SPONSORERET indhold

Lars Høghs sygdomsforløb skabte afsavn hos hans kone Tine: ”Jeg følte mig ensom”

Tine Høgh mistede sin mand Lars d. 8. december 2021. Det blev afslutningen på et sygdomsforløb, der havde varet tre og et halvt år, hvor han havde kæmpet mod kræft i bugspytkirtlen. Tiden med sygdom påvirkede også Tine, der følte sig afskåret socialt.

Af: Johanne Lilleøre-Vester Foto: Peter Nørby / Video: Vera Kaiser
10. jul. 2024 | Livsstil | ALT for damerne

Den tidligere professionelle fodboldmålmand Lars Høgh fik konstateret kræft i bugspytkirtlen i august 2018.

Tre og et halvt år senere døde han af selvsamme.

Tiden efter hans død var fyldt med sorg, men hans kone gennem fyrre år, Tine Høgh, mærkede også, hvordan sygdommen var altoverskyggende, mens Lars stadig levede.

Det fortæller hun til ALT for damerne, der er på gaden i uge 28.

Tine beskriver, at det lange sygdomsforløb påvirkede hende socialt. Det var svært for hende at rumme venskaber, når hele tilværelsen kredsede om, at hendes livs kærlighed fik det værre og værre.

Læs også

”Lars blev så dårlig, og han havde ikke lyst til at se særlig mange til sidst. Der var noget stolthed, han gerne ville beholde”, fortæller hun.

Lars’ fravalg af sociale relationer, skabte også et tomrum for Tine, der blev ved hans side til det sidste.

Det var et stort savn for mig, og jeg følte mig faktisk ensom i den tid”.

En særlig aftale med en ven

Det var en udfordring for Tine at opretholde sine venskaber i tiden, hvor alle hendes tanker og følelser handlede om Lars. Men så var det godt, at hendes tætteste veninde Marianne Lander stod klar. De to havde nemlig lavet en særlig aftale, fortæller Marianne.

foto i tekst tm.jpg

”Jeg ringede hver dag. Tine kunne tage den, hvis hun havde lyst, og hvis ikke, så var det også helt i orden. Jeg forventede ikke noget, og hun skulle ikke have dårlig samvittighed, hvis hun ikke havde overskud til at tale sammen.”

Selvom det langt fra var hver gang, telefonen ringede, at den blev taget, hjalp det Tine at vide, at Marianne altid var til rådighed.

Læs også

”Jeg får helt gåsehud, når vi snakker om den tid,” fortæller Tine og fortsætter:

”Det er ikke, fordi jeg ikke kan tale om det, men det viser bare, hvor voldsom den tid var.”

Det var også en svær tid for Marianne, der var helt tæt på, mens hendes bedste og ældste venindes verden blev vendt på hovedet.

imagep7hnm.png

Jeg kunne ikke sige noget, der ville gøre det nemmere. Så jeg lyttede bare til, hvad hun sagde, og når vi lagde på, så kunne jeg selv græde”, afslutter hun.

Du kan læse mere om Tine Høgh og Marianne Landers venskab i ALT for damerne i denne uge, hvor de medvirker i sommerens tema ”Venner for livet”. Her fortæller de også om en forelskelse i Kerteminde, tabet af Lars Høgh og om at være der for sin ven i sorgen.

Anbefalet til dig