Louisa Lorang

Foto: Bo Nyman / HER&NU Louisa Lorang er en af kvinderne, som ikke har en profil på Wikipedia.

#flerekvinderpåwiki: 6 seje kvinder, som ikke har en Wikipedia-side

Der skal flere kvinder på Wikipedia i 2019. Vi har samlet seks seje hunkøn, som vi undrer os over ikke allerede findes på det digitale opslagsværk.

Dronning Margrethe, Sofie Linde, Hella Joof og Susanne Bier har alle det til fælles, at du kan finde dem på den danske del af det online opslagsværk Wikipedia.

Ulrikke Toft Simonsen, Khaterah Parwani, Lola Jensen og mange andre seje, succesfulde kvinder er ikke lige så heldige.

Nye tal fra Wikipedia Danmark viser, at blot 17 procent af de i alt 70.000 artikler på det online opslagsværk omhandler kvinder. Det vil sige, at hver gang én kvinde bliver omtalt, findes der fire artikler om mænd.

Det vil ALT.dk gerne lave om på med kampagnen #flerekvinderpåwiki, og derfor opfordrer vi dig, kære læser, til at hjælpe os med at oprette artikler om de kvinder, hvis historie fortjener at blive fortalt.

LÆS OGSÅ: Kom til tasterne, kvinde: Sådan opretter du nye personer i Wikipedia

Der er rigtig mange oversete hunkøn, men ved du ikke helt, hvor du skal starte, har vi her samlet seks store navne, som vi undrer os over ikke allerede findes på det digitale opslagsværk.

Vil du være med til at ændre kønsbalancen på Wikipedia?

Vil du også gøre en vigtig forskel for kvinder, som fortjener at blive husket?

Kom med til ALT.dk store skriveevent den 9. marts, hvor vi i fællesskab skriver så mange artikler om betydningsfulde kvinder som muligt.

Eventet afholdes i samarbejde med Wikipedia og Kvinfo og bliver startskuddet til et ambitiøst mål for 2019, hvor vi vil generere 1.000 artikler om danske kvinder.

Vi sørger for kyndig vejledning og lidt til ganen. Det eneste, du skal medbringe, er din computer.

Tilmeld dig allerede i dag på flerekvinderpaawiki@alt.dk og sæt et stort kryds i kalenderen den 9. marts!

Hvor: Egmont Publishing, Strødamvej 46, 2100 København Ø
Hvornår: 9. marts 2019 kl. 13-16
Husk: Din computer og evt. et bud på en kvinde, du vil skrive om.
Tilmelding: Tilmeld dig på flerekvinderpaawiki@alt.dk. Husk at skriv klart og tydeligt, hvor mange I deltager.

imageri0ae.png

Lola Jensen

Lola-Jensen.jpg
Foto: PR

Lola Jensen (født 26. august 1956) er en dansk familievejleder, foredragsholder og forfatter til adskillelige bøger om børn og familieliv. Hun blev uddannet socialpædagog i 1980 og har arbejdet med blandt andet børnehavebørn og på et behandlingshjem. Lola Jensen er fast ekspert hos Go’ Morgen Danmark på TV 2 og optræder jævnligt i diverse danske medier. I 2018 kunne hun lancere Lola Jensen-appen, hvor hun imødekommer spørgsmål fra forældre med videoer, podcasts, brevkasser og vejledningsforløb. 

Ulrikke Toft Simonsen

Ulrikke Toft Simonsen.jpg
Foto: Henrik Adamsen

Ulrikke Sandvad Toft Simonsen (født 1993) er dansk model hos Unique Models og datter af tidligere fotomodel og forfatter Renée Toft Simonsen. Foruden en lang række modeljobs har hun medvirket i filmen ’Underverden’ fra 2017 og haft en lille rolle i DR-serien ’Bedrag’. Ulrikke Toft Simonsen blev i slutningen af 2016 kædet sammen med musikeren Brian Siva, der normalt går under kunstnernavnet Lord Siva, og hendes halvbror er sanger Hugo Helmig.

Khaterah Parwani

Khaterah Parwani.jpg
Foto: Andreas Houmann / Eurowoman

Khaterah Parwani (født 30. juni 1982 i Kabul, Afghanistan) er en dansk-afghansk debattør og en central, feministisk stemme i den offentlige debat - særligt i forbindelse med flygtninge, minoriteter og repræsentation. Hun kom til Danmark i slutningen af 1986 som kvoteflygtning og er siden opvokset på Amager i København. Hun har vundet Suzanne Gieses Mindelegat i 2015 og har været involveret i en række sociale projekter, organisationer og foreninger, herunder som talskvinde for Exitcirklen. Khaterah Parwani har en bachelor i Jura fra Københavns Universitet og optræder jævnligt i danske og internationale medier, som f.eks. TEDXTalk

Michelle Kristensen

Michelle Kristensen.jpg
Foto: Emma Kleist

Michelle Kristensen (født 9. april 1984 i Aars) har gjort sig bemærket som trænings- og ernæringsekspert – bl.a. med sin virksomhed Mkuniverset.dk. Hun er udvikler af MK-principperne og har hjulpet danske kvinder med livsstilsprogrammet MK Bootcamp. Derudover har hun udgivet en lang række sundhedsbøger, løbeguides og kogebøger, og hun optræder jævnligt som sundhedsekspert i Go’ Morgen Danmark på TV 2. Michelle Kristensen har en bachelor i idræt og en kandidat i Human Ernæring fra Aarhus Universitet. 

Louisa Lorang

Louisa Lorang.jpg
Foto: Bo Nymann/Her & Nu

Louisa Lorang er dansk tv-kok, kogebogsforfatter og madskribent. Hun har været med i en række tv-programmer, herunder ”Jagten på det grønne guld” og ”Køkkentjansen”, og skriver jævnligt opskrifter til flere magasiner med fokus på nem og sund hverdagsmad. Derudover står hun bag opskrifter til flere af måltidskasserne fra Aarstiderne. Selv udgiver hun onlinemagasinet Lorang&Co. Louisa Lorang har været i lære på Restaurant Frederikshave

Mette Helena Rasmussen

Mette Helena Rasmussen.jpg
Foto: Tia Borgsmidt/Boligliv

Mette Helena Rasmussen (født 1981 i Kristrup) er dansk boligstylist og indretningsekspert. Hun er ejer af boligbutikken Retro Villa og har gennem en årrække været dommer i TV 2-programmet ’Nybyggerne’. Mette Helena Rasmussen er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og styler jævnligt for diverse danske magasiner. Hun har flere gange fortalt om sin tid på krisecenteret Dannerhus i København, hvor hun ifølge flere medier boede i 16 måneder med sine dengang to små børn. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #flerekvinderpåwiki