GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Manu Sareen er blevet en mere nærværende far af at blive skilt, fortæller han.
Foto: Peter Nørby Manu Sareen er blevet en mere nærværende far af at blive skilt, fortæller han.

Manu Sareen skilsmisse

Manu Sareen: Skilsmissen har gjort mig til en virkelig god far

Nyt ministeransvar, flytning og skilsmisse var næsten for meget for Manu Sareen. Men som far står han stærkere efter skilsmissen.

Skilsmissen har nemlig gjort det nødvendigt for den travle minister at være fuldt ud til stede, når han har sine tre børn hos sig fire til fem dage ad gangen. Det fortæller han i et stort, åbenhjertigt interview med ALT for damerne denne uge.

– I starten – og måske lidt stadigvæk – var det mærkeligt, når jeg lavede noget med børnene, fordi det var så tydeligt, at der bare manglede noget. Der er den der konvention med, at der SKAL være en mor og en far.

– Det var en helt ny situation, som jeg havde svært ved at forholde mig til. Man ser jo fraværet af den anden person meget, meget tydeligt. Vi var jo en familie. Lige pludselig skal du til at definere dig som en familie på en ny måde. Heldigvis er der mange forskellige måder at være en familie på i Danmark nu, siger han, tager en tår af sin kaffe og kigger eftertænksomt ud på Værnedamsvej.

" Det er MIG, der er på."

Han har skullet etablere sig helt fra bunden, samtidig med han arbejdede 80 timer om ugen i sit nye job som minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, som han fik tilbudt af lederen af det Radikale Venstre Margrethe Vestager i forbindelse den rokade, som SF's exit fra regeringen afstedkom.

– Jeg vil omvendt også sige, at jeg er blevet en bedre far, end jeg nogensinde har været. Det må jeg bare indrømme. Der er ikke noget med at være på telefonen, for jeg kan ikke lige dele ansvaret med en anden. Det er MIG, der er på og forholder mig til deres verden. Det nyder jeg helt vildt. Hvor trist baggrunden end er i en skilsmisse, så har det gjort mig til en virkelig, virkelig god far, siger Manu Sareen.

Læs hele interviewet med Manu Sareen i denne uges ALT for damerne nr. 34/2014

FÅ ALT FOR DAMERNE IND AD DØREN - SE DE GODE TILBUD HER

Manu Sareen, 47

Radikal social-, børne-, integrations- og ligestillingsminister.
Uddannet socialpædagog og konfliktmægler.
Børnebogsforfatter og mest kendt for sin serie om Iqbal Farooq, som nu skal filmatiseres.
Aktuel med børnebogen "Alvins farvel", som handler om døden.
Har børnene Cilja, 17, Felix, 15, og Alvin, 10.
Bor på Frederiksberg i København.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview