Lav sommerens fineste hårbøjle
Foto: Tia Borgsmidt
BoligLiv

Lav sommerens fineste hårbøjle

Lav sommerens fineste hårbøjle

Den smukke hårbøjle med cirkler kan varieres i det uendelige med flere farver. Lav den til dig selv eller giv den i gave, og se samtidig hvordan du laver de søde og simple knap-ringe.

Af 20.maj.2013 Livsstil

HÅRBØJLE MED CIRKLER 

Du skal bruge:
Pap, skråbånd, plastichårbøjle og limpistol.

Sådan gør du:
Tegn med en passer tre cirkler i tre forskellige størrelser på et stykke pap. Klip cirklerne ud, og tegn en mindre cirkel på hver, i midten på den mindste, men længere til den ene side på de andre, så de kommer til at ligge forskudt på hinanden, når de til sidst samles. Klip hullerne ud. Lim enden af skråbåndet fast på bagsiden af en af cirklerne, og vikl det omkring hele cirklen. Afslut med også at lime den anden ende af skråbåndet fast på bagsiden. Gentag med de to andre papcirkler.

Lim nu cirklerne oven på hinanden, så hullerne er samme sted, og den største cirkel er nederst, mens den mindste er øverst. Klip et stykke skråbånd i samme længde som hårbøjlen + 2 cm. Stryg det fladt, fold det på langs, og sy det sammen til et rør, som passer til at betrække hårbøjlen med. Vend retten ud, træk hårbøjlen igennem, buk enderne om, og sy åbningerne til med små usynlige sting i hånden. Montér nu cirklerne som ønsket på hårbøjlen. Brug en limpistol til monteringen.

KNAPRINGE

Gamle knapper og lidt gummisnøre er her forvandlet til smukke ringe. Ringen nederst på billedet er lavet af en knap og en fingerring med plade på samme måde som beskrevet under ‘Ringe af øreclips’.


Du skal bruge
:
1 flot knap, 1 lille stykke gummisnøre og limpistol.


Sådan gør du:

Mål, hvor lang gummisnøren skal være, så den passer rundt om din finger, og klip snøren i målet plus lidt mere. Kom lidt lim fra en limpistol på enderne af snøren, og stik enderne ind i knaphullerne. Klip enderne til, men lad dem stritte lidt op ad knaphullerne.

hårbøjle og knapring


Henter...