Nem vej til smuk sommerhud: Få Christianes bedste tips

Nem vej til smuk sommerhud: Få Christianes bedste tips

Er din hud lige så klar til varme temperaturer, strandhygge og solbadning, som du er? Christiane Schaumburg-Müller deler her sin personlige skønhedsrutine, og hvordan hun beskytter sin hud mod sol og UV – uden at gå på kompromis med sommerlooket.

En flot sommerhud er blød og fuld af glød, men ingen af delene behøver absolut at komme fra solens skarpe stråler. Faktisk kan for høj eksponering give stik modsatte effekt.

Ifølge forretningskvinde og tv-vært Christiane Schaumburg-Müller er hemmeligheden i stedet at booste huden med næring indefra. Og det er netop, hvad hun har fokus på i den enkle, men effektive skønhedsrutine, hun selv sværger til i årets varme måneder.

Læs med her, og snup hendes bedste tips til smuk hud hele sommeren igennem.

Sommerskøn indefra

- Det absolut bedste jeg kan gøre for mig selv i sommermånederne er at nyde vejret, fortæller Christiane, der ofte bruger store dele af ferien i fantastiske Frankrig med familien.

Dog er hun også udmærket klar over de negative påvirkninger, for mange timer i solen kan give, og derfor sammensætter hun sin sommerskønhedsrutine ud fra, hvordan hun bedst kan passe på sig selv og sin krop. Hver morgen starter med et glas vand med kollagenpulveret The Solution Anti-Wrinkle Collagen™ – både for at beskytte huden ekstra godt mod solen og for at holde den sund og lækker på den lange bane.

Solens UV-stråler mindsker kroppens produktion af kollagen, så lige præcis om sommeren er jeg ekstra opmærksom på at huske at tage mit kollagenpulver fra Oslo Skin Lab - også når jeg er på ferie. Jeg har taget det i flere år efterhånden og kan virkelig mærke en forskel. Min hud er blevet mere elastisk, og jeg kan se markante ændringer ved de fine linjer, jeg har ved øjnene.

Kollagenniveauet er hovedårsagen til, at vores hud forbliver glat og blød, og når vi nærmer os 30, begynder det at falde med hele 1-2% om året. Passer vi ikke på UV-strålerne, som nedbryder det naturlige niveau yderligere, kan bare en enkelt sommer føre til skader, der efterlader huden livløs og tør – og måske endda med et par rynker mere, end der var før.

Derfor har Christiane også gjort det til en vane ikke at opholde sig direkte i solen mellem kl. 12 og 15, forklarer hun, og når hun nyder vejret, er det altid med et friskt lag solcreme på. Men det betyder ikke, at hun må undvære hverken kulør eller glød på sommerkroppen.

- Jeg går ikke ud i solen uden faktor, og det skal være en ordentlig én af slagsen. Sidste sommer var jeg heller ikke bleg for at bruge faktor 50 om dagen og selvbruner om aftenen. Alligevel fik jeg stadig mine fregner og den smukke kulør i kinderne, solen giver. Man kan sagtens opnå fin sommerglød med solcreme i ansigtet.

Få Christianes sommerlook

Chris2_614.png

- Om sommeren går jeg ikke med meget make-up. Eller det gør jeg, haha! Men jeg prøver at få det til at ligne, at jeg ikke gør. Jeg bruger fx ikke mascara, men får i stedet vipperne farvet hos frisøren, og så bruger jeg bronzer på kinderne og highlighter på kindbenene. Det er mit sommerlook, siger Christiane.

Tre råd der ændrede rutinen

I dag sværger Christiane til først og fremmest at pleje sin hud indefra – alle 12 måneder af året. Men sådan har det ikke altid været. For nogle år siden fik hun tre simple råd fra en kosmetolog, som endte med at ændre hendes tilgang til skønhed og hudpleje.

- Kosmetologen solgte mig en dyr creme, men sagde: ”Du ved godt, at hvis du ikke smører din hud indefra, så er det fuldstændig ligegyldigt, hvor god en creme du plejer den med udefra”. Hun havde tre råd til mig; drik rigeligt med vand, tag kollagenpulver, og spis fed fisk eller drik omega-olie hver dag.

Hvad kan kollagenpulver?

Kollagen er en del af hudens bindevæv og den vigtigste grund til, at vores hud har fasthed og elasticitet. Fra 25-30 års-alderen begynder kollagenniveauet helt naturligt at falde med 1-2% af året, og det gør, at huden mister noget af sin modstandskraft til at klare påvirkninger fra sol, forurening, kost, mimik osv. Ved at tilføje kollagen til din daglige hudplejerutine kan du øge hudens spændstighed og elasticitet – samt reducere rynker og finje linjer.

Der er udført studier, som påviser effekten af præcis det kollagenpulver, som anvendes i The Solution™ fra Oslo Skin Lab®.

Du kan læse mere om resultaterne af disse studier her.

- Nu spiser jeg laks hver uge og drikker en speciel omega-olieblanding til hud og krop ca. en periode om året. Og så prøver jeg at drikke nok vand hver dag. Det er faktisk det, jeg er værst til, men jeg PRØVER virkelig at få de to liter om dagen, som det anbefales.

OsloSkinlab_0619_9761_614x614.png

Også kollagenpulveret er blevet en fast favorit i Christianes skønhedsrutine. Den daglige dosis gør nemlig ikke kun huden mere modstandsdygtig over for sol, men bidrager også til at bevare en flot, spændstig og glat hud. For Christiane handler det ikke om at fjerne tidens tegn, men nærmere om at stille huden bedst muligt - både nu og de næste mange år frem.

- Kollagenpulveret fra Oslo Skin Lab misser jeg så godt som aldrig, fordi det netop er nødvendigt, hvis jeg vil pleje min hud udefra. Mine fine linjer er blevet mindre synlige. Egentlig ønsker jeg ikke, at de går væk – blot at de holdes nede og ikke bliver dybe. Dét hjælper kollagenpulver med! Jeg elsker også at købe cremer, olier, scrubs til badet osv., men hvis man ikke plejer huden indefra via kosttilskud, så er det svært at få den fulde effekt af disse hudplejeprodukter.

I år bliver den vanlige tur til franske himmelstrøg højest sandsynligt afløst af staycation på dansk grund, fortæller Christiane. Byder vejrudsigten på lune temperaturer, er det dog ingen hindring for at nyde meget af det, hun forbinder med en perfekt sommerferie. Solen skal hun naturligvis nyde med måde, men resten er der ingen restriktioner for.

- Sommer for mig er lig med vand og varme – og mad og drikke! Jeg skal spise præcis, hvad jeg har lyst til, drikke hvad jeg vil, læse eller lytte til bøger og bade en masse. Dét er sommer!

Vil du også passe ekstra godt på din hud denne sommer?

The Solution Anti-Wrinke Collagen™ kan købes på osloskinlab.dk, og lige nu kan du få hele 50% på første forsendelse med rabatkoden ”ALT50”.

Medlemspris: 349 kr. per måned.

Enkeltkøb: 498 kr. per pakke (18 dagsdoser – svarende til fire ugers brug)

Pssst … De fleste begynder at se virkninger efter ca. 8 ugers dagligt brug. Husk at tage et før- og efterbillede, så du bedre selv kan se, hvilke resultater du får med The Solution™.