Komiker Melvin Kakooza
SPONSORERET indhold

Komiker Melvin Kakooza: “Jeg er ikke bange for at dø, for jeg tror på, at man mødes igen ovenpå”

Melvin Kakooza blev den helt store vinder ved Zulu Awards 2020, og siden er der kun kommet endnu flere jobs i bogen. Den 28-årige komiker er et af tidens hotteste navne, og det takker han Gud for. Netop hans tro spiller en vigtig rolle i livet og døden, fortæller han i Talk Town podcasten ‘Jeg er lige død’ med Daniel Hoff som vært.

Af: Johanne D. Holgersson Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
12. jul. 2020 | Livsstil | ALT.dk

For Melvin Kakooza er troen på, at der findes noget større end ham selv en helt essentiel del af livet såvel som døden. Komikeren, der er kendt fra tv-programmerne ‘Sunday’ og ‘Melvin i Amerika’, åbner op om sit forhold til troen i podcasten ‘Jeg er lige død’.

“Jeg har altid haft en angst for at forlade stedet uden at være færdig. Men jeg er ikke bange for at dø, fordi jeg tror på, at man mødes igen ovenpå,” siger Melvin Kakooza.

Komikeren fra Fredericia har over tid fundet sin egen måde at være i troen på. Det indebærer både troen på, at vi kommer i himlen, men også det at bede korte bønner før shows, og når flyskrækken sommetider sætter ind. Men hans forhold til troen medfører også fordomme, fortæller Melvin Kakooza i podcasten.Det får ham dog ikke til at ændre på sin overbevisning om, at der er noget overnaturligt på spil, hvad angår den raketfart hans karriere har haft de seneste år. En karriere, der for alvor begyndte, da han vandt DM i standup tilbage i 2017.

“For tre år siden var jeg lærerstuderende, og der var ingen, der vidste, hvem jeg var. Nu sidder jeg her. Jeg tror på, at mit tætte forhold til noget overnaturligt har en betydning for, hvor hurtigt det er gået. Inde i mig er det troen, der gør, at jeg ikke bliver hovmodig, og at jeg hele tiden har benene på jorden og hovedet i himlen,” forklarer Melvin Kakooza.

Afvist på natklub

Men trods berømmelse og anerkendelse møder komikeren sommetider stadig modgang. Både på sociale medier og i gadebilledet.

“For to uger siden blev jeg afvist i døren på vej ind på en natklub i Aarhus. Dørmanden smed mig væk, og da nogen bagefter fortalte ham, hvem jeg var, løb han efter mig og spurgte, om vi kunne starte forfra. Det kunne vi ikke, for jeg var rasende,” fortæller Melvin Kakooza.

I podcasten kan du høre ham fortælle, hvordan denne langt fra enestående begivenhed er noget, han bruger aktivt i sit arbejde som komiker og skuespiller.

“Med mit arbejde prøver jeg at samle os. Hvis man dykker ned i selve karakteren Sunday, er han et symbol på alle dem, der kommer til DK og gerne vil accepteres. Det er jo tragisk, hvordan han bliver behandlet, men det er sådan, det sker,” forklarer han.

Og netop missionen om at forene folk, er noget af det, der betyder allermest for Melvin Kakooza, hvad angår hans eftermæle. Men han har også andre planer for fremtiden, og dem er du nødt til at lytte til podcasten for at høre mere om.

I podcasten kan du også blive klogere på, hvordan Melvin tror, han kommer til at dø, hvad en synsk kvinde har spået om hans død samt høre den playliste, der skal brage ud af højtalerne til hans begravelsesceremoni.

Lyt til ‘Jeg er lige død’ med Melvin Kakooza i Apple Podcasts. Her finder du også alle de andre afsnit i podcastserien, hvor blandt andre iværksætteren Jesper Buch og rapperen LOC gæster Daniel Hoff i studiet.

jeg-er-lige-død.jpg

Anbefalet til dig