Mænd og Tinder

Foto: Privat Er du gået helt kold i Tinder-jagten på den eneste ene? Måske kan det gør dig gladere at tænke dit datingliv lidt anderledes, mener Maiken Rasmussen.

Mænd og Tinder

Er du træt af den evige Tinder-jagt på den eneste ene? Så har jeg 5 gode nyheder til dig

Maiken Rasmussen har haft et godt år på Tinder, selvom hun ikke har fundet kærligheden endnu. Hun har fem tips til dig, der er gået kold i swiping og gerne vil have mere ud af dit datingliv i 2018.

Alt godt kommer til den, som venter, og kærligheden kommer, når du mindst venter det. Det har jeg i 2017 alt for ofte hørt fra dem, som netop har mødt deres kærester af uventede omveje, og som glædeligt fortæller, hvordan de med det samme vidste, at der var noget særligt lige dér. Så dejligt - for dem.

Og så er der mig, som egentlig oplever, at jeg stort set ikke tager andet end uventede omveje i livet, men som på trods af det alligevel ikke har fundet prinsen på den hvide hest. Mit hjerte banker stadigvæk uforløst – i hvert fald lidt endnu.

Derfor konkluderede jeg tidligt sidste år, at jeg alt for længe har ventet på kærligheden uden held og valgte derfor at søge mod Tinder.

Med alt at vinde og intet at tabe, har jeg i perioder swipet mig igennem ensomme søndage. Jeg har matchet med mange, drukket kaffe med få og set endnu færre af dem igen.

En vigtig læreproces

Den swipende kærlighed bar dog ikke frugt for mig i det forgangne år. Alligevel føler jeg for, i en tid hvor året evalueres, og man starter på en frisk, ikke at være bitter, men at give et kæmpe skud ud til alle de dejlige mænd, jeg har mødt på Tinder. Sådan helt ægte.

For mens swiping-kulturen ofte bliver udskældt og gjort til et problem, har jeg i mit Tinder-år lært meget om mig selv og ikke mindst fået en masse gode oplevelser med overraskende rare mænd.

Dette til trods for, at jeg hver gang har været millimeter fra at aflyse daten på dagen, og har haft en gennemgribende følelse af frygt og dårlig dømmekraft, særlig i de minutter hvor jeg har stået helt alene foran en kaffebar og følt mig helt blottet og kæmpet for ikke at have paraderne for meget oppe. Men så blev profilbilledet til virkelighed, og der var ingen vej tilbage.

Men ikke en eneste gang har jeg fortrudt, og grundene til det har jeg listet op herunder. Listen giver mig håb for mit digitale datingliv i 2018. Måske du selv kan genkende noget af det? Eller måske trænger du bare til at flytte fokus fra alt det, Tinder ikke gav dig, til alt det, du faktisk fik foræret i mødet med en fremmed?

5 gode nyheder fra datinglivet

 

1. Det vrimler med fantastiske mænd

Good news! Alle de gode mænd er ikke taget. Der er i hvert fald mange gode typer tilbage på Tinder. Jeg har mødt mænd, der har kørt virkelig god stil, været galante, opmærksomme, gjort sig umage og været interesseret på vores date. Måske fordi det er gensidigt grænseoverskridende at stille sig ned på det gadehjørne mandag kl. 11 (tip - verdens mest usexede tidspunkt at date på. Der får man intet foræret stemningsmæssigt overhovedet). Selvom der ikke altid har været kemi, så har manden fra matchet sgu altid været sød, og vi har fået det bedste ud af den tid, vi alligevel havde afsat. En god mand er altså ikke nødvendigvis lig med godt match for dig, men derfor har det stadigvæk været dejligt at opleve alle de gode mænd, som er derude.

2. Mænd lever i en anden verden

Jeg har fået lov til at gå på opdagelse i fortællinger om hverdagen hos mænd, der arbejdede med alt fra scenografi, spinning, fotografi, fiskeri og i SKAT. Det er alle områder, jeg ellers ikke ville have fået indblik i. Generelt har mændene været søde og åbne ift. at tale om deres verden, hvad de elsker ved den, hvor de sidder fast (tip - undgå at få ekskærester for meget i spil her) og hvad de drømmer om. Det har været som at have lånerkort til det mest alsidige menneskebibliotek. Ikke alle bøger er bestsellers, men der er altid lidt nyt at lære.

3. Nogle mænd tænker virkelig meget på børn

Jeg har oplevet, at mændene selv bragte et ønske om at få børn i spil. Og det er da fint at tale om en dag, men jeg har intet behov for at afklare det på en første date. Det var nyt og overvældende for mig at møde mænd under 30, som var skruk, men alligevel fortrøstningsfuldt, at de altså også mærker babypresset og har lysten til at reproducere.

4. Nogle mænd har allerede børn

Og når de har, så kører de ret god stil og informerer om det forholdsvist tidligt – det er i hvert fald min erfaring. Det er en god idé, da det blandt andet kan forklare, hvorfor han ikke prioriterer at se dig i en hel uge, uden at du skal tolke på det. Men også bare fordi, at det på alle måder er langt mere sexet at stå ved den pakke og det sted, man er i livet. Og det gør de faktisk.

5. Mænd synes ikke, at du skal holde dig tilbage

Det er noget, du selv gør. Spis dog bare den pizza på daten. Er du måske ikke sulten efter at have gået rundt om samtlige søer i byen? Jo du er, og han ved det. Han vil egentlig bare have, at du er glad, og det er nu engang lettere, når man ikke er dødsulten. Generelt oplever jeg, at mænd elsker, når du ikke holder dig selv tilbage, og det har været dejligt befriende og meget mere givende at springe ud i ukendte møder præcis lige så uperfekt, som man nu engang er.

Listen er langt fra fuldendt, men jeg vil opfordre dig til selv at tilføje dine positive oplevelser. Det er din mulighed for at minde dig selv om, at dating faktisk ikke er den rene elendighed. For hvis det var, hvorfor bliver vi så alle sammen ved? Denne liste har i hvert fald hjulpet mig til at huske, at selvom jeg ikke havde en at kysse, da klokken slog tolv til nytårsfesten, så er alt håb ikke ude, det har faktisk været et godt år. Også selvom jeg dansede mig ind i året og stadigvæk kunne synge med på ”All the single ladies”.

Jeg håber, at dit 2018 bliver mindst lige så lærerigt og fyldt med positive oplevelser og møder, som mit 2017 var. Må det blive dit kærlighedsår, og må du rejse dig rankt ved den hest, du havde spillet på og er faldet af ved. Den dag damesadlen passer til dig, er du ikke i tvivl, og det er trods alt vigtig at sidde rigtig godt, når man skal galopere igennem livet sammen. 

Har du noget på hjerte?

Send os en klumme-idé eller et udkast til en klumme, hvis du har noget, du ønsker at dele med alle vores læsere på ALT.dk.

Skriv til os på: tip@egmont.com

Maiken Rasmussen

  • 29 år
  • Uddannet cand.soc. i Socialt Arbejde

Læs mere på hendes hjemmeside

610x200_woordy_knap2.jpeg