Mette Moestrup: Det læser jeg lige nu

Vi har spurgt forfatten bag digtsamlingen Dø, løgn, dø og medforfatteren til collagebogen Frit flet Mette Moestrup, hvilke bøger der står i kø i reolen.

Eileen Myles: I Must Be Living Twice– New and Selected Poetry
Siden jeg for flere år siden oplevede den 66-årige amerikanske kultdigter Eileen Myles
optræde live, har jeg været fan af hendes hårdkogte, klokkeklare og henslængte poesi. Hun er et lesbisk ikon, hun stillede engang op til præsidentvalget, og oversat til dansk begynder et af hendes digte: "Jeg sætter altid min kusse i midten af træerne som et vandfald."
Ecco, HarperCollins, 2016.

Ursula Andkjær Olsen og Elisabeth Friis (red.): Kritik. Det Nuttede, NR. 25
Jeg vil drikke espresso på altanen hjemme på Vesterbro og understrege med guld og pink og glitter. I dette temanummer af Kritik er der fokus på den unge pige i kunst og skrift, og jeg skal bl.a. nærlæse Benedicte de Thurah Huangs artikel om den gurleske litteratur: En æstetik, der blander det skrøbelige, sukrede og kælne med en pervers (selv-)bevidsthed om dettes kitschede erotisering af pigeuniverset.
Gyldendal, december 2015.

Thomas Bernhard: Gamle mestre
Jeg elsker de østrigske forfattere Ingeborg Bachmann og Thomas Bernhard, fordi de hudfletter grundlaget for nazismen, hvilket vi stadig har brug for. Jeg skal læse Bernhards sønderlemmende kritik af filosoffen Heidegger, som jeg hader af et hedt hjerte, under blodbøgen i min barndomshave i Sdr. Harritslev.
Basilisk, 2016.

LÆS OGSÅ: Kidd, Topgun, Kesi og Gili: Gulddreng giver musikbranchen tørt på!

LÆS OGSÅ: Derfor skal du se serien, alle taler om

LÆS OGSÅ: "Det er meningen, at du skal være frustreret og føle dig ensom, alene og måske lidt ubegavet"

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur