Mød vores nye klummeskriver
Mød vores nye klummeskriver

husholdningsekspert på Go' Morgen Danmark

Mød vores nye klummeskriver

Fra Kongehuset til Husmoderblog. Vores nye klummeskriver spænder bredt. Mød hende her.

Hvorfor har du startet bloggen husmoderen.dk – og hvad er din baggrund for at gøre det?
Jeg startede husmoderen sammen med en veninde, fordi vi begge oplevede at mange venner og bekendte ofte kontaktede os, for at få nogle gode råd til husholdningen, omkring rengøring, madlavning osv. Vi var begge vokset op på landet og havde begge været Kongelige barnepiger/ungpiger og derfor var der mange af de gamle dyder og gode råd, som var helt naturlige for os. Hurtigt gik det op for os, at det slet ikke var så naturligt, for andre i vores generation og derfor startede vi husmoderen.dk Idag er hjemmesiden dog min alene, da det efter noget tid mest var mig der synes det var spændende at fortsætte projektet.

Hvilke meninger kommer du især til at skrive klummer om på ALTfordamerne.dk?
Jeg kommer nok især til at skrive om, at kvinder idag skal slappe af og ikke piske sig selv, med alt det de konstant skal nå og leve op til, hvis de skal passe ind i mediebilledet af den perfekte kvinde anno 2013. Jeg kommer også til at skrive om min holdning til børn, børneopdragelse, parforhold, at holde hus og hjem og meget andet. Men mest elementært, bliver det en hyldest til kvinden og en opfordring om, at hun skal hvile i sig selv, for hun gør det blændende godt!

Hvad kan gøre dig mest irriteret, når det gælder debatter om børn og moderskab?
At vi gør det til en meget særlig og besværlig kunstart at opfostre børn. Det er egentlig ret simpelt, hvis bare man bruger sin sunde fornuft og har øjnene mere på sit barn end i børneopdragelsesbøgerne. Slap af omkring hvornår barnet skal kunne hvad og lad være med at sammenligne dig selv og dit barn med andre. Elsk dit barn og nyd forældrerollen, så giver det hele som regel sig selv.

Hvad gør du for at stresse af?
Jeg ryder først op eller løber en tur og så sætter jeg mig ned og læser en god bog eller ser en spændende film.

Hvorfor skal læserne af ALTfordamerne.dk følge med i dine klummer?
Fordi de forhåbentlig vil gå derfra med et nyt syn på tingene. Nogle vil føle at de er helt enige og vil blive bekræftede i hvor fantastiske de er, og andre vil gå derfra med nye indsigter og ideer til hvordan livet også kan leves. Mest af alt håber jeg mine klummer vil sætte gang i folks tanker og eventuelt være grobund for hyggelige venindesamtaler og debatter.

Læs Ann-Alicias første klumme "For selvisk til at være curlingmor" her

Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Ann-Alicia Thunbo Ilskov er blogger og medforfatter til bestsellerbogen "Hold da helt hus" fra 2012. Bogen er fyldt med gode og lette tips til, hvordan man får en nemmere og renere hverdag. Ann-Alicia har været husholdningsekspert på Go' Morgen Danmark og har bidraget med sin viden i mange blade, aviser, radio- og TVprogrammer.

Ann-Alicia har tidligere læst almene studier i USA, har rejst meget og har arbejdet fem år i Kongehuset, som både barnepige og husholderske.

Hun er Bachelor i Medievidenskab fra Syddansk Universitet og bor et kvarter syd for Odense.

Hendes store interesser er madlavning, motion, blogging og film. Ann-Alicia er 29 år, gift på sjette år og er mor til Conrad på 4 år og Ingrid på 1 år.

Følg Ann-Alicia på bloggen: Husmoderen.dk