Maria og Bea X Factor
Foto: Sylvester Stjernholm/Sony Music Denmark Den sønderjyske rapduo måtte udgå fra årets X Factor, da Beas far pludseligt døde.

Maria og Bea Inkasser

Maria og Bea er tilbage: Se deres nye musikvideo her

Maria og Beas nye musikvideo "Inkasser" er deres første single, siden de medvirkede i årets X Factor.

Maria og Bea er tilbage.

Efter deres pludselige afsked i årets X Factor, har der været stille fra de populære ”gangster-rappere fra ghettoen”, der overraskede alle til Five Chair Challenge, da de rappede til Nicki Minaj’ ”Anaconda”.

Men i dag udkommer de med deres første single, ”Inkasser”.

ALT.dk har taget en snak med den sønderjyske rapduo med de borgerlige navne Bea Sarockaite og Maria Meldgaard Mortensen.

Hvad er der sket siden jeres medvirken i X Factor?

– Siden X Factor har vi været i gang med at filme en dokumentar og været i studiet hver dag for at lave musik, som skulle ud til verden, du ved. Vi har mødt producere, vores pladeselskab og udfoldet os og vores univers, siger Maria Meldgaard Mortensen.

I er flyttet til København fra Haderslev. Hvordan er det at bo i hovedstaden?

– Vi er flyttet fra Sønderborg og Haderslev til København, hvor der er masser af fart på, og alt det, vi skal, ligger tæt på vores nye bopæl. Det er bedre for os end at flyve, tage toget og alt andet træls transport, og det er en god investering for os, siger Bea Sarockaite.

Maria Meldgaard Mortensen tilføjer:

– Vi er ved at skabe et netværk omkring os, og det er ret interessant at opleve musikbranchen herovre, hvor der er højere til loftet, og diversiteten er større.

Hvad kan vi forvente os af jeres musik?

– I kan forvente et helt nyt take på pigerap i Danmark, som det ikke er set før. Vi har vores eget univers, vision og stil. Jeg tror, der er et eller andet, der styrer os fra oven, for vi har en perfekt vej lagt foran os. Vi ved, hvad vi vil, og vi er bestemte, så der er ingen, der skal fuck' med os. Jeg mener det. Ærligt, siger Bea Sarockaite.

Jeres nye sang og video hedder ”Inkasser”. Hvad er budskabet?

– Vores sang hedder "Inkasser", og det er egentlig det, den handler om: At inkassere, tjene penge på den fede måde, have det fedt og hustle sig igennem livet. Det handler om os som mennesker, og som de personer og stjerner, vi er, siger Maria Meldgaard Mortensen.

– Vi går lige til sagen, gør lige det, der skal til, og vi følger vores drøm. Vi vil tjene penge, supplerer Bea Sarockaite.

– Det er en sang, der tager vores sejhed i betragtning. Alle laver nu til dags sange om, hvor mange penge de har, og hvor fedt de har det. Det er okay at være overdrevet – vi er overdrevet som personer, og vi håber, det er en sang, folk kan poppe med til og høre i badet og på klubben, siger Maria Meldgaard Mortensen.

Hvordan er det at blive genkendt på gaden?

– Vi bliver genkendt fucking hver dag, vi går udenfor vores dør. Nogle gange er det fedt, når vi møder folk med et kæmpe smil, som siger, hvor fede vi var i X Factor, men vi er bare mennesker og går ud uden makeup, og når vi er på gaden uden makeup, er det intimiderende og hårdt, men det er selvfølgelig bare en del af det. Nogle mennesker har ikke noget filter og kan finde på at råbe ad os på gaden, som om vi ikke har nogle følelser, men vi holder attituden oppe ved at sige: "Ja, ja, de kender mig, og jeg kender ikke dem”. De lever i det trygge ukendte, men Bea og jeg har store nok nosser til, at de vil snakke om os. Det er mest positivt, det, vi oplever, men nogle gange er det svært at navigere i. Det er noget, vi har skullet vænne os til, siger Maria Meldgaard Mortensen.

Vi ved, I elsker Nicki Minaj. Hvem ser I ellers op til musikalsk?

– Vores musikalske forbilleder er lige fra Mozart til Bob Marley, Bad Baby og Bluface, fortæller Maria Meldgaard Mortensen.

– Vi tager alle musikalske aspekter med ind, når vi laver musik. Vi lytter til en masse forskellig musik. Det kommer an på humøret, men vi sætter pris på al musik i verden og har store visioner for vores fremtid, afslutter Bea Sarockaite.

Se musikvideoen her:

Om Maria og Bea

  • Maria Meldgaard Mortensen, 18, og Bea Sarockaite, 18, deltog i årets X Factor på TV2
  • De måtte forlade X Factor, efter Beas far døde af en hjerneblødning
  • "Inkasser" er deres første single
Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og X Factor