Valentinsdate
Foto: Privat Maria og Emil ledte sidste år efter kærligheden i ALT.dk's kærlighedseksperiment.

Valentinsdate

Fandt Emil og Maria kærligheden? Sådan gik det sidste års deltagere i ALT.dks kærlighedseksperiment

Et år er gået, siden Emil og Maria søgte kærligheden i ALT.dks valentins-eksperiment. Er det lykkedes dem at finde den store kærlighed?

Jagten på kærligheden fik sidste år Maria og Emil til at melde sig til ALT.dks kærlighedseksperiment i forbindelse med valentinsdag.  

De to dates var sjove og ikke mindst hyggelige, fortæller begge deltagere, der spiste en sponsoreret middag på MASH med hver deres udvalgte læser i kærlighedens navn.

Vi har taget en snak med de to singler og spurgt dem, hvordan det er gået med den svære kærlighed siden sidst.

LÆS OGSÅ: Mangler du en date til Valentinsdag? Spis middag med Emil, Nicklas eller Ebbe 

LÆS OGSÅ: Sådan gik det vores tre singler på Valentinsdag 

Maria Vestergaard: ”Jeg ser hende megatit”

Foto: Privat

Alder: 28år

By: Aarhus

Profession: Salgsassistent

Maria Vestergaard havde sørget for romantiske omgivelser, da hun i forbindelse med ALT.dk’s kærlighedseksperiment sidste år ventede spændt på sin date.

Stuen var dekoreret med rosenblade og levende lys, og på sofabordet lå en buket røde roser og en flaske champagne, som Louise og Maria skulle dele inden middagen.

Der skulle ikke mangle noget, fortæller den 28-årige salgsassistent.

- Vi er meget åbne personer begge to, så snakken gik bare med det samme. Jeg havde nok regnet med, at vi ville sidde på MASH i to timer, og så var det det. Men vi var de sidste, der gik derfra. Vi blev nærmest smidt ud, da de skulle til at lukke. Så det var megahyggeligt, fortæller hun, da ALT.dk ringer for at hilse på.

Louise var den heldige udvalgte blandt de mange henvendelser via mail og diverse sociale medier, som Maria havde fået i forbindelse med eksperimentet. Et valg, der tilsyneladende var helt rigtigt.

Selvom de to hurtigt blev enige om, at der snarere var tale om et venskabeligt forhold end et romantisk, ses de nemlig stadig.

- Jeg ser hende megatit. Vi er blevet rigtig gode venner og har fælles venner og det hele. Vi ses nok hver tredje uge, og så holder vi fester sammen og så videre. Hun bor kun 10 minutter fra mig, så det er nemt, fortæller Maria.

Selvom eksperimentet ikke bragte kærligheden med sig, har den 28-årige aarhusianer alligevel taget mere end blot oplevelsen med sig i rygsækken. Hun har nemlig lært, at alt ikke behøver at være som et glansbillede, og at man skal være ærlig for at få det, man søger.

- Jeg hviler lidt mere i mig selv i forhold til, at det er okay at fortælle omverdenen, at jeg er single. Jeg lever ikke i en Instagram-boble, hvor alt ser lyserødt ud. Det er okay at gøre det klart over for andre, at jeg søger aktivt, og at jeg dater, siger hun.

Har du et godt tip til dem, der sidder derude og venter på en date til Valentines?

- Lad være med at holde dig tilbage. Lad være med at vente på, at den eneste ene kommer til dig. Tag noget mere initiativ og sluk lidt for Tinder. Gå ud og mød mennesker, som man gjorde det i gamle dage. Det tror jeg virkelig gør noget, fordi du ikke bare går med det samme, hvis I mødes face to face.

Emil Schouw: ”Jeg havde valgt hende, lige så meget som hun havde valgt mig”

Foto: Privat

Alder: 32 år

By: København

Profession: Selvstændig osteopat

Snakken gled, og der blev grinet en masse, da Emil Schouw sidste år tog på Valentines-date i forbindelse med ALT.dk’s kærlighedseksperiment. Hans date var sød, og det var en hyggelig oplevelse, fortæller den 32-årige københavner, der dog stadig er single.

Den store kærlighed blev det nemlig ikke til for Emil og hans date. De to mødtes til en enkelt middag efterfølgende, men har i dag ikke længere kontakt. Noget, der blandt andet skyldes en aldersforskel på omtrent seks år, forklarer Emil.

- Hende, jeg endte med at vælge, var en del yngre end mig. Det er der som sådan ikke noget galt i, men min erfaring siger mig, at det er meget rart, at pigerne ikke er nervøse, og at de hviler lidt mere i sig selv på en date, lyder det.

Eksperimentet resulterede hurtigt i en del henvendelser fra kvinder, som gerne ville med Emil på en sponsoreret date på MASH. Interessen plejede ganske vist egoet, men det var også en noget anden tilgang til kærligheden, end den selvstændige osteopat ellers er vant til.

- Det er sjovt, fordi man får noget opmærksomhed, men det er også en ulige start, fordi det var mig, der skulle vælge. Derfor var det meget vigtigt for mig, at hun ikke skulle føle, at hun skulle leve op til mig. At vi var på lige vilkår. Jeg havde valgt hende, lige så meget som hun havde valgt mig, siger han.

I stedet foretrækker han at møde kvinder i virkeligheden. Det giver nemlig mulighed for at mærke energien bag personen, så man ved, at der er noget at bygge videre på, forklarer han.

- Smukke mennesker er der jo nok af. Mødes man derimod i virkeligheden, så mærker man en energi, som man forhåbentlig handler på. På sociale medier er det lidt i den omvendte rækkefølge. Her handler jeg på, at folk lyder søde, og når vi så mødes, skal jeg først til at fornemme, om der er noget, jeg synes er spændende at følge op på. Den fremgangsmåde har jeg altid haft det lidt ambivalent med.

Har du et godt tip til dem, der sidder derude og mangler en date til valentinsdag?

- Lad være med at sætte daten for meget op, og gør det lidt mere spontant. Det kan være noget med, at man bare mødes på en hyggelig café, eller at man tager en to-go-kaffe med og går en tur. Det, der tit sker, når man går forskellige steder hen, er, at hjernen opfatter, at man har mere til fælles, fordi man har skiftet omgivelser.

Se, hvad vi ellers skriver om: Valentinsdag, Dating, Kærlighed og Kultur