Mette Frederiksen om kæreste og familie
SPONSORERET indhold

Mette Frederiksen: Min kæreste og jeg er ”meant to be”

Mette Frederiksen har netop rundet 40 år og fortæller i denne uges Hendes Verden om hendes store kærlighed til sin familie og om livet i politik.

Af: Marie Varming Foto: Sara Skytte
04. dec. 2017 | Livsstil | Hendes Verden

Der findes omveje, afveje, genveje og veje til hjertet.

Hver uge spørger Hendes Verden kendte kvinder om deres veje rundt i livet, og denne uge er det politiker Mette Frederiksen, der blandt andet fortæller om sit familieliv, og hvorfor der bliver ”meget stille” den dag, hun er færdig i politik.

Hvem er den vigtigste vejleder i dit liv?

– Grundlæggende er det min familie, men især min farfar. Han var en underfundig og livsklog herre, og han var meget konkret i sine værdier som solidaritet og ordentlighed og læresætninger som for eksempel, at man skal behandle andre, som man gerne selv vil behandles. Han havde ikke gået ret mange år i skole, og for nyligt fandt jeg hans gamle karakterblad fra 7. klasse. Han havde topkarakterer i alt undtagen sløjd, tror jeg, det var, men han blev taget ud af skolen for at tjene penge. Han blev chauffør og portør. Danmark havde meget stor ulighed dengang, og vi er som samfund gået glip af så mange mennesker, som ikke fik lov til at vise, hvad de kunne. Ulighed er bare dumt.

Hvor er du på vej hen lige nu?

– Jeg er 40 år. Det er ikke noget særligt for mig nu, men hvis du havde spurgt mig, da jeg var 18, ville jeg have sagt, at det nærmest var slutningen af livet. 40 år er noget helt andet i dag, end det var, da jeg var barn, og de sang Ensom dame 40 år i Giro 413, som vi hørte derhjemme. I dag tænker jeg, at jeg stadig er i første halvdel af livet.

– Jeg er også på vej mod næste folketingsvalg, hvor jeg håber på at vinde danskernes tillid. I 2005 stoppede Lykketoft som formand for Socialdemokraterne, og jeg kom i spil som ny formand, selv om jeg kun var 27 år. Jeg var ikke sikker på, om jeg var dygtig nok til opgaven, så jeg sagde nej. I dag er jeg sikker på, at jeg ikke havde kilometer nok i benene dengang, men det er jeg til gengæld sikker på, at jeg har i dag. Jeg er også glad for, at mine børn nu er store og modstandsdygtige, hvis jeg bliver statsminister. Min datter spurgte mig faktisk forleden, om hun stadig ville kunne demonstrere mod en regering, hvis det var mig, der stod i spidsen for den. Og ja, det ville jeg sagtens kunne leve med.

Afslut sætningen ”Vejen til det gode liv går gennem…”

– Et drivhus. Jeg tænker ikke ret meget på tiden efter politik, men når du nu spørger, så ser jeg et drivhus for mig. Nu har jeg set det drivhus nogle gange for mig, og jeg er også begyndt at indrette det i min fantasi. Der skal være et gulv af sådan nogle gamle mursten på højkant og plads til, at vi kan sidde nogle mennesker derude og tage forskud på sommeren om foråret og forlænge den ind i efteråret. Mest af alt er drivhuset nok et billede på, at ting skal gro, og der kommer en dag, hvor jeg får mere tid. Men jeg må også erkende, at der bliver meget stille den dag, jeg er færdig i politik. 

Hvem har fundet vejen til dit hjerte?

– Det har min kæreste fuldstændig og aldeles. Som nogle venner sagde til os forleden, så er vi ”meant to be”. Vi har fem børn tilsammen og elsker hinanden ubetinget. Jeg synes, det er en vidunderlig rejse og gave at få flere børn ind i sit liv. Vi har meget tætte relationer til vores børn, men samtidig respekterer vi også, at de har et behov for at være sammen med deres andre forældre. Lige nu bor vi ikke sammen, men der kommer en dag, hvor vi flytter sammen.

Læs resten af interviewet med Mette Frederiksen i denne uges Hendes Verden, der er på gaden mandag den 4. december, hvor hun blandt andet fortæller sin skilsmisse og den sorg, der ramte, da hendes mor gik bort.