg sikkert var en rædselsfuld, mandehadende harpe, hvis bøger de ikke ville røre med en ildtang. Mit liv har været så utrolig meget bedre, siden jeg holdt kæft.

Leonora Christina Skov, forfatter

– Da jeg begyndte at tage mit liv i egne hænder i stedet for at flyde med strømmen og lade mig hyre af folk, der styrkede mit ego, men ikke betalte mig en ordentlig løn. Vi er alle forfængelige, men det er værd at huske, at Narkissos faktisk druknede, da han faldt i sit eget spejlbillede.

Kathrine Agger, designer og stifter af AF Agger

Anbefalet til dig