Line og Pernille blev gift midt under en fødsel
Foto: Privat Sygehuspersonalet tacklede vielsesceremonien til et 13-tal, synes Line og Pernille. Det hele skulle gå stærkt, men jordemoderen fik alligevel arrangeret både lagen-brudekjole og sang.

Line og Pernille blev gift midt under en fødsel

Line og Pernille drømte om at blive gift, før deres tvillinger kom til verden. Men parret havde ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at ceremonien kom til at foregå midt under fødslen.

Vasketøjsstativet er godt fyldt op med babytøj. Solen sender et mildt lys ind ad vinduerne, og i køkkenet står rene sutteflasker klar til at blive fyldt til næste måltid. Og næste måltid er altså snart, når man kun er få uger gammel, og hele ens verden består af mælk, søvn og nærhed i sine forældres favn.

LÆS OGSÅ: Emil om sit vilde frieri: "Jeg var en presset mand - meget kunne gå galt"

I sofaen ligger tvillingebørnene Kalle og Ellie side om side. De sutter lidt på deres sutter. Og når sutterne falder ud, laver de stadig suttebevægelser. Alt ånder fred og idyl i tvillingernes hjem i Lunderskov vest for Kolding, hvor deres mødre Line Pedersen og Pernille Holm nyder babyboblen.

– I er da så fredelige lige nu, siger 25-årige Pernille Holm og kigger hen på sine børn med et kærligt smil.

Kalle har døjet med kolik, så gråd har været hverdagskost i huset i nogen tid. Lige nu ser den lille mand dog lige så fredfyldt ud som sin søster.

Tvillinger har det med at komme til verden før termin. Og det skete også i Lines og Pernilles tilfælde. Pernille havde været sygemeldt fra sit job i en delikatessebutik siden 16. uge af graviditeten. De mange løft og hårde bordkanter kunne hun ikke holde til. Og flere gange var hun indlagt, fordi der var risiko for en alt for tidlig fødsel. Onsdag den 12. juni ville børnene imidlertid ud i dagens lys. Det var fem uger før terminsdagen.

– Jeg vågnede ved, at jeg skulle tisse. Men der blev ved at komme vand, og så var jeg klar over, at vandet var gået, husker Pernille med et smil.

Line-og-Pernille-12-.jpg
Hej med jer! Line og Pernille småsnakker med Ellie og Kalle, som kom til verden fem uger før termin. Foto: Søren Jansby

Kan I skaffe en præst?

Den dag kom Line aldrig på arbejde i produktionen på den lokale dynefabrik i Lunderskov. Hun kørte med sin kæreste på Kolding Sygehus. Men undervejs blev hun stærkt bekymret. Og det var ikke alene for, hvordan fødslen skulle gå.

– Vi havde stadig ikke fået papirerne fra Statsforvaltningen som bekræftelse på, at jeg er medmor til børnene. Jeg havde rykket flere gange, og jeg ringede også den morgen, men de sagde, at de ikke kunne arbejde hurtigere, fortæller Line.

På sygehuset fortalte Line jordemoderen, hvordan situationen så ud. Hun spurgte, om de kunne skaffe en præst? For hvis parret blev gift omgående, ville Line have sit på det tørre juridisk.

LÆS OGSÅ: 21 år senere: Sådan ser Danmarks tungeste baby ud i dag

– Jordemoderen var en fantastisk dame, der kunne se det komiske i situationen. Jeg kan huske, at hun grinede, da jeg spurgte, om vi kunne blive gift lige nu, siger Line.

Sygehuspræsten kom til, og hun bad Line om at skaffe sin egen og Pernilles dåbsattest. Lines mor bor i nærheden, så hun kom straks kørende med Lines. Værre så det ud i forhold til at skaffe Pernilles.

– Jeg ringede til Pernilles mor i Odense. Hun blev både meget glad og meget forvirret. Hun fandt heldigvis hurtigt dåbsattesten og sendte et billede af den. Og det var bevis nok, fortæller Line, mens Pernille sidder ved siden af hende og smiler.

– Ja, jeg lå bare på briksen og var ikke særlig behjælpelig, siger hun og tager Kalle op på armen.

Line-og-Pernille-17-.jpg
Vasketøjsmængden er blevet betydeligt forøget efter børnenes ankomst. Foto: Søren Jansby

Lagen som brudekjole

Pludselig gik det hele stærkt. Sygehuspræsten og jordemoderen fik Pernille op at stå og bandt et lagen om hende som en erstatning for en brudekjole. Og tre læger kom ind på stuen og hjalp med at synge "Nu titte til hinanden", da Line og Pernille havde sagt ja til hinanden.

– Det var en meget fin oplevelse. Og vi er meget taknemlige for, at sygehuspersonalet handlede, som de gjorde, siger Line, mens Pernille nikker enigt.

Da ceremonien var overstået, tog Pernilles veer til. Og klokken 15.28 kom Kalle til verden, mens søster Ellie fulgte efter tyve minutter senere. Den lille familie var derefter indlagt i 12 dage, fordi Ellie skulle en tur omkring neonatalafdelingen.

Line og Pernille havde drømt at blive gift i en kirke med hele familien som vidner og at holde en stor fest. Men den kirkelige velsignelse vil de vente med, til børnene er blevet lidt større og kan være med som brudepige og brudedreng.

Lige nu gælder det yngelpleje af de to små størrelser, der i mellemtiden har fået øjne og kalder på deres forældre. Det er tid til en flaske og måske en gåtur med barnevognen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Bryllup