Skuespiller Lone Hertz

Foto: Sara Skytte Skuespiller Lone Hertz har levet uden en partner i størstedelen af sit liv, fortæller hun.

Lone Hertz om parforhold: ”Man kan ikke blive revet op psykisk hele tiden”

Der er grænser for, hvor mange gange man kan overskue at miste, siger skuespiller Lone Hertz i denne uges Hendes Verden.

Skuespiller Lone Hertz har levet et ”strabadsiøst” liv, og det har ikke altid gjort tilværelsen - og parforholdet - let.

Det fortæller hun blandt andet i et stort interview i denne uges Hendes Verden:

”Jeg begyndte tidligt på det med parforhold, men jeg har faktisk levet størstedelen af mit liv uden partner. Jeg var i parforhold, indtil jeg blev cirka 50. Men mit liv har været strabadsiøst, og det er vanskeligt at byde et andet menneske. Der er også grænser for hvor mange gange, man kan miste – så afstår man hellere. Man kan ikke blive revet op psykisk hele tiden,” siger den 82-årige skuespiller i interviewet.

Bliver stadig genkendt på gaden

Her forklarer hun også, at hun fik sin første rolle som 12-årig og senere valgte at droppe ud af gymnasiet, fordi skuespillet trak så meget i hende:

”Jeg nåede kun at gå i gymnasiet i halvandet år, så blev jeg headhuntet til ABC-Teatret, som manglede en solist. Jeg sprang fra gymnasiet fra den ene dag til den anden, og både min far og rektor græd, da jeg meldte mig ud. Jeg græd ikke, for jeg ville på scenen med Dirch Passer og Kjeld Petersen og alle de andre.”

Lone Hertz er stadig aktiv skuespiller i dag, hvor hun også bliver genkendt af unge mennesker på gaden:

”Jeg har været skuespiller, siden jeg var barn, så jeg har nærmest været et kendt ansigt, så længe, jeg kan huske. Frøken Nitouche blev skelsættende, for det var min første store rolle, og så kom Herman Bangs Tine, som jeg fik en Bodil for. På den måde repræsenterede jeg både det lette og tyngden, og det var en gave for mig. Forleden dag var der et ungt menneske, der råbte: ”Hey, er det ikke dig fra Falck-reklamen?” Det er da lidt komisk, men tiderne skifter, for de plejer at spørge: ”Er det ikke Frøken Nitouche?”

Læs resten af det store interview med skuespiller Lone Hertz, hvor hun blandt andet fortæller om at miste vejgrebet, da hendes søn blev syg, og om hendes overvejelser om at gå ind i politik.

Skuespiller Lone Hertz, 82 år

Har siden hun var barn medvirket i et hav af danske film, men er måske mest kendt for Frøken Nitouche fra 1963.

Desuden aktiv for bedre vilkår for handicappede mennesker.

Denne sommer aktuel i Harmoniens Revyperler i Rødvig på Møn, som har premiere 25. juni.

Privat er hun single og mor til fire voksne børn samt bedstemor til fem.

Bosat nord for København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Kærlighed

610x200_woordy_knap2.jpeg