Mathilde Trobeck

Foto: PR "Jeg er blevet bedre til ikke at være en pleaser i det offentlige rum," lyder det fra Mathilde Trobeck.

"Jeg vil ikke udskammes for at drikke en Cola Zero som gravid"

Influencer Matilde Trobeck er blevet bedre til at sige fra i det offentlige rum, men hun tilbyder stadig at pakke mad og pusletaske, når hendes mand skal i Eksperimentarium med børnene.

Hvordan kommer din indre pæne pige til udtryk?

"Jeg har det nok som mange andre, at jeg gerne vil have, at alle skal kunne lide mig. Men det er jo ikke muligt. Slet ikke når man som jeg er blogger og har over 86.000 følgere på Instagram. Da jeg var i starten af 20’erne og lige havde startet min blog, kunne det godt fylde meget, hvis folk ikke kunne lide mig eller kritiserede mig. I dag er jeg gift og mor til to små børn, så mit fokus er skiftet. Min verden går ikke længere i stykker, hvis der er en, der skriver en vred besked eller kommentar. Men hvis folk kommenterer på den måde, jeg er mor på, kan det godt ramme mig."

LÆS OGSÅ: Nillou blev skilt for to år siden - og lærte noget vigtigt om sig selv og kærligheden

I hvilke situationer er du bedst til at sige fra?

"Jeg har nemt ved at sige fra over telefonen, og jeg øver mig i at sige fra i det offentlige rum, fordi jeg gerne vil være et godt forbillede for mine børn. Mange af mine yngre følgere ser mig nok som en veninde, og jeg har oplevet, at folk kommer hen og krammer mig. Det synes jeg er ok, selv om jeg jo ikke kender dem. Men jeg har nemmere ved at være advokat for min søn end over for mig selv. Sådan tror jeg, at der er mange, der har det."

Er du blevet bedre til at sætte grænser for dig selv?

"Jeg er ret ligeglad med, hvad folk skriver om mit udseende på min blog eller sociale medier. Men jeg bliver ked af det, hvis folk skriver noget grimt om mine børn eller mit moderskab. Det rammer mig, fordi jeg er relativt ny i morrollen. Og så er det sårbart, fordi det handler om det dyrebareste, jeg har. De fleste af mine følgere er vildt søde, men når man er influencer, føler nogle folk, at de har ret til at kommentere på alt. Jeg har aborteret spontant tre gange og været åben omkring det. Da jeg var gravid med min mindste, drak jeg virkelig meget Cola Zero og lavede en Instagram-story om det. Så var der en af mine følgere, der sendte en besked, hvor hun skrev: ”Tænk, at du tør drikke det, når du har aborteret”. Det, synes jeg, er meget ufølsomt at skrive, og der sagde jeg klart fra. Jeg vil altså ikke udskammes for at drikke en Cola Zero som gravid."

Hvordan prioriterer du anderledes i dag?

"Jeg er blevet bedre til ikke at være en pleaser i det offentlige rum, for eksempel hvis en fremmed person bumper ind i mig. Så siger jeg ”Hov, se dig lige for”. I mit arbejdsliv har jeg fået en agent, der sorterer i henvendelser. For eksempel siger jeg nej til alle henvendelser fra studerende, der skriver opgaver om træning eller at være mor. Jeg får en del henvendelser fra velgørenhed, og det synes jeg er ret svært at sige nej til. Jeg vil gerne have, at nye mennesker synes, jeg er en rar person, men jeg kan jo ikke hjælpe alle."

LÆS OGSÅ: Ditte Okman havnede i shitstorm: "Det var virkelig dumt og ufølsomt gjort"

Hvorfor kæmper mange kvinder med deres indre pleaser?

"Fordi vi lærer fra barnsben, at vi skal være ordentlige og have styr på det. De fleste kvinder påtager sig også rollen som hjemmets projektleder. For eksempel skal min mand i Experimentarium med mine børn i morgen, og så tilbød jeg da lige at pakke en madpakke og pusletaske. Det er da for dumt. Min mand kan sagtens gøre det selv, jeg skal bare lade være med at tilbyde det. Indimellem skal man bare lade være med at byde sig til."

Hvordan bliver man bedre til at slå op med flinkeskolen?

"Jeg tror, at man starter med at mærke efter, hvor ens grænser går. Og så begynde at lytte til sin mavefornemmelse. Jeg har blogget i 10 år og har over 80.000 følgere, så det er umuligt, at alle skal kunne lide mig. Jeg kan jo heller ikke lide alle nye mennesker, jeg møder. Det er ok. Jeg forsøger at fortælle mig selv, at man kan sige alt, hvis man siger det på en ordentlig måde."

Om Matilde Trobeck, 33 år

  • Influencer og blogger kendt som Helse-Matilde.
  • Aktuel med podcasten Fra Helse til Matilde.
  • Gift med Kristian Hebsgaard og mor til Alfred og Evig.
  • Bor i Hørsholm.
Se, hvad vi ellers skriver om: Instagram og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg