TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

lise lotte norup mand
Foto: Klaus Sletting Jensen Jeg fortalte ikke min søn om årsagen til skilsmissen, lyder det fra Lise-Lotte Norup.

Lise-Lotte Norup: Dette fortryder jeg allermest under min skilsmisse

Efter 17 års ægteskab og to børn gik skuespillerne Lise-Lotte Norup og Lasse Lunderskov fra hinanden. Børnene forsøgte de at beskytte, men i dag ved hun, at de gjorde det på en helt forkert måde.

Når man gerne vil beskytte dem, man elsker mest, kan man komme til at forvolde langt mere skade end gavn.

Det kender skuespiller Lise-Lotte Norup alt til. I denne uges Hendes Verden åbner hun op om dengang, hun blev skilt fra sin mand gennem 17 år, skuespiller Lasse Lunderskov, og for alvor mistede vejgrebet.

En periode, hun forsøgte at håndtere på bedste vis, men som hun mange år senere forstod, havde gjort det langt værre for parrets søn.

– Da jeg blev skilt, troede jeg, at jeg beskyttede min søn ved ikke at fortælle ham om årsagen til skilsmissen. Men uden jeg vidste det, gik han med en knude af frustration, som kom til udtryk, da han blev voksen og gik med graffitidåser og blev hiphopper, siger Lise-Lotte Norup.

Troede, han havde en fødselsdepression

I dag erkender hun, at bruddet mellem hende og børnenes far i stedet kom til at foregå på en måde, som gjorde det hele langt værre.

En alvor, hun fik øjnene op for, da hendes søn ønskede en alvorlig samtale med sine forældre som voksen.

– Først da han selv blev far som knap 30-årig, kom det frem. Jeg troede, det var en fødselsdepression, han havde fået. En dag bad han både mig og sin far om en samtale på et neutralt sted. Jeg troede, han skulle fortælle os, at han var alvorligt syg, men han fortalte, at han havde følt sig udenfor. Derfor havde han haft det sådan i alle de år, og først nu følte han sig forløst. Tænk, at jeg havde troet, jeg havde beskyttet ham og i stedet gjort det modsatte. I dag tror jeg på dialog, dialog, dialog, understreger skuespilleren til Hendes Verden.

Nu elsker de Bo

Midt i et ægteskab, der stod stille, var der dukket en anden mand op i skuespillerens liv, og det skubbede på bruddet mellem hende og Lasse.

– Der var gået dagligdag i den, og vi havde glemt at nyde hinanden. Når et ægteskab fungerer, tror jeg ikke, man kan blive ramt af et andet lyn, men hos os manglede der noget, og en dag mødte jeg Bo, der syntes, jeg var dejlig. Det faldt jeg for! fortæller hun om bruddet for 29 år siden.

I dag bor Lise-Lotte Norup i Sverige med Bo, som hun faldt for for så mange år siden. Selvom familien for længst er kommet videre, lægger hun ikke skjul på, at det var forfærdeligt at bryde familien op dengang.

– Jeg anede ikke, hvor slemt det var at blive skilt, og der fandtes ingen bog om det. Selv om man gør det så godt, man kan, går det ud over børnene. Der gik da også fire-fem år, før de overhovedet ville tale med Bo. Det var så hårdt. I dag har begge børn det godt, og de elsker Bo, fortæller hun.

LÆS HELE INTERVIEWET I DENNE UGES HENDES VERDEN, SOM ER PÅ GADEN MANDAG

 

Lise-Lotte Norup, 67 år og skuespiller

  • Hun begyndte karrieren som fotomodel, inden hun i 1969 kom med i komedien Solstik på ABC-Teatret. Har siden lavet film, revy, teater og kabaret. Har også udgivet fire succesfulde kogebøger.
  • På tv har hun bl.a. medvirket i serierne En by i provinsen, Strandvaskeren og i 52 afsnit af DR-serien Ugeavisen.
  • I dag kan man stadig opleve hende som en del af volkalgruppen Swing Sisters med Kirsten Siggaard og Kirsten Vaupel, hvor repertoiret primært består af amerikansk swingmusik.
  • Bor det meste af tiden i Sverige med sin mand, Bo Siggaard, og har to børn fra sit forhold til Lasse Lunderskov, samt to børnebørn.


Lise-Lotte Norup har en lang skuespilkarriere bag sig. (Foto: Klavs Bo Christensen/Her & Nu)

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Skilsmisse og Utroskab