Lider du af ulykkelig kærlighed?
Foto: Bulls Vil du ikke være ulykkeligt forelsket længere? Så læs med her!

Lider du af ulykkelig kærlighed?

Se her, hvordan du kommer videre.

Søvnløshed, manglende appetit og konstante tanker om ham. Ulykkelig kærlighed vender op og ned på dit liv, og gør dig ude af stand til at foretage dig noget som helst nyttigt. Og det er der en forklaring på. Ifølge kærlighedsforsker og etnolog, Sarah Holst Kjær, kan kærestesorger nemlig sammenlignes med en midlertidig personlighedsforstyrrelse og kan i nogle tilfælde udvikle sig til en voldsom depression.

”Ulykkelig kærlighed er en ensomhedsproces, hvor man længes efter alt det gode i forholdet, og man glemmer alt det negative og grunden til, at man gik fra hinanden. Mange kvinder er usikre på fremtiden og kan ikke forestille sig, at de nogensinde vil finde en ny mand og blive forelskede igen. Og det giver en utrolig trist sindstilstand”, forklarer hun.

Men heldigvis er der råd for, hvordan du finder dit gamle jeg frem igen. Sarah Holst Kjær giver på de næste sider sine bedste tips til, hvordan du kommer videre.

Accepter: Det er utrolig vigtigt, at du accepterer, at du er i en sørgetilstand. Når et forhold slutter, oplever man den samme slags sorg, som når nogen dør, så du skal forlige dig med tanken om, at du ikke er glad.

Græd: Gråden er et utroligt lægemiddel. Det er kroppens egen måde at skille sig af med alt det triste, så græd dit hjerte ud. Hvis du er på arbejde, siger du bare, at du har høfeber.

Bed om hjælp: Bed din omgangskreds om hjælp. Efter et brud befinder du dig i en sindstilstand, hvor du ofte ikke kan overskue daglige gøremål som madlavning og rengøring, så bed dine nærmeste om hjælp. Men gør det klart, hvis du ikke har lyst til at snakke. I sørgefasen har man ikke brug for at høre ting som ”det var for det bedste” eller ”han var ikke god for dig”, så sig, hvis du har brug for at sørge i fred.

Handle: Tag kontakt til din ekskæreste, og fortæl ham, hvordan du har det. Det hjælper dig til følelsen af, at have gjort alt hvad du kan, og det gør det nemmere at give slip. Hvis du er for stolt til at kontakte ham, kan det resultere i en negativ binding, hvor du mange år efter stadig tænker på ham, fordi han hele tiden ligger og murer i baghovedet.

Læg det ud til skæbnen: Mange kvinder har en idé om at et forhold er ”meant to be”, og at det bare er et spørgsmål om tid, før det også går op for ham. Hvis du har det sådan, kan det være en idé at sætte en tidsgrænse for, hvornår han skal have fundet ud af, at du er ”the one”. Når du når den grænse, og der stadig ikke er sket noget, skal du give slip.  

Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi, Kærlighed og Kærestesorg