Nabo
Foto: Stockbillede, Getty Images Hvordan takler man det, når ens nabo har en affære? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Nabo har affære

Kære brevkasse: Skal jeg sladre om min nabos affære?

Jeg ved, at min nabo har en affære, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Hjemmets brevkasse

Vi bor på en villavej i det midtjyske og har nogle rigtig søde naboer, som vi har kendt i seks-syv år og omgås jævnligt. Vi er begge ægtepar i 50’erne, mændene spiller badminton, og vi spiller alle fire kort sammen én gang om måneden.
Forleden var jeg og min mand inviteret til en stor fest hos nogle af vores andre venner. De havde lejet en festsal i deres boligforening i den anden ende af byen. Som aftenen skred frem, dukkede der folk op fra nabohusene og sluttede sig til det efterhånden ret løftede selskab.

Og så sker det, der ikke burde ske. Ud af øjenkrogen får jeg øje på min nabo. Hun stod ved baren, tæt omslynget af en jævnaldrende mand, og det var ikke hendes egen mand. Hun så mig, og i samme sekund hviskede hun noget til sin ledsager, og de forsvandt. Jeg sagde intet til min mand, men to dage efter mødte jeg hende ude på vores vej. Hun turde ikke kigge mig i øjnene og skyndte sig ind i deres hus.

Så nu spørger jeg: Hvad gør jeg? Hvis hun ikke tør hilse, tror du så, at det er slut med venskabet? Hvis ikke, skal jeg så bare lade som ingenting, eller bør jeg fortælle min mand det? Eller hende? Eller hendes mand? Hvad tænker du?
B.A.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Skal jeg lægge min kærestes ferieflirt bag mig?

Vibeke Dorph svarer

Ja, det er en penibel situation, du står i, men husk hele tiden på, at det ikke er dig, men din nabo, der har jokket i spinaten.

En ting er nemlig, at hun har en affære med en anden mand, noget andet er, at hun viser sig med ham offentligt. Hun leger da i den grad med ilden, og det kan kun være et spørgsmål om tid, før også hendes mand finder ud af det.
Indtil da synes jeg, at du skal lade som absolut ingenting. Som sagt, du har intet gjort galt, så hvorfor skal du så pludselig stå med moralske kvababbelser over hendes sidespring? Hvis du nævner det over for hende, ender du måske også med at blive hendes fortrolige, og orker du virkelig det? Du risikerer jo kun at blive endnu mere syltet ind i sagen.

Lad for gud skyld også være med at rod din stakkels mand ind i det, hvorfor skulle han dog belemres med det, for ikke at tale om hendes mand! Sidstnævnte skal som sagt nok finde ud af, hvad hans kone render og laver, når og hvis han er klar til det.

Lad i stedet som ingenting og spil gerne lidt smådum, hvis hun forsøger at fritte dig for at finde ud af, hvor meget, du så.

Om du så har nerver og lyst til at spille kort med dine naboer i den kommende tid, må være ganske op til dig selv. Personligt ville jeg nok finde det lidt svært, men jeg er også lidt overfølsom for den type sager her. Har du det anderledes, så gør du, som du synes, bare du lover at holde din viden om din nabos affære for dig selv.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Utroskab