Mette Marie Lei Lange og Jon Gudmand Lei Lange

Foto: Les Kaner Mette Marie Lei Lange og Jon Gudmand Lei Lange begyndte til parterapi, da deres tvillinger fyldte tre år.

Influencer Mette Marie Lei Lange: ”Jeg var nervøs for, hvad det ville betyde”

De fleste venter med at starte i parterapi, indtil der kommer knas i forholdet. Men influencer Mette Marie Lei Lange og skuespiller Jon Gudmand Lei Lange tog problemerne i opløbet – og det har i den grad været godt for parforholdet, fortæller de i et stort interview med ALT for damerne i denne uge.

Mette Marie Lei Lange og Jon Gudmand Lei Lange havde aldrig været oppe at skændes, da parret for otte år siden fik besked om, at de ventede tvillinger.

Det fik Mette Marie Lei Lange til at bekymre sig om, hvorvidt hendes mands syn på hende ville forandre sig, når hun blev hårdt presset med de to børn.

Det fortæller hun i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

”Jon er et meget sympatisk, empatisk og rart menneske, og det vidste jeg godt, at jeg ikke altid er, men det vidste han ikke endnu. Så jeg var nervøs for, hvad det ville betyde for Jons opfattelse af mig, når jeg blev hårdt presset med tvillinger, hvilket jeg var sikker på, at jeg ville blive,” fortæller hun i interviewet.

Derfor spurgte hun ham, om han kunne love at blive, hvis forelskelsen forsvandt under deres kommende rolle som forældre, indtil der igen var tid til forholdet, og forelskelsen forhåbentligt ville komme tilbage.

Jon Gudmand Lei Lange delte ikke samme bekymring om at skræmme den anden part væk, men kom med et forslag: Parret skulle starte i parterapi, så snart tvillingerne havde nået en vis alder, og parret igen havde overskud til at prioritere hinanden.

Parterapi FØR det går galt

Og sådan blev det. Da børnene var blevet tre år, tog parret hinanden på ordet og startede i parterapi.  

”De fleste mennesker ville måske have ventet med parterapi, til tingene havde udmøntet sig i håndgribelige problemer. Hos os var der lidt skurren i hjørnerne, og der var nogle dage, hvor vi ikke lige fandt hinanden så godt, som vi plejede at gøre, og det var godt at få snakket om,” siger Jon Gudmand Lei Lange.

Parret tog dermed problemerne i opløbet, og de lærte en masse vigtige redskaber, som de stadig bruger i deres parforhold i dag, fortæller Mette Marie Lei Lange og uddyber:

”Det, jeg blandt andet tog med mig, var, at jeg virkelig forstod, at Jon har min ryg et hundrede procent. De gange, hvor jeg har følt, at han har gjort noget, som har såret mig, så er det fordi, jeg har misforstået ham. Hver gang. Eller fordi jeg ikke selv har givet mine følelser til kende. Og det har bare givet mig en kæmpe bund af ro og tillid til, at jeg ikke behøver at være bange.”

Men trods de mange indsigter og ting, som parret lærte om hinanden, er Mette Marie Lei Lange overbevist om, at de også ville have klaret sig uden:

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi også ville have været sammen i dag, hvis vi ikke var gået i terapi dengang. Men jeg fik en stor forståelse af Jon, som fylder meget i mit billede af ham i dag,” fortæller hun.

Læs resten af det store interview med Mette Marie Lei Lange og Jon Gudmand Lei Lange, hvor de blandt andet fortæller om et tilfældigt møde i lufthavnen, om at blive gift hvert femte år og om at skulle blive gamle sammen. 

Mette Marie Lei Lange, 39 år

  • Influencer på Instagram og kandidat i psykologi og kommunikation.
  • Tidligere magasinjournalist og blogger på Mettemarieleilange.dk, som hun lukkede i januar.

 

Jon Gudmand Lei Lange, 41 år

  • Skuespiller kendt for film som ”Midsommer”, ”Sommeren 92” og ”Jagtsæson” og tv-serier som "Mercur" og ”Sygeplejeskolen”, som der kommer nye afsnit af til efteråret.
  • Til februar aktuel med filmen ”Alle for fire”.  
  • Parret har tvillingerne Berta og Hugo på 7,5 år.
Se, hvad vi ellers skriver om: Parterapi og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg