Omsorg og Michael Robak

Foto: Klaus Rudbæk Kvinder overtager ofte de praktiske opgaver i parforholdet, siger klummeskribent Michael Robak i det nye afsnit af ALT for damernes podcast "Der er så meget, mænd ikke forstår."

Omsorg og Michael Robak

Michael Robak: ”Kvinder mangler omsorg”

Kvinder bliver ofte "produktionsledere" i parforholdet, siger Michael Robak i ALT for damernes nye podcast.

Danske kvinder ender tit i roller som familiens projektleder, mener Michael Robak. Og så ender de med at være dem, der tager sig af alle de andre, mens de selv mangler omsorg.

- Jo længere tid, man har været i parforholdet, jo mere overtager kvinderne de praktiske opgaver. For kvinder opleves omsorg som noget konkret og praktisk, og de ender med selv at stå for 80 procent af alt det praktiske, og så savner de selv at få omsorg. For mit eget vedkommende skal jeg for eksempel virkelig gøre mig umage for, at det ikke altid er min kæreste, der finder hoteller og køber flybilletterne og lejer bilen, når vi skal på ferie. For jeg har en tendens til at læne mig tilbage og tænke ”jeg er lidt ligeglad”, siger han i et nyt afsnit af ALT for damernes podcast ”Der er så meget, mænd ikke forstår”.

Han bliver bakket op af sin klummekollega, Frederikke Lett, som sagtens kan genkende dét billede.

- Jeg er et glimrende eksempel på en ægte martyrkvinde: Jeg har en mand, Bo, som er 19 år ældre end jeg – og som jeg elsker utroligt højt – og to store bonusdøtre og vores fælles datter på fem år. Og da jeg kom ind i den her familie, så så jeg jo som kvinde alles behov. Jeg kommer selv ud af en storfamilie, og jeg elsker familien, og jeg elsker at give omsorg, og jeg proppede og proppede ind i den her familie. Og jeg har meget overskud og meget at give, men selv mine kilder bliver udslukt, og på et tidspunkt røg jeg direkte over i martyrrollen, siger hun og kommer med et eksempel fra sit eget liv:

- Engang skulle vi holde fødselsdag for en af pigerne og var alle sammen taget i Tivoli. Som den omsorgsfulde person, jeg er, så sagde jeg ” jeg går hjem før jer andre, så jeg kan have maden klar, når I kommer hjem”. Med vores lille nyfødte datter under armen får jeg købt ind og lavet et kæmpemåltid, og så kommer de selvfølgelig en halv time senere hjem end aftalt og så havde de endda alle sammen fået nye solbriller. Og de havde ikke købt nogen til mig! Det var bare den der følelse af, at jeg altid kiggede mig om efter sidste led i rækken og altid sørgede for at se, hvor behovet var, men hvor var der nogen, der tog sig af mig? Og der ER mænd og kvinder forskellige.

Robak mener, at det er fordi, mænd tænker helt anderledes end kvinder:

- Kvinder laver billeder af situationer og forestiller sig, hvordan de skal være. Når man skal på ferie, så har kvinder et billede af, hvordan den ferie skal se ud, eller hvis man skal ud at spise. Og det gør mænd ikke, så det bliver ofte kvinderne, der bliver produktionsledere i parforholdet. De kommer til at stå for alt det praktiske, fordi mænd i bund og grund er ligeglade med, om de skal til Tyrkiet eller Italien, bare det er hyggeligt, og der er noget god sex på den ferie.

I podcasten, som kan høres enten herunder eller iTunes diskuterer de to videre – sammen med journalist og klummeskribent Ea Ørum – om, hvorfor omsorg er så vigtig for kvinder.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Ea Ørum, Frederikke Lett og Michael Robak

610x200_woordy_dmjpg.jpg