Michael Robak

Michael Robak om forkerte kærlighedsvalg

Kære Robak: “Jeg er rasende på min veninde over hendes kærlighedsvalg. Hvad gør jeg?”

Min veninde dater en ven af ­familien, og nu er både eksmanden og børnene rasende – og det er jeg også. Hvad gør jeg? Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,
Min veninde forlod for tre år siden sin mand til fordel for en anden. Det skabte ravage i familien, da den nye mand var en bekendt af familien. Nu har hun gjort det igen. Er åbenbart ikke længere forelsket og har endnu engang kastet sin kærlighed på en ven af familien, som børnene også kender. Alle børn og deres far er rasende. Og det er jeg egentlig også. Men hun er jo min veninde, og jeg skal vel støtte hende uanset hvad? Det alvorlige i mine øjne er, at hun absolut skal kaste sig over mænd, som eksmand og børn er "venner" med.
Hvad gør jeg?
Kærlig hilsen Veninden

Kære veninde
Skilsmisser skaber ofte ravage og ballade i familier og venskaber. Og det er klart, at det akkumulerer endnu flere følelser i din venindes omgivelser, når hun igen indleder et forhold til en mand, som er tæt på familien. Alle synes, hun er for meget, og at hun burde holde sig i skindet og finde sine kærester andre steder end midt i omgangskredsen. Men det gør hun ikke. Kærlighed og forelskelse, passion og liderlighed er uregerlige størrelser, der ikke altid lytter til fornuft og "bør" og "burde". Hun gør, hvad hun vil. Til gengæld må hun også betale, hvad det koster. Nemlig børnenes, eksmandens og dit raseri. Du er i tvivl om, hvor langt din support som veninde skal gå, og det kan jeg godt forstå. Der er ingen tvivl om, at hun har brug for din støtte i en tid, hvor hendes nærmeste er efter hende. Men venner og veninder har aldrig krav på ens ubetingede støtte til projekter, der byder én imod.
Så du skal gøre op med dig selv, om hun er så tæt og vigtig en veninde, at du kan se ud over hendes valg i kærlighedslivet. Hvis jeres venskab betyder mest, så må du finde ud af, hvad du kan give hende af hjælp og omsorg, selvom hun har truffet et valg, du ikke bryder dig om. Det ville være den smukkeste og mest rigtige løsning, synes jeg. Venskaber er vigtige. Hvis ikke du kan dét, så må du stå af.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Hvor møder man en kæreste, når man er 50?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand kan ikke sige fra overfor sin mor”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min mand er gået helt ned efter en fyring"

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk

Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go'morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak, Parforhold, Venner og Kærlighed