Ladies of Folk podcast

Foto: Morten Fog/Tønder festival Lyt til andet afsnit af Ladies of Folk om Murder Ballads...

Heartbreak, druk og mord: Kom helt tæt på den vilde country-verden

Alt er tilladt i countrymusikken. Selv forherligelse af druk og ballader om brutale mord. Tag med på en musikalsk rejse ind i countryens følelsesladede verden i podcasten ”Ladies of Folk”, hvor de forelskede, de fortabte, de fordrukne og de omflakkende har ordet.

Mænd, der slår deres utro hustruer ihjel. Drukkenbolte, der dulmer sorgerne i whisky. Landevejsriddere, der søger lykken, og hjerter, der rives midt over. Det er de helt store følelser, der er på spil i country- og folkmusikken. I podcasten ”Ladies of Folk”, der kan høres i appen Talk Town, dykker de to journalister Evelina Gold og Kristina Svith Villadsen ned i alle de fantastiske, fascinerede og foruroligende historier, musikgenren gemmer på og gør os klogere på countryens hjemland, Amerika.

”Man må synge om alt i countrymusik – og man synger om alt. Der er ikke så mange dikkedarer og smagsdommeri. Det er ærligt, og det er ægte. Som vi ofte siger, er countrymusik langt hen ad vejen socialrealisme. En poetisk socialrealisme. Mange country- og folkmusikere lever – eller har levet – et liv, der er lige så fyldt med alkohol, kærlighed, utroskab og tab, som det, de synger om. Man synger om livet, som det er – med al den skønhed og al den smerte, et menneskes liv rummer. Det skyldes blandt andet, at countrymusik oprindeligt var de amerikanske migranters og arbejderklassens musik. Og det var ganske enkelt et hårdt liv, de levede,” fortæller Evelina Gold, den ene af de to værter på ”Ladies of Folk”, som er inkarnerede country- og folkfans, og gennem mange år har været stamgæster ved den årlige folkemusik og roots festival i Tønder.

”Vi græder generelt ret meget til countrymusik. Men vi griner og danser også rigtig meget. Der altid er en sang, der passer til det sted, hvor man er i livet. Der er altid nogen, der har følt det samme som en selv – og endda været bedre til at sætte ord på det,” siger Kristina Svith Villadsen, der fuldender værtsduoen.

Brutale mord

Countrymusikken graver dybt i den menneskelige sjæl. Sangene handler om liv og død, succes og fiasko, lykke og ulykke. Et knust hjerte bedøves med stærk spiritus, og der bliver sunget ballader om brutale mord på hustruer, søstre og prostituerede.

”Der er ikke én murder ballad, der slår alle de andre i grusomhed, men der er immervæk nogle barske mellem. Det er sange om alle de forskellige grusomme måder, mennesker kan myrde hinanden på. Med gift, en sten fra flodbredden, en kugle for panden, knivstik eller – som i en af klassikerne, “Knoxville Girl” – hvor hovedpersonen simpelthen tager en kæp og banker hende, som han burde elske, til døde,” fortæller Evelina Gold.

”Vi har tit tænkt over, hvor grænsen går. Om der er noget, som man ikke kan synge om. Og vi har talt med rigtig mange musikere om det. Kan man for eksempel synge detaljerede sange om mord? Svaret er, at når man har en musikgenre, der handler så meget om det levede liv, som country- og folkmusik gør, så synger man om alt, hvad livet rummer. Så længe, der bliver begået mord virkeligheden, vil countrymusikerne synge om dem. Men man skal ikke efterlade lytterne “blødende på gulvet”, som en af vores yndlings singer-songwritere udtrykker det. Heldigvis er der som regel lys og håb i selv de mørkeste sange – for sådan er det virkelige liv jo også,” slutter Kristina Svith Villadsen.

LYT TIL PODCASTEN ”LADIES OF FOLK” HER

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Musik

610x200_woordy_dmjpg.jpg