Line Baun Danielsen
Foto: Claus Boesen ”I 2016 havde jeg gået med en række småsygdomme i kroppen, og pludselig blev jeg ramt af stress to gange inden for et halvt år. Så gik jeg i tænkeboks og spurgte: Hvad nu fru Baun?", siger Line Baun Danielsen om en periode i sit liv, der kaldte på stor forandring.

Line Baun Danielsen: ”Mest af alt var det ubelejligt, fordi jeg var blevet alenemor”

Line Baun Danielsen mødte aldersfascismen som 48-årig, og det fik hende til at springe ud i et nyt kapitel, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

I mange år oplevede Line Baun Danielsen, hvordan det er at være en eftertragtet tv-vært med masser af tilbud på store opgaver, og hun nød det, selvom der i perioder var travlt.

Hun vidste godt, at det næppe ville fortsætte sådan altid, men det kom alligevel bag på hende, da telefonen en dag ikke ringede helt ligeså ofte, som den plejede:

”… tv-vært er lige som at være sportsudøver, for der er en udløbsdato, jeg havde dog aldrig troet, den ville komme så brat,” siger hun i et stort interview i denne uges Hendes Verden og uddyber:

”Ole Stephensen og jeg blev valgt fra, da der kom en rokade på TV2, og for første gang oplevede jeg, at der ikke var en kødrand af tilbud til mig. På den ene side var det et chok, men på den anden side var det ikke rigtig overraskende. Mest af alt var det ubelejligt, fordi jeg var blevet alenemor. Jeg ville klare mig selv, så jeg startede en virksomhed, og den har jeg endnu. Men jeg gik fra at sidde sikkert i sadlen med høj løn, sundhedsforsikring, pension og det hele til at skulle starte forfra. Det var meget lærerigt, og jeg har ikke fortrudt noget og savner ikke at være på skærmen. Men jeg mødte aldersfascismen allerede som 48-årig, jeg kunne mærke, at der hele tiden kom yngre kvinder, som kunne det samme som mig, men jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle ud af den verden. Dengang var jeg forundret, men i dag kan jeg se, at det nok handlede om min alder.”

Læs også: Katrine Muff: ”Nogle dage var jeg inde i varmen, og andre dage ikke”

Fik skabt sit ”tredje barn”

Line Baun Danielsen fik efterfølgende job på Lorry og var glad for at være der, men i 2016 skete der endnu en stor forandring i hendes liv.

”I 2016 havde jeg gået med en række småsygdomme i kroppen, og pludselig blev jeg ramt af stress to gange inden for et halvt år. Så gik jeg i tænkeboks og spurgte: Hvad nu fru Baun? Jeg var ved at gå død i vagtplaner, så jeg sagde op på Lorry efter 28 år i tv-branchen. Nu var jeg arbejdsløs som 54-årig, og jeg kunne godt mærke, at jeg nok ikke fik et nyt job. Det pikerede mig, så jeg lavede et univers til kvinder over 45 år. På min blog skriver jeg om arbejdsvilkår, børn, overgangsalderen og alt, der relaterer sig til et voksent kvindeliv,” siger Line Baun Danielsen, der i dag kalder bloggen for sit ”tredje barn”.

”… jeg har lært at tjene penge på den uden at sælge ud af mig selv. Efterhånden har jeg også så store børn, at de ikke bor hjemme mere. Det var nærmest et overgreb på mit moderskab, at Emil flyttede. Jeg glemmer aldrig den dag. Men jeg glemmer heller aldrig den næste dag, da der stod en kæmpe buket foran min dør med kortet: ”Tak mor, det slutter ikke her”. Jeg går ind i 60’erne med en vis sørgmodighed, fordi mit arbejdsliv nærmer sig en afslutning, og fordi man skal sige farvel til så mange, når man kommer i den alder. Men jeg har også stadig drømme. For eksempel at flytte til Paris med min yngste søn eller blive farmor en dag.”

Læs resten af det store interview i denne uges Hendes Verden, hvor Line Baun Danielsen blandt andet fortæller om at være skilsmissebarn, og hvordan hun oplevede pludselig at blive kendt i hele Danmark på meget kort tid.

Line Baun Danielsen, 59 år

  • Spillede på det første danske kvindelandshold i ishockey. Har siden været i tv-branchen og blandt andet lavet sportsnyheder, Go’ Morgen Danmark, Sporløs og fodbold på TV3.
  • Driver i dag kommunikationsvirksomheden LBD Kommunikation og bloggen På bloggen med Line.
  • Fraskilt og mor til Emil og Rasmus på 24 og 19 år
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Kendte