Evan Rachel Wood Marilyn Manson Instagram

Foto: Getty Images Skuespilleren Evan Rachel Wood mødte Marilyn Manson i 2007, da hun var 18 år, og han var 36. Jeg blev hjernevasket og voldtaget, forklarer hun i dag.

”Han bandt og voldtog mig for første af mange gange”: Læs 5 af Marilyn Mansons ekskæresters rystende beretninger

Voldtægter, torturlignende forhold og hjernevask. Hollywood-skuespiller Evan Rachel Wood står nu frem med fire andre kvinder og anklager Marilyn Manson for psykisk og fysisk vold. Den verdenskendte musiker kalder beskyldningerne for ”forfærdelige fordrejninger af virkeligheden.” Hans pladeselskab har droppet ham, og en tidligere personlige assistent står frem og bakker op om kvindernes udsagn.

”Navnet på min misbruger er Brian Warner, også kendt for resten af verden som Marilyn Manson. Han startede groomingen af mig, da jeg var teenager, og misbrugte mig forfærdeligt i årevis. Jeg blev hjernevasket og manipuleret til underkastelse.”

Sådan starter den amerikanske skuespiller og aktivist Evan Rachel Wood mandag et opslag på Instagram

Hun mødte den verdenskendte rockmusiker Marilyn Manson i 2007, da hun var 18 år, og han var 36. De blev kærester og tre år senere forlovet, men parret gik officielt fra hinanden senere samme år.

I sin kamp for bedre rettigheder for overlevere af fysisk og psykisk vold har Evan Rachel Wood før fortalt om et forhold til en unavngiven mand, som misbrugte hende.

I 2018 blev hun inviteret til at tale for den lovgivende kongres i USA i forbindelse med et lovforslag, hvor hun satte ord på, at denne mand bl.a. havde hjernevasket hende, truet hende på livet og voldtaget hende, da han troede, at hun var bevidstløs, skriver Vanity Fair.

Men det er først nu, at Evan Rachel Wood sætter Mansons navn på som værende hendes krænker.

”Jeg er færdig med at leve i frygt for gengældelse, bagvaskelse eller afpresning. Jeg er her for at afsløre denne farlige mand og blotlægge mange industrier, der har gjort det muligt for ham, før han ødelægger flere liv. Jeg står sammen med de mange ofre, der ikke længere vil tie,” lyder det videre i meddelelsen.

For der er angiveligt flere ofre. Den nu 33-årige stjerne fra HBO-serien Westworld er langt fra alene med sine anklager.

Hun bakker med sin udmelding op om fire andre kvinder, der tidligere mandag på Instagram delte hver deres opslag om mareridtslignende forhold til rockmusikeren.

Alle var de unge, smukke kvinder, da de mødte Manson. Alle blev de angiveligt forført af en storm af kærlighedserklæringer, som langsomt udviklede sig til nedbrydende psykisk og fysisk vold, hvor de systematisk blev kontrolleret og misbrugt.

Selv nægter Marilyn Manson alt.

Voldtaget af Manson

De fire andre kvinder - Ashley Walters, Sarah McNeilly, Ashley Lindsay Morgan og en kvinde, der skriver under navnet Gabriella aka SourGirrrl - lider alle i dag af PTSD, angst og andre psykiske lidelser.

De har også det til fælles, at de blev forelsket i den samme mand, og i deres opslag afdækker de ens mønstre i oplevelserne med rockstjernen, som omhandler seksuelle overgreb, psykologisk misbrug og/eller forskellige former for tvang, vold og intimidering – ligesom de alle angiveligt blev truet til at tie stille.

Eksempelvis fortæller kvinden Gabriella

”Han bandt mig og voldtog mig for første af mange gange. Jeg hulkede på hotelgulvet, og da jeg kiggede på ham, smilede han. Han sagde, at det var sådan, at han vidste, at jeg elskede ham på grund af min reaktion. Han tog nøgenbilleder af mig uden min tilladelse, når jeg sov og var bundet op, og sendte dem til sine venner.”

Ashley Lindsay Morgan beskriver det således: 

”Jeg fik udstukket regler og ”kom i problemer” for al opførsel, som han ikke godkendte. Der var udnyttelse, seksuel vold, fysisk vold og tvang. Jeg mærker stadig eftervirkninger hver eneste dag i dag.”

Selv tager den 52-årige Marilyn Manson afstand fra alle beskyldninger imod ham.

På Instagram skriver han til sine 3,6 millioner følgere:

”Tydeligvis har min kunst og mit liv længe været en magnet for polemik, men de seneste beskyldninger mod mig er forfærdelige fordrejninger af virkeligheden. Mine intime forhold har altid fuldstændig været med samtykke fra ligeværdige partnere. Ligegyldig hvordan - eller hvorfor - andre nu vælger at misrepræsenterer fortiden, er det sandheden.”

Beskyldningerne har fået konsekvenser fra rockmusikeren, der kort forinden sit Instagram-opslag blev droppet af sit pladeselskab, Loma Vista, ligesom en episode af tv-serien ’Creepshow’, hvor han medvirker, ikke længere vil blev vist, som ellers planlagt i 2021. Det melder tv-stationen AMC ifølge Deadline.com

Tidligere ansat: Alle holdt kæft

I flere af kvindernes udlægninger går det igen, at folkene omkring Marilyn Manson kendte til forholdene, men at de skød det hen eller mente, at kvinderne skulle være bedre til at sætte grænser.

”Jeg lod management vide, når jeg havde ekstremt dårlige oplevelser med ham, men de ville sige ting, som ”det er, hvad det er”, eller ”han har gjort værre ting”, og så ville de sende mig tilbage. Nogle gange var jeg for bange til at sige noget som helst til management-holdet. Nogle gange fik jeg at vide, at det var min egen skyld, fordi jeg ikke satte nok grænser,” skriver Ashley Walters i sin beretning

Kvinderne får dog støtte fra Dan Cleary, der bl.a. var personlig assistent for Marilyn Manson i årene 2007-08 og igen i 2014-15. Tidligt tirsdag morgen tweetede han:

”Jeg har fortalt jer det før. Tro kvinderne. Er stolt af dem for at navngive deres mishandler. Der er en styrke i antallet. Desværre er antallet højt."

Han henviser i den besked til en meddelelse, som han delte på sin Twitter-konto allerede i september 2020.

Her beskrev den tidligere personlige assistent, hvordan han ikke længere ville tie om, at han i 2007-08 havde set Evan Rachel Wood henover et år blive "nedbrudt" af Manson, der ”forvandlede hende til en anden person”. Dan Cleary forklarede, at han selv først har indset dette senere i livet. 

Han oplevede også, at Manson slog og verbalt mishandlede Ashley Lindsay Morgan i 2014-15.

”Jeg så på første hånd igen og igen, at han (Marilyn Manson, red.) var voldelig overfor sin kæreste Lindsay. I løbet af næsten to års forhold så jeg hende i tårer og ham skrige af og nedgøre hende oftere, end jeg ikke gjorde. Han truede med at dræbe hende, skære hende op, begrave hende, ydmyge hende for verden. Det at få hende til at græde og frygte ham, fik ham til at have det godt,” skriver Dan Cleary og fortsætter:

”Alle i hans indercirkel ved dette. Men alle (inklusive mig selv) er bange for at sige noget på grund af "kodekset". Det er forkert at fortælle om folks private forhold.”

Han beskriver både sin tidligere chef som ”en strålende musiker” og ”en utrolig klog og sjov mand”, men også som ”en psykisk og fysisk voldelig stofmisbruger.”

Tidligere mistænkt

Der er ingen tvivl om, at Brian Warner som sit alterego Marilyn Manson er en kontroversiel figur. Musikstilen er inspireret af heavy metal og bliver også kaldt shock rock – og tekstuniverset omhandler stoffer, vold og sex.

Men også under interviews er han kontroversiel.

I en artikel i magasinet Spin fra 2009 er Manson citeret for at sige om sin daværende kæreste Evan Rachel Wood: ”Jeg har fantasier hver dag om at knuse hendes kranium med en forhammer.”

En bemærkning, som repræsentanter for sangeren forsøgte at nedtone som blot en overdrivelse af sandheden i et forsøg på at promovere ​​hans daværende seneste album.

Politiet har også tidligere forsøgt at rejse en sag mod rockstjernen.

Da #MeToo-bevægelsen i 2018 begyndte at feje gennem underholdningsindustrien, blev der ifølge The Hollywood Reporter indgivet en politirapport mod Manson med henvisning til uspecificerede sexforbrydelser, der angiveligt fandt sted i 2011.

Dengang nægtede rockmusikeren kategorisk alt og forklarede gennem sin advokat, at alle påstande var ”vildfarelser eller del af et udspekuleret forsøg på at få opmærksomhed.”

I august 2018 blev sagen afvist af distriktsadvokaten, fordi forældelsesfristen var udløbet, og der var "fravær af beviser".

Efter de nye sager er kommet frem, kan Marilyn Manson dog meget vel se frem til en politiundersøgelse af anklagerne mod ham, da den amerikanske senator Susan Rubio skriftligt har bedt FBI om at indlede en undersøgelse af beskyldningerne.

EKSKÆRESTERNES VILDE BERETNINGER:

Her er uddrag fra de fire kvinders opslag på Instagram. Vi har forkortet og oversat dem:

Ashley Walters (fotograf) – dette er et redigeret uddrag af hendes fortælling: 

”Brian Warner aka Marilyn Manson kontaktede mig på sociale medier i 2010, hvor han spurgte, om vi kunne samarbejde om en skydning af nogle billeder. Som fotograf og en beundrer af hans arbejde var jeg begejstret for muligheden. Vi blev hurtigt venner, og efter seks måneder spurgte han mig, om jeg kunne komme ud til ham og arbejde fuldtid som hans assistent.

I starten kom han mig op på en piedestal og fortalte mig, at jeg reddede hans liv. Han sagde ofte ting, som ”det er os mod verden.” Vi blev ekstremt tætte, som familie. Vi fik endda matchende tatoveringer. Han præsenterede sit hjem som et safe space (sikkert sted, red.), hvor du kunne udtrykke dig frit og uden fordømmelse. Jeg indså ikke, at han var ved at indsamle informationer, som han senere ville bruge imod mig. Jeg blev snart offer for hans psykiske misbrug.

(..)

Det føltes som om, at jeg var hans ejendom, fordi (han) ville udbyde mig til sex for at glæde samarbejdspartnere og venner, og han pralede med, at han kunne gøre dette. (…) Han isolerede mig fra venner og familie. Nogle gange måtte jeg ikke forlade stedet i dagevis, nogle gange måtte jeg ikke sove. Han blev ofte voldelig og kastede med ting, som glastallerkner og tunge genstande. Mange nætter frygtede jeg for min og andres sikkerhed.”

Ashley Lindsay Morgan (model) – dette er et redigeret uddrag af hendes fortælling: 

”Jeg blev kontaktet af Marilyn Manson (Brian Warner), mens jeg var model i Bangkok, Thailand, i 2009/10. Jeg vidste oprigtigt ikke rigtig, hvem han var, men jeg havde hørt om hans musikernavn i high school. Vi havde en fælles fotografven, og han sagde, at Brian ønskede mig til et kommende projekt. Jeg var helt sikkert vævende til at starte med.

Da vi mødtes, snakkede vi om litteratur og film. Han virkede intelligent, autentisk og omsorgsfuld. Efter en lang periode med samtaler og beskeder, fløj han mig ud til Los Angeles for at være en del af en film og en fotoserie. Han sagde, at han troede på mig som en skuespiller (…) Han var som mange musikere, jeg har mødt… men med kokain og absint. Han fik mig til at føle mig tryg, han sagde, at han ville beskytte mig, og jeg troede på ham. Jeg gik fra Roosevelt Hotel til at bo med ham på kort tid, og forholdet tog hurtigt også en mørk drejning. Jeg fik udstukket regler og ”kom i problemer” for al opførsel, som han ikke godkendte. Der var udnyttelse, seksuel vold, fysisk vold og tvang. Jeg mærker stadig eftervirkninger hver eneste dag i dag.

(...)

Jeg ønskede at tro på, at det aldrig var sket, og at han ikke ødelagde andre, som han ødelagde mig, udskammede mig, offentligt ydmygede mig. Han ville smide mig ud af huset i nærmest intet tøj, hvis jeg faldt i søvn klokken tre om natten. Jeg måtte ikke spise, sove eller gå. Jeg blev vækket af høj musik, hvis jeg faldt i søvn. Han fik mig til at føle, som om han skar i mig, brændte mig, hans knytnæve i min mund var ”vores ting”. Der skete så meget mere (...) Jeg ved, at han stadig har en roterende dør af unge piger, som han laver uoprettelig skade på. Jeg står frem, så han endelig vil stoppe.”

Sarah McNeilly (model) – dette er et redigeret uddrag af hendes fortælling: 

”Han (Brian Warner) forførte mig med 'love bombing' (massive mængder af kærlighedserklæringer, red.). Opførte sig som den perfekte kæreste. Hævdede, at han bare var misforstået. Charmerende, klog, sjov og karismatisk. Efterhånden som han fik mig ind i sit spin, fandt jeg ud af, at han torturerede andre. Ikke længe efter blev jeg tortureret.

Jeg blev svinet til verbalt i timevis af gangen. Beskyldt for alt under solen, så jeg kom til at føle mig værdiløs. Ingen mandlige venner i mit liv måtte have kontakt med mig (...) Jeg blev indespærret i rum, når jeg havde været ”slem”, nogle gange blev jeg tvunget til at lytte til ham, mens han var sammen med andre kvinder (...) Jeg blev kastet ind i en væg, og han truede med at smadre mit ansigt med et baseballbat, fordi jeg havde bedt ham om at vælge et par bukser til en musikvideo.

Som et resultat af den måde, han behandlede mig på, lider jeg af psykiske problemer og PTSD, der har påvirket mine personlige og faglige forhold, selvværd og personlige mål. Jeg tror, ​​han tænder på at ødelægge folks liv. Jeg støtter alt, hvad der er og vil komme frem. Jeg ønsker at se Brian blive holdt ansvarlig for sin ondskab.”

Gabriella (efternavn ukendt, red.) (billedkunstner) – dette er et redigeret uddrag af hendes fortælling: 

”Jeg mødte Brian Warner, kendt som Marilyn Manson, backstage i oktober 2015. Jeg var 22, og han var 46. Det første, som han nogensinde sagde til mig, var, at han ”ville bide mig”. Vi talte, mens opvarmningsbandet var på, og efter showet inviterede han mig ombord i sin tour-bus.

Han tæppebombede mig med det samme med kærlighedserklæringer – fortalte mig, at han følte, at han havde kendt mig i årevis, og jeg følte det på samme måde. Han tilbød mig kokain. Han bad mig om at tage mit tøj af og tage et bad foran ham. Han bad om mit nummer, og da jeg var ved at gøre mig klar til at gå, inviterede han mig til sit show den efterfølgende aften. Anden gang, vi mødtes, knuste han en vinflaske på hotelværelset og krævede, at vi lavede en blodpagt sammen. Han skar begge vores hænder med det ødelagte glas. Det gik fra 0 til 100 i fuld hastighed. I starten af vores forhold charmerede han mig på en nærmest magisk måde. Han sendte kærlighedssange til mig, fortalte mig, at vi var sjælevenner og præsenterede mig for sin far. Vi ville blive oppe og male sammen, tage Polaroid-billeder og snakke til den lyse morgen.  Jeg blev fuldstændig viklet ind i hans verden. Han sagde, at han elskede mig to uger efter, at vi havde mødt hinanden og inviterede mig til at tage på tour med ham i Europa.

(…)

Jeg har ingen gode minder fra den tour, eftersom tingene var gået ned ad bakke hurtigt. Han bandt mig og voldtog mig for første af mange gange. Jeg hulkede på hotelgulvet, og da jeg kiggede på ham, smilede han. Han sagde, at det var sådan, at han vidste, at jeg elskede ham – på grund af min reaktion. Han tog nøgenbilleder af mig uden min tilladelse, når jeg sov og var bundet op, og sendte dem til sine venner.

En aften i London, før han skulle spille, tvang han mig til at tage stoffer sammen med ham, og denne gang var det mere, end min krop kunne håndtere. Jeg vågnede i tour-bussen med en ambulancelæge, der lyste med en lygte, gav mig lussinger og prøvede at få mig til at kaste op. Ambulancelægen ville have mig på hospitalet, men han (Manson, red.) nægtede. Den næste morgen vågnede jeg op på et tomt hotelværelse helt alene. Jeg havde ingen erindring om at have forladt spillestedet, været gået ind i en tour-bus og blive båret til et hotelværelse. Jeg var skrækslagen. Han sagde, at han havde placeret mig i ”den slemme piges værelse” som en straf. Jeg var alene i 24 timer. Alt, jeg havde, var det tøj, jeg havde på, og min mobiltelefon. Han havde min pung, mit pas og kuffert på sit værelse.

Han sagde, at jeg ikke måtte gå med bukser. Han sagde, at jeg skulle ændre min hårfarve til platinblond. Han kastede ting efter mig, som glas. Han skar i mig under sex. Han kaldte mig skør (...) Han ville gennemsøge min telefon og spørge, hvem jeg skrev med. Han ville sige til mig, at jeg skulle slukke for beskedfunktionen, så ingen kunne skrive til mig. Han ødelagde mine ejendele.

(...)

Juleaftensdag aflyste han planer med mig, og jeg var knust. Jeg følte mig forrådt og ydmyget, fordi jeg havde ofret så mange dele af mig selv for at tilfredsstille ham. Den rystende virkelighed gik op for mig, og jeg prøvede at tage mig eget liv (...) Som forholdet udviklede sig, blev jeg dybere og dybere deprimeret. Han truede mig ved at sige, at jeg skulle være bange for ham.

(...)

Hans humør ændrede sig hele tiden, og det var umuligt at sige, hvad der ville gøre ham vred. Jeg lærte at være stille, så jeg ikke gjorde ham irriteret. Jeg kan huske engang, hvor jeg tog alle mine ejendele og løb ud ad hans dør. Efter jeg sluttede forholdet, var jeg i en tilstand af chok (...) Jeg kunne i den længste tid ikke sætte ord på, hvad der skete med mig. Han manipulerede med mig så meget, at jeg begyndte at manipulere mig selv. (...) Grunden til, at jeg endelig deler denne traumatiske oplevelse, er for min egen healings skyld, og fordi jeg er færdig med at være tavs. Jeg tror ikke på, at det er retfærdigt, at et menneske ikke holdes ansvarlig for sine forfærdelige handlinger. Jeg er ikke et offer, jeg er en overlever.”

Brian Warner – også kendt som Marilyn Manson – nægter alle ovenstående anklager imod ham. Læs mere her

Læs også her Instagram-opslaget fra Evan Rachel Wood:

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Musik, Samfund, Serier, Sexisme og Vold - #talhøjtomvold