Emmanuel Limal
Foto: Hanne Fuglbjerg Emmanuel "Manu" Limal

Singleliv: Mød vores nye klummeskribent

Emmanuel "Manu" Limal, der står bag datingsitet Loveandkids.dk (tidligere Babyklar.nu), vil fremover skrive på Altfordamerne.dk om dating og singleliv. Lær ham bedre at kende i dette lille interview og følg hans klumme på ALTfordamerne.dk/mit-liv/singleliv.

Hvorfor er der brug for et datingsite som Loveandkids.dk (tidligere Babyklar.nu), synes du?
Der er brug for en datingside som babyklar.nu, fordi det er blevet fuldstændig tabu at sige højt, at man vil have børn på de almindelige store datingsider. Det er desværre min klare erfaring.

Som mange andre i Danmark er det ikke lykkes mig at finde kærligheden gennem venner og kollegaer. Jeg har derfor forsøgt i flere omgang at bruge datingsider for at finde en kæreste. Den første gang syntes jeg, at det var grænseoverskridende, men jeg måtte også erkende, at når nu vores samfund har droppet de enkelte tegn som en ring for at fortælle os, om en mand eller en kvinde er single eller ej, så er det da meget rart, at man kan møde andre, hvor man ved med sikkerhed, at de også ønsker sig en kæreste. Eller gør man?

Jeg vidste godt, at jeg ønskede ikke blot at finde kærligheden, men også at stifte en familie med børn. Problemet var dog, at på de store datingsider er der mange mennesker, der er der af vidt forskellige grunde. Nogle vil bare have det sjovt, nogle går efter sex, nogle skal bare finde ud af, hvor lækre de er, og nogle andre ønsker sig en fast- eller deltidskæreste med eller uden børn.

Mellem alle disse muligheder, kunne jeg ikke finde det jeg søgte. Da jeg så sidste år læste en kvindes profil, der startede med at undskylde, at hun gerne ville have børn, blev jeg dybt provokeret af, at det skulle være tabu at være "skruk". Jeg besluttede mig derfor at gøre noget ved det og skabe en datingside, hvor det er helt ok at sige, at man vil have kærlighed og børn.

Det er nemlig det Loveandkids.dk handler om. At give et dejligt sted, hvor man kan møde ligesindede, der også længes efter et familieliv.

Nu er der allerede flere, der har fundet hinanden på Loveandkids.dk, og det giver mening i mit liv. Jeg er glad!

Er det efter din mening blevet sværere at skabe og fastholde en familie i dag end tidligere?
Det er både blevet meget lettere at skabe en familie og meget nemmere at splitte den ad, synes jeg.

I dag kan vi nemt flytte os.Vi kan rejse og møde andre, der bor lidt længere væk. Vi behøver ikke at spørge vores forældre, om vi gerne må være kæreste med den ene eller den anden. Vi er fri til at vælge efter vores hjerte og de andre kriterier, vi har stillet op for os selv.

Samfundet er blevet mere liberalt, og derfor er vores adgang til kærlighed også mere fri og ikke så vel defineret.

Prisen for denne frihed er, at mange af os også er begyndt at opstille så mange stramme kriterier, at vi enten ikke kan se den skønhed, der findes omkring os, eller når vi endeligt bliver forelsket, fordi naturen tager over, så ønsker vi at lave den anden om, så den kan passe på vores drøm.

Det er hårdt både for den, der drømmer og for den der pludseligt føler, at han eller hun skal laves om.

Jeg tror også, at vi har for store ambitioner for os selv, vores børn og vores partner. Der er intet menneske der kan opfylde alle ens behov. Vi må lære at nyde, hvad der er.

LÆS OGSÅ: Babyklar.nu er datingsitet for de skrukke singler

Du er jo franskmand og kan se os danske kvinder lidt udefra – hvad er det vigtigste du har lært om os?
Da jeg kom til Danmark, var jeg meget tiltrukket af den selvstændighed, jeg så hos kvinderne. Jeg elskede den måde, de tog vare om sig selv og ikke ventede på, at den hvide prins skulle bringe dem lykke.

Danske kvinder (I må tilgive mig at jeg generaliserer her) er deres egen lykkes smed, og det synes jeg er både fantastisk, sexet og det rigtige valg. Især lærer danske børn at være selvstændige som ret unge.

Som jeg lærte det danske samfund at kende, begyndte jeg også at se nogle ting, som undrede mig eller, som jeg syntes var synd.

I min ejendom, hvor jeg har boet i 17 år og kender de fleste, er der en del veninder, der har fået små børn på det sidste. Jeg har set dem alle prøve at komme forbi vores store tunge port, med indkøb, barnevogn, og tre pakke bleer under armen med stort besvær. Og hver gang jeg sagde, "skal jeg ikke holde døren?" fik jeg det samme svar. "Nej, nej, det behøver du ikke." Det er kun, da jeg havde forklaret dem, at jeg "gerne vil" hjælpe dem, at de er begyndt at give slip og nyde, at en anden er der for at hjælpe.

Jeg havde faktisk en gang en kæreste, der blev sur, hvis jeg sendte hende et link på noget vi havde snakket om at se. Fordi hun selv kunne finde linket på nettet. Det forstod jeg aldrig. Selvfølgelig kunne hun det. Men hvorfor spilde tid på at gøre det, når jeg nu allerede havde gjort det?

Det er ok at få hjælp, når man har brug for det. Det er også ok at bede om hjælp. Det er ikke et bevise på, at man ikke kan. Det er bare en af de mange dejlige tråde, der skaber fælleskabet.

Jeg er selv blevet så dansk, at jeg har også taget mig selv i at sige nej til noget hjælp, jeg ellers vil have nyde godt af.

Det er svært at være så sej, som danske kvinder er, uden at glemme at kunne hengive sig. Men min erfaring er, at det er først, når man er selvstændig og har selvtillid og samtidig lærer at miste kontrol, at livet bliver virkelig smukt!

Hvad er dit største håb og din største frygt, når det gælder kærlighed?

Jeg synes, at jeg har oplevet så mange ting i mit (kærligheds)liv, at jeg ikke frygter så meget mere. Jeg tror, at jeg har oplevet noget af det værste, man kan, undtagen at miste ens store kærlighed ved døden.

Det eneste jeg frygter i kærligheden er at få et barn med en kvinde, der vil så gå fra mig og rejse til et andet land med barnet. Den tanke kan jeg ikke bære.

Mit største håb er nok meget enkelt. Jeg ønsker at elske en kvinde, der elsker mig, at have en eller to børn med hende og at nyde det enkelte liv, der findes i at være sammen hver dag. Det lyder som en kliche, og det er den kliché, jeg håber at leve en dag. Jeg har ikke mere brug for at rejse verden rundt eller opleve vilde ting. Jeg vil helt sikkert nyde det, hvis det kommer, men jeg har ikke brug for det.

Men at mærke en kærlig kvindes hånd på sin skulder, mens man ser på sit barn tegne. Det synes jeg er det største.

Kan du nævne nogle af de temaer, som du kommer du til at skrive om til ALTfordamerne.dk?
Som dramatiker er det altid de samme emner, der fylder mine tekster, der fylder mig. Dem vil læserne nok ikke slippe for.

Jeg vil skrive om det væsentligt i livet. Om kærlighed, om at finde sig selv, om alle de indre slåskampe man tager for at vokse, om liv og død, om politik, om religion, om seksualitet og om alt det, som børn kan lære os om livet.

Og så vil jeg selvfølgelig dele min erfaring med dating og singleliv med alle dem, der vil have det bedste ud af det.

Jeg glæder mig rigtig meget.

LÆS MANUS FØRSTE KLUMME: Hvilken slags single er du?

LÆS OGSÅ: Antallet af enlige mødre boomer

CV

Manu (Emmanuel Limal) er dramatiker, blogger og driver datingsiden Loveandkids.dk (tidligere Babyklar.nu), som han startede i juni 2013, for de mange singler, der søger kærlighed og drømmer om at stifte en familie med børn.

Uddannet civilingeniør i Paris, fysiker i Sverige og senere skuespiller i Odense, han er det nogle vil kalde en moderne renæssance mand, med interesse for både videnskab og kunst.

Manus drivkraft lægger i at forstå mennesker og fortælle historier. Han er derfor også fast blogger på Loveandkids.dk (tidligere Babyklar.nu) og Min-mave.dk, hvor han fortæller om kærlighed, børn og familieliv.

Manu er desuden franskmand og far til Stella på 6 år.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dating