Malene Barkhus ALT for damernes kandidatstafet

Foto: Storyhouse Egmont og Presse ALT for damerne sætter til dette kommunalvalg fokus på kvindelige kandidater.

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Malene Barkhus

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Laura Lindahl, Konservative, Frederiksberg Kommune har sendt stafetten videre til...

Malene Barkhus, Venstre, Rudersdal Kommune

Hvad er din mærkesag?

Vi skal sikre høj faglighed. Vores børn fortjener det bedste. Deres fremtid afhænger af det, vi giver dem med. Derfor skal 95% af alle lektioner være med lærere, uddannet i det fag, de underviser i.

Faglighed betyder også, at vi skal give vores børn og unge lyst til at lære mere og gøre dem fortrolige med verden omkring dem. Det handler om dannelse og om at vi får skabt ‘hele mennesker´ i nogle af de mest definerende år af deres liv.

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er en kvindelig repræsentant i byrådet?

Først og fremmest vil jeg vælges for mine kvalifikationer - ikke mit køn. Jeg er liberal og sætter derfor pris på forskellighed. Vores køn bringer noget forskellighed til bordet, som i sig selv er et vigtigt element. Men jeg er ikke tilhænger af kvoter og tvang. Kvoter er for fisk - ikke for kvinder. Vi kan godt selv, hvis vi virkelig vil. Vi er vores egen bedste rollemodeller.

LÆS OGSÅ: Kend din kvinde, før du stemmer: Tag ALT for damernes kandidattest

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i kommunalpolitik?

Min erfaring er, at vi har en anderledes dialog omkring hverdagen i vores børns dagtilbud og skole end dén vi har med vores mandlige kolleger. Vi har en anden vinkel til dét at drive og forstå hverdagen for de enkelte pædagoger og vores børns trivsel. Jeg vil våge at påstå, at vi kvinder fornemmer og ser flere ting når vi henter og afleverer vores børn end det mandlige køn gør. Dén faktor giver ekstra tyngde i selve politikudviklingen.

Hvem giver du stafetten videre til - og hvorfor?

Den går til Lotte Kofoed fra SF på Frederiksberg. Lotte har alle dage haft ben i næsen til at sige fra når det gjalt - uanset emnet. Hun er rundet af virkeligheden i den forstand, at hun som person er nysgerrig på livet og det brede samfund omkring sig - uden nogle fordomme. Der er plads til alle i Lottes verden.

Læs med videre i stafetten her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her

Se, hvad vi ellers skriver om: Valg, Politik, Ligestilling og Samfund

610x200_woordy_dmjpg.jpg