Skuespiller Maria Stenz i pink bluse foran træ

Foto: Sara Skytte Den 81-årige skuespiller Maria Stenz fortæller om sorgen efter sin mands død.

Skuespiller Maria Stenz om sin mands død: ”Jeg har følt mig sort i sjælen”

Skuespiller Maria Stenz mistede vejgrebet, da hendes mand, Jens Nauntofte, gik bort i 2017. Hun beskriver sorgen som en følelse af at ”blive centrifugeret” og har haft flere tilbagefald, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Maria Stenz mødte journalisten Jens Nauntofte til en middag, og kort efter inviterede han hende med til De Vestindiske Øer.

Kærligheden blomstrede hurtigt og intenst mellem de to, der endte med at blive viet af konsulen på Skt. Croix.

”Jeg havde endda to teenagebørn derhjemme, som ikke vidste noget,” forklarer skuespiller Maria Stenz i et stort interview i denne uges Hendes Verden.

Læs også: Connie Nielsen: "På en måde slog jeg vores mor-datter-forhold ihjel"

Her fortæller hun også om den store sorg, hun blev opslugt af, da hendes Jens gik bort i 2017:

”Han blev pludseligt indlagt og lå på hospitalet i 14 dage, men jeg tænkte: ”Han skal nok komme sig.” Han lå i respirator og blev hele tiden overvåget på intensiv. Den dag han døde, havde jeg lige været på besøg, da jeg ville ringe og høre til ham, men jeg kunne ikke få fat i sygeplejersken. Så fik jeg fat i en, der bare sagde, at jeg skulle skynde mig at komme derud. Jeg havde lige fået to spejlæg og et glas rødvin, så jeg tog en taxa. Da jeg kom ind på stuen, var der en masse mennesker omkring Jens, men ingen talte til mig. Det viste sig, at hans hjerte var holdt op med at slå, og de havde fået det sat i gang flere gange. Pludselig kom en læge over og sagde til mig, at jeg skulle sætte mig hen og tage Jens i hånden, for nu ville de slukke alle hjælpemidlerne. Ud af det blå. Det var så besynderligt. Han havde jo lige været i live”, forklarer Maria Stenz og fortsætter:

”Fra det øjeblik var der så meget, der skulle gøres med bedemand, hospitalet, og hvad skulle han have på? Jeg skulle også ringe rundt til alle dem, der skulle vide det. Det føltes som at blive centrifugeret. Jeg gjorde det hele, men i en lang periode derefter troede jeg, at jeg var ved at blive dement. Hvis jeg tog mig sammen og gik ud til en frokost, forstod jeg ikke, hvad folk talte om. Jeg følte mig som i en boble, men nogle år efter lysnede det. Der har dog været tilbagefald, hvor jeg har følt mig sort i sjælen.”

Læs resten af det store interview med Maria Stenz i denne uges Hendes Verden, hvor hun blandt andet fortæller om sin barndom og karriere.

Maria Stenz, 81 år

  • Skuespiller og tidligere leder af Teatret ved Sorte Hest i København.
  • Har bl.a. lavet børne-tv sammen med Lasse Lunderskov og medvirket i film og teater siden 1970’erne. 
  • Til næste år aktuel i kunstfilmen Vil du med til Janus samt kabareten Ej blot til trøst.
  • Har været gift to gange, senest med journalist Jens Nauntofte, som døde i 2017.
  • Bor i København og har to børn fra sit første ægteskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Sorg og Interview