Interview med Malin Åkerman fra Billions

Foto: HBO Nordic

Interview med Malin Åkerman fra Billions

Mød den hårdkogte milliardær fra tv-serien Billions

Et øjeblik med Malin Åkerman fra Billions.

Af Iben Albinus Sabroe

Svenske Malin Åkerman elsker sin rolle som hårdkogt milliardær i tv-serien "Billions", der handler om svindel på Wall Street. Den er tættere på den 37-årige stjerne end hendes sædvanlige komedieheltinder, fortæller hun på en vinterferie i Stockholm.

Du spiller Lara, som er gift med en selfmade milliardær i New York. Hvem er hun?
– Lara er en kvinde, som man ikke skal lægge sig ud med, og det er jeg vild med. Hun kommer fra arbejderklassen og er en overlever, som kan lide den magt, penge giver. Jeg tror, overlevere er kamæleoner, fordi de må lære at tilpasse sig. Det har jeg til fælles med hende. Jeg voksede op stort set uden noget. Jeg havde en dejlig opvækst, men mine forældre måtte knokle. Jeg er ikke så hårdkogt som Lara, men jeg er også en overlever. Mit motto er: "Tro ikke, at jeg er svag, fordi jeg er sød!" Og hvis det er nødvendigt, kæmper jeg for det, jeg vil have.

"Billions" har masser af stærke kvinderoller. Er ­skuespilbranchen ved at ændre sig?
– Ja. De kvinder, jeg voksede op med at beundre – Meryl Streep, Helen Mirren, Susan Sarandon – deres roller bliver bedre og bedre, og det mærker jeg også selv. Jeg er endelig ved at slippe for cheerleader-rollerne. Jeg har et skønt liv, og jeg kan ikke vente med at fylde 40 om tre år! jeg er allerede ved at planlægge festen. Det er især takket være komikere som Tina Fey og Amy Pohler og nu Amy Schumer. Og Kristen Wiigs "Bridesmaids". De hylder kvinders begavelser og vores styrke. Der er et skifte i gang. Jeg krydser fingre for, at der kommer stadig mindre fokus på ­vores udseende end på vores faglighed.

Hvad er din egen oplevelse af de superrige mennesker, som "Billions" handler om?
– Jeg har mødt mange rige mennesker i mit liv, og jeg har lagt mærke til, at de, der har arbejdet for deres penge, ofte er mere nede på jorden end dem, der er født rige. De har aldrig måttet knokle som tjener. For dem, jeg kender, der vokser op i Hollywood med rige forældre, er ingenting spændende – "Åh nej, nu skal jeg med privatflyet igen...", haha. Jeg føler mig stadig som en prinsesse, hver gang et filmselskab placerer mig på business class.

"Billions" kan ses på HBO Nordic.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: ”Drømmene var bedre end virkeligheden”

LÆS OGSÅ: Astrid Krag: "Jeg skriver med jævne mellemrum min egen nekrolog"

LÆS OGSÅ: Pia Olsen Dyhr: Det bør enhver mand vide om kvinder...

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview