Nye emojis
Foto: Via The Sun. Så er der nye emojis til Apple-brugerne.

Nye emojis

Nu kommer der nye emojis! Her er de bedste

Apple introducerer i IOS 10.2 en stor samling af nye emojis. Vi har taget et kig på udvalget!

"Glem Halloween! Der kommer nye emojis i IOS 10.2!"

Sådan skrev Twitter-profilen @rukes 31. oktober, og mange stemte i. Apple-brugerne har længe ventet på, at deres enheder kunne få adgang til de 72 nye emojis, som The Unicode Consortium, organisationen som sørger for standardisering af tegn og tekst i softwareprodukter, allerede i foråret godkendte som standard. Og nu er dagen kommet! 

De nye emojis blev først inkluderet i betatestningen af  IOS 10.2-opdateringen, og udkommer altså nu til alle Apple-brugere, der foretager opdateringen. Udover de 72 Unicode-godkendte emojis, vil opdateringen desuden bestå af 16 nye mandlige og kvindelige professionsemojis, skriver Soundvenue. 

LÆS OGSÅ: Instagram får ny og uventet funktion

Det nye kuld af skriftlige ikoner kommer blandt andet til at bestå af en samling nye fagter, blandt andet fistbump og krydsede fingre, en, meget passende for sæsonen, forkølet emoji, en grøn kvalme-emoji, samt et par nye dyr og fødevarer – en avokado og en croissant for eksempel.

Damer på job
Det mest kontroversielle ved den nye emoji-pakke er ubetinget de 16 nye professionsemojis, som forsøger at gøre op med diversitetsproblemet fra de tidligere opdateringer.

Der har de seneste par år været heftig online debat omkring emoji-udvalget, som flere steder, for eksempel her, er blevet kaldt "sexistisk", idet det bekræftede gammeldags kønsstereotyper med lyserøde pige-emojis, der redder hår og er prinsesser, og drenge-emojis, der har jobs og dyrker sport. I maj 2016 gik Google ud med deres forslag til nye, mere neutrale professionsemojis til The Unicode Consortium, og nu ser det ud til at også Apple-brugerne får lov at være med.

Via The Sun. 

Udover at kvinderne er kommet ud på arbejdsmarkedet i emoji-land, er vi også allerede begejstrede for disse nye ikoner:

Flere nye fagter gør det lettere at sige det, som ikke kan forklares med ord. Via Via The Sun. 

Nu kan du få en lang næse, ROFL'e, have kvalme eller tømmermænd og afsløre din graviditet med emojis! Via Emojipedia. 

Crossainten, insta-klichéen avokado og en solid pita er også at finde blandt de nye emojis. Via Emojipedia. 

LÆS OGSÅ: Giv et abonnement i gave  

LÆS OGSÅ: Så meget tjener bloggerne

LÆS OGSÅ: Ny Instagram-knap skal redde dig, dine venner og dem, du følger

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur