TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Ida Krak og Bettina Beltner
Foto: Peter Nørby

”Min far sendte Ida til mig fra himlen”

Bettina Beltner var syg, træt og ulykkelig, da hun mødte personlig træner Ida Krak. Den rette kost, masser af træning og personlig sparring fik Bettina tilbage på sporet.

Reddet ­Bettina Beltner (t.v.), 47, butiksindehaver, eventmager, foredragsholder, stylist og designer. Fraskilt, har en kæreste. Har en datter på 17 og en søn på 23.
Liveredder Ida Krak, som er personlig træner og kostvejleder.

– Hvis ikke jeg ­havde mødt Ida, ville jeg ­ikke have været her i dag på den måde, som jeg er. Ida har coachet mig og givet mig så mange værktøjer, og det har simpelthen betydet alt for mig, at jeg mødte hende i december 2013. Hun kom i min butik for at købe noget tøj, og vi faldt i snak. Da hun fortalte, at hun er personlig træner, fortalte jeg om mine rygproblemer. Jeg var blevet opereret for en diskosprolaps i 2012, og jeg var i så fysisk dårlig tilstand og mentalt negativt påvirket, at jeg var helt desperat. Jeg havde stort set ikke kunnet noget i to år, jeg var konstant syg, jeg var faldet om på grund af stress, og jeg havde mistet min elskede far, som jeg havde passet med min mor og min bror igennem et tre år langt cancerforløb. Jeg følte, at jeg lå ned og blev ved med at få så mange øretæver, og faktisk har jeg efterfølgende tænkt, at det var min far, der sendte Ida til mig fra himlen. Han sagde, inden han døde, at jeg skulle passe på mig selv og kigge grundigt på mit liv. Jeg kunne ikke blive ved med at leve, som jeg gjorde, sagde han.

– Jeg kom til en samtale hos Ida, hvor jeg troede, at vi bare skulle tale om ryggen, men hun sagde til mig, at jeg var nødt til at rydde op i hele mit liv. Min kost var helt forkert, jeg fik ingen vitaminer, jeg bevægede mig ikke, jeg manglede energi, og jeg var ikke glad. Jeg begyndte at ­træne med Ida tre gange om ugen, og hun ­lavede en kostplan til mig. Jeg sendte billeder af min mad til hende hver dag, så hun kunne justere. Jeg fik det gradvist bedre, men pludselig faldt jeg helt ned igen. Jeg svulmede op, fik vand i kroppen, faldt om igen. På Idas opfordring fik jeg tjekket mit stofskifte, som viste sig at være alt for lavt. Jeg kom i medicinsk behandling, og fortsatte hos Ida.

– Min krop begyndte efterhånden at fungere, men jeg var stadig ked af det indeni. Ida sagde til mig, at jeg skulle rydde endnu mere op i mit liv. Jeg blev lidt irriteret på hende, men hun sagde til mig, at jeg havde for meget stress og jag i min hverdag. Jeg fandt ud af, at jeg fremover skulle have en tøjbutik og ikke tre, og det er jeg rigtig glad for. Jeg begyndte også at se på mit ægteskab, og jeg kunne mærke, at vi ikke længere var gode for hinanden. Vi blev skilt i efteråret 2015, og det var en svær beslutning, men den rigtige.

– Ida har stået ved min side hele vejen. Hun har aldrig sagt, hvordan jeg ­skulle rydde op i mit liv, men blot, at jeg ­skulle gøre det. Det fantastiske ved Ida er, at hun kigger på hele mennesket, og jeg har slet ikke ord nok til at sige hende tak for det, hun har gjort for mig. Ida har lært mig at tage lederskab i mit liv, og hvis jeg ikke havde handlet på hendes ord, var jeg ikke nået frem til det liv, jeg har i dag.

LÆS OGSÅ: Mig og min livredder: “Jeg så taknemmelig for, at jeg har fået lov til at leve”

LÆS OGSÅ: “Min fars handling den dag har givet mig det indtryk, at han er villig til at ofre sit eget liv for mig”

LÆS OGSÅ: “Det var sindssygt svært at hive mig selv ud af offerrollen”

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview