Nu kan du opleve årets Oscar-vinder hjemme i privaten
Foto: ©Nordisk Film Distribution Green Book

Nu kan du opleve årets Oscar-vinder hjemme i privaten

Ryk de bedste oplevelser hjem i stuen. Lige nu kan du se eller gense Oscar-braget Green Book med danske Viggo Mortensen i hovedrollen

Film får os til at rykke sammen, de skaber perspektiv og sætter gang i den gode samtale – derfor er dette års Oscar-vinder Green Book en absolut must-see. Det rørende komedie-drama er en fortælling om, hvordan et umage makkerpar imod alle odds danner venskab. I 2019 har Green Book været nominereret til intet mindre en fem Oscar-statuetter – og det forstås! Den prisvindende film sætter race- og kulturkløften i 1960’ernes USA under lup i fortællingen om et utraditionelt venskab, hvor du både oplever stor dramatik og sjove scener til ug. Lige nu kan du streame Green Book på blockbuster.dk og få en helt særegen oplevelse hjemme i stuen.

tekst_3.jpg

En sand historie

Green Book er baseret på en sand historie og fortæller på fineste vis, hvor svært det kan være at blive accepteret af sine omgivelser. I rollen som den klassiske pianist Don er det den fremadstormende stjerneskuespiller Mahershala Ali, der vandt en Oscar for bedste mandlige birolle i sin medvirken i Green Book. Som den hårdtslående chauffør Tony kan du opleve den erfarne danske Viggo Mortensen i en af sine hidtil bedste roller, som da også blev udmærket i en Oscar-nomering for bedste mandlige hovedrolle 2019.

tekst_4.jpg

Green Book finder sted i 1960’erne i sydstaterne Louisiana, Alabama og Mississippis – en tid, hvor afroamerikanere ikke måtte sidde med til bords, medmindre de serverede eller underholdt. Og skulle de finde hoteller, der ville huse dem, måtte de slå op i den såkaldte Green Book. I filmen møder vi den klassiske pianist Don, som ansætter den kække Tony som sin chauffør, da han skal starte sin turne i det sydlige USA. Turneen, som de begiver sig ud på, skal dog senere vise sig at blive altafgørende for dem begge, for både Don og Tony har mange fordomme om hinanden, men de vil snart erfare, at de ikke er så forskellige som først antaget.

tekst_1.jpg

Prisregn til Green Book

Green Book har i den grad sat sit aftryk. Foruden sine fem Oscar-nomineringer, hvoraf filmen modtag priserne for bedste film, bedste mandlige birolle og bedste originale manuskript har Green Book gjort sig bemærket ved både at hive priser hjem ved fornemme prisuddelinger som Golden Globe, BAFTA, BFCA og mange flere. Der er altså samstemmende enighed om, at Green Book er en film for sig – en film, som er værd at se og gense, fordi den har noget på hjerte. Derfor glæder Blockbuster sig over, at du endelig kan læne dig tilbage i sofaen derhjemme og nyde det autentiske komedie-drama. God filmfornøjelse.

Find Green Book her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film