Boligindretning
Foto: Karina Tengberg
BoligLiv

Luftig lejlighed med højt til loftet og plads til kunst

Luftig lejlighed med højt til loftet og plads til kunst

Victor, Line og deres tre børn bor midt i byen med udsigt til himlen og byens tage fra alle rum.

Af Anette Væring 28.jul.2017 Livsstil


Hvem: Victor Ash, kunstner, og Line Aarsland, Vice President i Corporate Communications hos Egmont, og deres børn Leopold, 18 år, Johanne, 15 år, og Teodor, 14 år.

Hvad: Klassisk herskabslejlighed på 190 kvadratmeter.

Hvor: På Frederiksberg.

www.victorash.net

– Første gang vi så lejligheden, var den i så dårlig stand, at vi gik igen. Så søgte vi videre i et halvt år, men blev alligevel ved med at vende tilbage til den. Fordi den havde netop det, vi ledte efter, og som man ikke rigtig selv kan ændre på: et helt utroligt lys! Desuden er den højloftet, herskabelig, med altan og ligger meget centralt i byen. Men ikke mindst er her plads til alle, fortæller Line Aarsland, som bor i lejligheden sammen med sin mand, Victor Ash, og deres tre store børn. Fordi herskabslejligheden var i så dårlig stand, endte parret med at få den til en god pris, så det var muligt at lave en totalistandsættelse. De fik etableret et stort badeværelse i det gamle køkken. Et nyt køkken kom op i en af stuerne. Der blev lagt nye gulve, og de fantastiske stuklofter blev restaurerede, før familien kunne flytte ind i drømmelejligheden.

Lidt, men godt
Alle fem bruger dagligt hele byen, så det er perfekt for dem at bo så centralt. Victor og Line holder meget af at kunne gå ned på gaden og drikke kaffe med venner, og de går tit ind til Torvehallerne eller til Vesterbro. Victor er kunstner og har et særlig forhold til kunst i byrum. Han rejser rundt i hele verden, hvor han maler enorme vægmalerier, ofte i travle byområder. I lejligheden er der en række værker af Victor, som også findes i stor skala. Måske har du set hans ‘Astronaut’ i Berlin eller ‘Sea View’ på en enorm silo i Haderslev? Lejlighedens store rum er indrettet luftigt, så Victors og andres kunst kan få plads. Her står få og gode kvalitetsmøbler, der enten er arvestykker eller valgt med omhu på auktioner. Det er nærmest en familiehobby at købe og sælge danske møbelklassikere på auktioner. – Min far og jeg har endda oplevet,
at vi har siddet og budt på det samme bord på Lauritz, så nu taler vi lige sammen, inden vi byder, fortæller Line.

Lyset og himlen
– Hver gang jeg har flyttet i mit liv, har jeg efterladt mig mange ting – kun kunsten har jeg altid beholdt. Nu er min kunstsamling så stor, at der kun er plads til en mindre del i lejligheden, fortæller Victor, der indimellem flytter rundt på billederne for at skabe forandring. Himlen kan ses fra hele lejligheden, både fra badekarret, spisebordet og fra sofaen. Det betyder meget med det særlige lys, ikke mindst for Victor, som er franskmand. – Nu forstår jeg, hvorfor folk her i Norden gør meget ud af deres hjem. Og det er anderledes let at komme igennem en nordisk vinter helt heroppe over byens tage – med masser af plads til både børn og gæster.
 

Det store åbne spisekøkken med smukke stuklofter og udgang til altanen med kig til byens tage. Wegner spisebordet er omgivet af Arne Jacobsens 7’ere i naturlæder og sorte Thonet stole. Det fantastiske ulve-maleri er en del af serien Animal Faces, som Victor har malet i stor skala i Seoul i Sydkorea.

TILBUD: 3 numre af BoligLiv + Ansigtspleje fra Origins


Stuen har et overvældende flot vinduesparti og er møbleret let og enkelt. Den sorte loftslampe er fra Moooi. Sofabordet er fra Dansk Made For Rooms. Wegner lænestolen i flet er en gave fra Lines far. Sofaen er en næsten 20 år gammel favorit. Mohairtæppet er købt i Beau Marché, og standerlampen er vintage.


Det gamle køkken blev nedlagt, og et nyt sat op i en af stuerne. Parret ville have, at det skulle være sort og mere et møbel i det store hvide rum end et traditionelt køkken. Lignende køkken uden greb fås hos Kvik.


Tre fine Eero Saarinen skamler står under et John Kørner litografi i stuen. På bogreolen ses en gammel sort Christian Dell lampe. På væggen hænger også Victor Ash’s egen ‘The Astronaut’ ved siden af en plakat fra en modeudstilling.

TIP
Stil indrammede plakater eller kunstværker på en reol istedet for at hænge dem op. Så er de nemme at flytte rundt på – og indtrykket er cool og afslappet.


I et hjørne af køkkenet hænger værker af Husk- MitNavn, Trine Boesen og Victor selv. Victor har endda også selv malet reolen i forbindelse med et projekt med Montana.


På Teodors værelse hænger et maleri fra far til søn. Skrivebordet har Lines far bygget. Stolen er en Aalto klassiker.


Johannes værelse med bord og tøjstativ fra Hay. Line har foreslået datteren at få ting op på væggene, men det skal se ud præcis, som det gør nu, mener Johanne: Helt enkelt og elegant!

TIP
Er du heldig at have smukke stuklofter, så prøv at indrette et af rummene uden noget på væggene, så stukken er den eneste udsmykning og rigtig kan komme til sin ret.


I arbejdsværelset står en bænk fra Trip Trap med en lille stak af parrets mange kunstbøger. Herover hænger et farvestærkt værk af Victor. Maleriet i forgrunden af en drømmende kvinde er af Lise Blomberg.


Soveværelset er holdt i blide toner og er lige så luftigt indrettet som resten af lejligheden. Mohairtæppet på sengen er fra Beau Marché. Aalto stolen er købt i Paustian.


Over de høje paneler hænger tre billeder af ledninger. Rose Eken er kunstneren bag.


På sengebordet står et værk af Henrik Vibskov og giver farve til rummet.


► SE OGSÅ: Et hus fuld af gode ideer
► SE OGSÅ: Bo med genbrug: Brugt & smukt
► SE OGSÅ: 
Cool løsninger i TV-værtens rækkehus
Henter...