TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Lene Maria Christensen om kone-rollen
Foto: Sigurd Høyen Lene Maria Christensen har brug for nye udfordringer, siger hun i denne uges ALT for damerne.

Lene Maria Christensen om kone-rollen

”Jeg er færdig med rollen som kone, der ingenting ved og bare skal forholde sig til mandens problematikker”

Der skal ske noget nyt for skuespiller Lene Maria Christensen, hvis ikke hun skal tørre helt ud, siger hun i denne uges ALT for damerne.

Hun er træt af at spille nogens kone og blive sat i bås som ”en ordentlig pige”.

Hun er træt af at have højdeskræk og høre på sine døtres (og sin egen) evindelige selvkritik.

Og når man er træt af noget, er der kun én ting at stille op: Gør noget ved det.

Og det har Lene Maria Christensen i den grad besluttet sig for at gøre.

- Jeg har brug for nye udfordringer. Jeg er færdig med rollen som kone, der ingenting ved og bare skal forholde sig til mandens problematikker. Jeg vil gerne være driveren. Jeg vil være den, det sker for. Jeg vil være den, der fortæller historien, siger hun i denne uges ALT for damerne, der er på gaden torsdag.

-  Derfor var jeg også enormt meget i tvivl, om jeg ville sige ja til rollen som Hanne i ”Den bedste mand” (film om den danske boksestjerne Jørgen ”Gamle” Hansen, red.). Jeg var bange for, at jeg havde udspillet rollen som kone, så det tog mig faktisk lang tid at tage en beslutning. Men fordi Hanne også var driveren i historien, sagde jeg ja.  Der er noget maskulinitet i rollen. Det er Hanne, der har bukserne på, og hun er et blækspruttemenneske med struktur, styring, jernvilje og hjertet på det rette sted.

Tilbage til omdrejningspunktet

For tiden holder Lene Maria Christensen dog en pause fra at filme og arbejder i stedet på et manuskript i samarbejde med Jesper Christensen.

- (…) når man holder sådan en pause, sker der noget interessant. I de perioder, hvor man arbejder meget, og ens dage er benhårde og tunge og drøje, kan man godt komme lidt i tvivl om, hvorfor det nu er, at man gør det. Men når man så får alting lidt på afstand, husker man pludselig, hvad det hele handler om, og hvorfor man overhovedet havde en drøm om at være skuespiller engang. Det er i hvert fald det, der er sket for mig, siger den 45-årige skuespiller i interviewet.

- Jeg kan pludselig huske mit omdrejningspunkt, og i virkeligheden er det ret simpelt. Det handler om en interesse for mennesker og en lyst til at fortælle deres historier. Da jeg var barn, tog jeg ofte toget og kiggede på de andre passagerer, digtede om dem og forestillede mig, hvordan deres liv var – og det er jeg begyndt på igen, nu mere professionelt sammen med Jesper. Det er det fedeste! Jeg er vild med det! Og jeg er lykkelig over at huske det igen, siger hun.

I denne uges ALT for damerne kan du læse resten af interviewet med Lene Maria Christensen og blandt andet blive klogere på, hvorfor hun kan finde på at bryde reglerne på kirkegården, køre over for rødt og har valgt at klippe sit hår kort.

Lene Maria Christensen, 45

- uddannet skuespiller og senest kendt for rollen som Frederik Grønnegaards kone Solveig i ”Arvingerne”

- aktuel i filmen ”Den bedste mand” som Hanne, der er gift med bokseren Jørgen ”Gamle” Hansen (spillet af Mikkel Boe Følsgaard).

- bor sammen med sin mand, Anders Bach, og og deres to døtre Viola og Nanna på seks og ti år. 

Kilde: ALT for damerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview