Guide til London

Foto: Getty Images Mangler du gode tips til London? Læs med, når Lone Theils giver sine bedste anbefalinger.

Lone Theils tips til London

"London er en uhøjtidelig blanding af nyt, gammelt og quirky"

Journalist og forfatter Lone Theils har boet i London i 16 år som korrespondent og ved om nogen, hvor du finder byens bedste hyldeblomst martini og vildeste fornøjelser.

Lone Theils kommer stadig til at kalde London for sit hjem. I 16 år var metropolen hendes base som korrespondent for Politiken, men for to år siden flyttede hun tilbage til Danmark. Og hun savner London.

– Jeg elsker, at så mange forskellige mennesker kan finde ud af at leve sammen i fordragelighed og lade sig inspirere af hinanden. Jeg elsker diversiteten, hvad angår mad, fødevarer og kultur. London er en uhøjtidelig blanding af nyt, gammelt og quirky. Der er plads til excentrikere, og jeg håber virkelig ikke, at det går tabt med Brexit. 

Lone Theils i London. Foto: Pressefoto/Hazel Thompson.

Mine bedste spisesteder


Italiensk madmagi: Spring, The Strand
Jeg er stor fan af den australske kok Sky Glyngell. Hun har slået sig ned i restauranten ”Spring”, der ligger i det fine Somerset House på The Strand. Maden er så god, at man får lyst til at slikke tallerkenen. Vægten er lagt på sæsonens råvarer og med et nik til det italienske køkken. Det er et halvdyrt sted, og man skal have fint tøj på, så det er til særlige lejligheder. Særlig skægt er deres pre-theatre scrap-menu, der består af fødevarer, der ellers normalt går til spilde. Her kan man få tre retter for omkring 170 kr.
Springrestaurant.co.uk

Himmelske kødboller: Polpo, Maiden Lane
”Polpo” er en venetiansk restaurant med masser af småretter og en superhyggelig stemning. Stedet er populært, og det kan ikke lade sig gøre at bestille bord, så man skal være parat til at vente. Mens man gør det, kan man meget passende drikke en Elderflower Martini i baren. En af mine faste favoritter på kortet er kødbollerne med fennikelfrø. Da jeg smagte dem for første gang, var det en åbenbaring for mig, og jeg har altid siden lavet min pasta med tomatsauce og kødboller efter Polpos opskrift. Hvis man føler sig særlig dekadent, har de en nutella-pizza til dessert. Det lyder mærkeligt, men det fungerer.
Polpo.co.uk

LÆS OGSÅ: Naja Rosa Koppel: "New York er et sus for sanserne"

Mine bedste gå-ud-steder


Filmstjernernes stambar: Refuel, Soho Hotel
Soho Hotels bar ”Refeul” er et ret fantastisk sted at få sig en cocktail. Og man ved aldrig, om man måske støder på en filmstjerne, når man sidder i baren. Min yndlingscocktail, Silly Mid Wicket, laves med basilikum, rabarber, hyldeblomst og gin. Men billigt er det ikke, så nøjes med en enkelt drink inden middagen, og drik dig en fjer på andetsteds.
Firmdalehotels.com/hotels/london/the-soho-hotel/refuel-bar-restaurant

Mine bedste kulturelle steder


Historiens vingesus: British Museum
Jeg ved godt, at British Museum måske virker knap så tillokkende som alle de nye, moderne attraktioner, men man finder næsten ikke en større og mere spændende samling af historiske genstande end her. Den ægyptiske hal er legendarisk, og her findes også rosetta-stenen, der knækkede koden til, hvordan man læser hieroglyffer. Man kan gå derinde i dagevis uden at kede sig, og der er somme tider gratis film i kælderen for børn og voksne. Adgang er gratis, men særudstillingerne skal man købe billet til.
Britishmuseum.org

LÆS OGSÅ: "Paris er en fornøjelse for øjne, gane og intellekt"

Five O’Clock Tea: Ritz Hotel, The Dorchester, The Lancaster Hotel
En vigtig del af britisk kultur er selvfølgelig The Five O’Clock Tea. Gå på Ritz eller The Dorchester for den helt traditionelle. Husk at bestille i god tid, da ingen af disse steder tager imod spontane te-gæster fra gaden. For den mere blærede og moderne oplevelse, så tjek The Lancaster Hotel ud. Det vigtigste er at overgive sig helt til oplevelsen, der begynder, når man med stor omhu udvælger, hvilken te der skal i tepotten.
Theritzlondon.com, Thedorchester.grandluxuryhotels.com, Royallancaster.com

The Ritz i London. Foto: Getty Images. 

Mine bedste shopping-steder


Bogelskerens paradis
Foyles Foyles på Charing Cross Road er et must, hver gang jeg er tilbage i London. Alene skiltet i butikken: ”Welcome book lover you are among friends” rører mig dybt, og det er et af mit livs største oplevelser at se min egen bog på hylden i lige den butik. Jeg kan snildt bruge en time eller to på at nørde rundt og lede efter sjove kogebøger og bøger om true crime og alt det ind imellem, som jeg opdager, jeg har brug for. Jeg kommer altid til at købe for meget.
Foyles.co.uk/bookstore-charing-cross

LÆS OGSÅ: Saszeline: "Barcelona er en sjov blanding af gammel historie og moderne liv"

Mine hemmelige steder


Cirkusdirektørens sidste hvilested
Highgate Cemetary Den her gamle victorianske kirkegård er så fantastisk, at jeg har været nødt til at skrive en scene fra den i min nye Nora Sand-bog ”Heksedrengen”. Jeg bliver ved med at vende tilbage til det her sted, der er så faldefærdigt og skrøbeligt, at man kun kan få adgang i selskab med en guide, som man skal booke i forvejen. Pengene går til kirkegårdens vedligeholdelse, og man får de mest fantastiske historier på vejen. Om cirkusdirektøren, der blev begravet med en løve på gravstenen, og den russiske spion, Litvinenko, der blev forgiftet med radioaktivt materiale, og nu er begravet her i et tykt lag bly.
Highgatecemetery.org

Badesø for kvinder
Hampstead Heath Fra Parliament Hill i det grønne område Hampstead Heath har man den smukkeste udsigt over byen og til børnefamilier, der sætter drager op. Hvis man er virkelig frisk, kan man tage sig en dukkert i The Ladies Pond. Badetøj er frivilligt, og mænd har ingen adgang. De har deres egen sø. Efter at have samlet appetit kan man drysse ind på den tudsegamle pub The Spaniard’s Inn og få frokost. Og på solskinsdage er det skønt at sidde i gårdhaven med en kold cider.

Lone Theils

  • 46 år.
  • Journalist og forfatter.
  • Aktuel med bogen ”Heksedrengen”.
Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks, Rejseguide og London

610x200_woordy_knap2.jpeg